Seria Wiedźmin

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Dobra, pobrałem te DLC manualnie ze strony GOG, zainstalowałem, siedzą sobie w folderze gry...a w grze np. temerskiego rynsztunku do ekwipunku mi nie dodało...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

@Modrar
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Znajomy odpalił na ultra z gameworksami Wieśka 3 na MSi GTX 970 i spalił kartę - a więc uwaga przy tym modelu
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Trochę to pachnie amatorką, te wasze kłopoty. Ubi jż dawno zostałoby zmasakrowane.
To co oni robili przez tyle czasu ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wyżalę wam się :D Preorder PS4 z cdp, paczkomaty. Gra wysłana na weekend, wczoraj czekam na info - nic. Dzisiaj czekam na info i długo nic, a później sms, że paczkomat nie działa i trzeba czekać. Czekałem. Niedawno kolejny sms, że paczka już do odebrania, więc zawijam się jak szybko mogę, a tam pod paczkomatem 112541 ludzi i paczkomat dalej dead. Dzwonić na infolinię to ja sobie mogę, ale albo w ogóle nr nie działa, albo szanowny pan ds. obsługi technicznej nie raczy podnieść słuchawki :( Napisałem jeszcze maila do BOKu. Może w tym tygodniu zagram w Wiedźmina, ale zaczynam w to wątpić. Na koniec pozdrawiam serdecznie wszystkie paczkomaty!
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ten GOG Galaxy to zapisuje stan pobierania? Można wyłączyć i włączyć bez obawy o utratę postępu?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Lowcy potrzebuje pomocy. Kupilem gre na yuplay.ru, bo miala nie miec zadnych blokad w dniu premiery. Niestety nie moge jej odpalic i wyswietla mi napis not redeeamble in your country... Wiecie jak to ominac albo co zrobic zeby nie grac przez VPN? Z gory dziekuje za odp i sorry za polskie znaki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

mlody1899 pisze: Lowcy potrzebuje pomocy. Kupilem gre na yuplay.ru, bo miala nie miec zadnych blokad w dniu premiery. Niestety nie moge jej odpalic i wyswietla mi napis not redeeamble in your country... Wiecie jak to ominac albo co zrobic zeby nie grac przez VPN? Z gory dziekuje za odp i sorry za polskie znaki.
Próbowałeś odpalić jakiś vpn, np. Holę, dodać klucz do GOG-a i potem instalować już z wyłączonym vpn-em? Jeżeli tak i nie działa, to niestety wtopiłeś.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Dziwny ten Wiedźmin. Z full hd zdjechałem z rozdziałką o jedną niżej i automatycznie mam stałe fps ze spadkami do 55 klatek w mieście czy w lesie. To czasami 15-20 fps więcej niż w fhd, a różnicy w rozdziałce ogromnej nie ma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Na swoim gtx 760 przy 1920x1080, post na medium, grafa pół na pół high/uber mam około 40-45 fps, ale ustawiłem sobie jak pezant locka na 30, bo strasznie mi szarpało. Jutro pewnie pomajstruje ustawienia, żeby mieć 60 fps.
Z mojej strony generalnie propsy za grafike. Myślałem, że będzie gorzej, a nie jest tak źle.

PS. Sprawdzałem te info jakoby nowe stery zaniżały fpsy dla starszych kart - gówno prawda.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Też myślałem, że będzie gorzej. Co prawda gram na PS4 (nawet nie ściągałem tego patcha), ale te filmiki przedpremierowe nie napawały optymizmem. Tymczasem grafika wg mnie jest więcej niż OK. Wszystko w rękach fabuły i czasu, jaki będzie można spędzić przy grze - po pierwszych dwóch godzinkach jestem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Wszyscy tutaj o GTXach to ja powiem jak chodzi na Radeonie. Dokładniej HD7970 GHZ: wszystko ustawione na Wysokie, a do tego jakość tekstur, jakość terenu i jakość detali na uber. Gra zazwyczaj ma stabilne 45 klatek. Wyjątkowo rzadko spada do poziomu 40. Ciekawe czy jak pojawią się nowe sterowniki to jeszcze zyska się trochę klatek. Aha i chciałem się upewnić: opcja symulacja wyborów z W2 oznacza ze decyzję sami podejmiemy w trakcie prologu?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Xupi pisze: Znajomy odpalił na ultra z gameworksami Wieśka 3 na MSi GTX 970 i spalił kartę - a więc uwaga przy tym modelu
Polecam zatem model od Asus'a. Karta ma nie więcej niż 68 stopni a do tego wentylatory chodzą tylko na 23% prędkości. Wszystkie ustawienia wymaksowane :)

Zatem wielki plus dla Redów za optymalizację gry :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Zatem wielki plus dla Redów za optymalizację gry :)
Jest odpowiedni dział dla postów z dowcipami... :twisted:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Zapraszam do dzielenia się wrażeniami z optymalizacji wersji PC :)

http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 79#p202479
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy tylko ja mam problem z głośnością gry? Mam zwyczajne głośniki Logitecha 2.0 na USB i przy większości produkcji nie muszę zwiększać poziomu głośności wyżej niż niż 30/40, przy Wiedźminie natomiast mam ustawione 90. Toż to absurd. :D Do tego uderzenia mieczem są zdecydowanie głośniejsze od reszty dźwięków, niczym w kiepskim ripie jakiegoś filmu.

Aha, na GOG Galaxy działają acziki, jakby ktoś był zainteresowany. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

jonusiescu pisze: Aha, na GOG Galaxy działają acziki, jakby ktoś był zainteresowany. ;)
A działają offline ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Kontakt:

Da się aktywować klucz ze steam na gog?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Shalespine pisze: Da się aktywować klucz ze steam na gog?
Póki co to nie. Podejrzewam, że za jakieś 2 lata dadzą taką możliwość jak wiesiek będzie chodził po 10 zł.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

kamil_999666 pisze: A działają offline ?
Tego niestety nie wiem. Podczas gry chyba w ogóle nie wyświetla się komunikat o zdobyciu osiągnięcia - ale mogłem go też nie zauważyć. Dopiero po wyłączeniu zauważyłem 2% koło podanego naliczonego czasu, a poniżej obrazek ze zdobytym aczikiem.
ODPOWIEDZ