Testowałem póki co gierkę na dwóch konfiguracjach:
i5 + Titan X = stałe 60 fps na ultra z drobnymi spadkami w mieście, obstawiam, że dropy są winą procesora.
Phenom 955 + 2x 6870 = w zasadzie większość opcji na "high" z wyjątkiem AO, cieni i trawy, które ustawiłem na "medium" i fpsy wahały się między 50, a 22 w mieście.
Wniosek jest taki, że gra jest naprawdę nieźle zoptymalizowana, chociaż to obyło się pewnie kosztem grafiki jaką widzieliśmy na wczesnych trailerach.
Seria Wiedźmin
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Pisałam już o tym. Wystarczy przejrzeć wyniki wydajności GPU zaraz po wyjściu GTX9xx i teraz. Wtedy nie było gigantycznej różnicy, a teraz zaczynają wygrywać nowe grafiki. "Optymalizacja", żeby naganiać ludzi do zakupu nowych grafik, najlepiej od NV bo mają w zestawie Wieśkasmugglersun pisze: Padają informacje, że nowe stery celowo spowalniają gtxy na keplerach o 20% https://forums.geforce.com/default/topi ... 2/#4532582

At first I had 17, but now after I installed the new driver I have 9fps!
Why, Nvidia, why?

- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Been a few hours so far, no freezes yet and I've been heavy into my inventory to try and get it to freeze again. Only things I've changed were 1. Turning off the controller vibration options (I am using mouse and keyboard, not controller so I figured it should be off anyways.) and 2.) I turned hardware cursor off.
Hopefully one of them was the problem, so far so good, but might just be a good spell.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
PiccoloPL pisze:Been a few hours so far, no freezes yet and I've been heavy into my inventory to try and get it to freeze again. Only things I've changed were 1. Turning off the controller vibration options (I am using mouse and keyboard, not controller so I figured it should be off anyways.) and 2.) I turned hardware cursor off.
Hopefully one of them was the problem, so far so good, but might just be a good spell.
Dzięki za info już sprawdzam czy pomaga
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
Ktoś wie jak na GOGu zainstalować te 2 DLCki? Jak pobieram instalatory do obu to ściąga tylko jeden plik, który krzyczy, że brakuje pozostałych i wymaga 25GB (wnioskuję więc, że to instalator gry, nie DLCków), czy może one już są "wbudowane" w GOGową wersję?
- Kontakt:
Właśnie przez GOG Galaxy instalowałem, ale jestem dość zmieszany tym jak to działa, listują wszystkie dodatkowe rzeczy do pobrania to zakładam, że muszę to sam zainstalować (tak jak polski dubbing), a tu psikus.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Masz na myśli:
Kod: Zaznacz cały
\Steam\SteamApps\common\The Witcher 3\
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
@GThoro
Jak już "kupiłeś" na gogu darmowe dodatki, to w Galaxy wchodzisz w Wiedźmina 3 -> More -> Configure i na dole będziesz mógł zaznaczyć DLC.
Jak już "kupiłeś" na gogu darmowe dodatki, to w Galaxy wchodzisz w Wiedźmina 3 -> More -> Configure i na dole będziesz mógł zaznaczyć DLC.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Autoupdate w gog galaxy jest okropny
Coś mnie podkusiło żeby pod koniec instalacji wybrać opcję kierującą grę do owego programu zamiast normalnie pobrać przez przeglądarkę pacha (miał mieć 50 mb nie 350 mb redzi). W tym momencie podejmuję piątą próbę updatu, wszystkie pozostałe zakończyły się w losowych momentach a po wznowieniu zaczyna od nowa. Zresztą cały klient działa jak krew z życi 

- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Przecież powinny zostać instalatory z grą, językiem polskim i patch. Jak nie idzie przez gog galaxy to zrób to instalatorami. Mi jak coś galaxy głupieje, to przez instalator ręcznie.
- Kontakt:
Bardziej tego skomplikować nie mogli :U Dzięki za pomoc, sam bym nigdy nie trafił na to, tym bardziej, że trzeba je jeszcze "kupić".jonusiescu pisze: @GThoro
Jak już "kupiłeś" na gogu darmowe dodatki, to w Galaxy wchodzisz w Wiedźmina 3More
Configure i na dole będziesz mógł zaznaczyć DLC.
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowania: 194 razy
- Kontakt:
Super, zgrałem płyty na dysk zewn i tak instalowałem, i zajęło mi to 8minut, nie licząc zgrywanie płyt na dysk zewn.
Dodam że 1 i 2 płyta zgrywała się z prędkością ok 6mb, zaś 3 i 4 12mb, a zgrywałem przy pomocy programiku.
Gra domyślnie dała mi medium, ale dobrałem sobie High i Uber i jest grywalne, w gospodzie mam minimum 27fps, tyle na razie co zauważyłem.
Dodam że 1 i 2 płyta zgrywała się z prędkością ok 6mb, zaś 3 i 4 12mb, a zgrywałem przy pomocy programiku.
Gra domyślnie dała mi medium, ale dobrałem sobie High i Uber i jest grywalne, w gospodzie mam minimum 27fps, tyle na razie co zauważyłem.