Seria Wiedźmin

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Świetnie. Płyta nr 2 nie działa. 100 lat będę ściągał teraz grę z GoG'a.
U mnie też są problemy z płytą nr 2...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Aktywować wieśka na Gog'u tez nie można, mieli i mieli. SUPER :/

EDIT: Płyta nr 3 też nie działa. Piszę do CDP aby przysłali nowe. Nie ma zmiłuj.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

A w jaki sposób objawiają się Twoje problemy z niedziałaniem płyt?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

xenonisbad pisze: A w jaki sposób objawiają się Twoje problemy z niedziałaniem płyt?
Napęd nie rozpoznaje płyty nr 2 i 3. 1 i 4 widzi normalnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

To mnie nie źle straszycie, pamiętam jak miałem problem z dwójką, a teraz jeszcze trójka...
Mam mobilny net, więc coś czuję że pogram za kilka tygodni albo miesięcy xD Człowiek chciał obejść limity a tu takie cuda...
Pamiętam jak 1DVD z wiedźmina 2, na moich dwóch nagrywarkach Samsung i Liteon sypał CRC.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Na gtx 980 SLI w 4K ledwo 30 klatek :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Na Steamie już można odpalać :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

RedEvil pisze: To mnie nie źle straszycie, pamiętam jak miałem problem z dwójką, a teraz jeszcze trójka...
Mam mobilny net, więc coś czuję że pogram za kilka tygodni albo miesięcy xD Człowiek chciał obejść limity a tu takie cuda...
Pamiętam jak 1DVD z wiedźmina 2, na moich dwóch nagrywarkach Samsung i Liteon sypał CRC.
Życzę Ci aby twoje płyty działały bez problemowo. Ja swoje już zareklamowałem, teraz czekam na odpowiedź CDP. Natomiast ściąganie z GOG'a nie idzie za szybko - ok 1,7 MB a powinno ok 6,5 MB więc przed pracą nie pogram niestety już :/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Obrazek
zapraszam WAs do wanny.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Mi na starym HD 7850 i intelu i3 śmiga w 30-40 klatkach na wysokich, z cieniami ustawionymi na niskie, bez nowych sterowników AMD, także gra zoptymalizowana całkiem dobrze. Myślałem czy w ogóle będzie mi działać na low, a tutaj miłe zaskoczenie. Zaznaczam, że jestem dopiero po niecałej godzinie gry
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Hmm, to może na HD 7750 + Core2Quad 2.93GHz na niskich pójdzie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Kontakt:

Ja też jestem zaskoczony. Na moim starym Xeonie, radku 270x i 6 gb ramu gra chodzi na wysokich w 30+ fps-ach w full hd.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

widzę, ze problem z oryginalnymi płytami to norma.
mi w 2 tez dvd 2 nie czytało.

widzę też, że wymagania 3 były zmyślone i są adekwatne do bebechów konsoli, tak podejrzewałem ale nikt mi nie wierzył więc kilku znajjomych sie wykosztowało na mocniejsze części a tu taki psikus.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Gra jest fantastyczna. Samo szwędanie się po lasach, zwłaszcza w nocy albo podczas zawieruchy sprawia ogromną frajdę, gra nie zawiesza się, trzyma stały i stabilny poziom klatek. Jedyne do czego jak na razie mógłbym się przyczepić jest nieco "nadsterowny" sposób poruszania się postacią i zbieranie roślin, na które trochę ciężko trafiać celownikiem, przy czym zaznaczam, że gram na padzie - może na klawiaturze jest łatwiej. Na przedostatnim poziomie trudności walki są wymagające i trzeba używać eliksirów i olejów. Questy poboczne są bardzo fajne, a nie jak w innych grach - przynieś, wynieś, pozamiataj. Jak na 4-5 godzin gra prezentuje się według mnie extra. Było na co czekać, mam nadzieję, że im dalej, tym będzie tylko lepiej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Pograłem wczoraj chwilę w domu. Mimo starego komputera dało się grać w medium/low.
Niestety dziś rano spotkał mnie spory zawód...
Chciałem odpalić grę na innym komputerze, zainstalowałem wieśka i próbuję odpalić save'a :

"You are missing the following downloadable content required to open this save:
Beard and Hairstyle Set"

Czy może mi ktoś powiedzieć, dlaczego na tym samym koncie steam, na dwóch różnych komputerach mam różne wersje gry? O ile w domu instalując w nocy widziałem tabelkę z dwoma DLC, o tyle teraz na innym komputerze tego nie widzę.
Dyć to jest to samo konto! Czyżby w nocy wycofali DLC'ki ??

Znalazłem rozwiązanie
Aby dodać dlc'ki trzeba sobie je ręcznie zainstalować: [url]steam://install/370000[/url] [url]steam://install/370001[/url]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Kontakt:

Coś faktycznie jest z nimi nie tak, bo na początku też je miałem w bibliotece, a teraz nie mam. Dzięki za linki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ehh, nie wiem czy to wina mojego napędu (co jest bardzo prawdopodobne), czy może płyt, ale po tym jak instalator dobił 500 minut pozostałego czasu stwierdziłem, że to nie ma sensu. Zainstalowałem GOG Galaxy i znowu rozczarowanie, bo mimo tego że na dysku D mam ponad 80 GB wolnego i ten dysk ustawiłem jako główny dla instalatora i pobierania, Galaxy pluje błędem o braku miejsca. Pozostaje zedrzeć manualnie wszystkie paczki do instalatora z GOG .___.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

To raczej wina płyt, na forum gry ludzie zgłaszają problemy zwłaszcza z dvd 2.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

U mnie jest tak z jedynką. Poza tym mój napęd jest trochę lewy i działa jak chce, więc raczej nie kupuję gier bez wersji cyfrowej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Wygląda na to, że CDP RED jest naprawdę słownym studiem. Obiecali, że każda platforma niezależnie czy to ps4, x1 czy pc będzie miała porówno i tak jest. Gra wygląda tak samo na każdej z platform i tak samo działa :E 24 fps, iście konsolowe doznania.
ODPOWIEDZ