Oficjalny turniej Łowcy Gier w CS:GO

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Proponuję sobie zapisać gdzieś osoby które a) odpierdzielały jakąś patolę b) deklarowały że będą grać i nie grały. I przy następnym turnieju mają zakaz uczestnictwa.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Właśnie obejrzałem demko i w T1 byli tacy gracze jak BLooDek (jak rozumiem jako stand-in za Globala), possi (opisany powyżej) i chłodziak (o którym tu nic nie było mówione). Skoro jednak to nie był trolling tylko po prostu nie było zgłoszone to rozumiem i w takim razie nie ma sensu za to nikogo karać skoro były te same rangi (oprócz chłodziaka, ale nie wiem kto to jest). Co innego z przygotowaniem do meczu z T5, bo tam wyraźnie było widać naruszenie regulaminu. Ja zgodziłem się na stand-inów z tymi samymi rangami (szyszon za globala + bloodek za golda 4), ale miało to być uzgodnione z drużynami. Dodatkowo nie wyraziłem zgody, by wszedł mightydong jako trzeci gracz, więc tutaj będzie trzeba zastosować ostrzeżenia. Stwierdzam jednak, że skoro było tyle niedyspozycji w T1, to jednak nie ma co próbować a po prostu usunąć team z turnieju.

W grupie pierwszej zostaje mecz T5 vs T3 (mecz o wejście do półfinałów).

W grupie drugiej do rozegrania zostają mecze T2 vs T7 i T4 z przegranym T2/T7.

Co do organizacji, to wiem że tutaj to zawiodło i mam nadzieję, że następne turnieje (nie w CSa) będą zorganizowane o wiele lepiej. Skoro i tak zostały teamy, które zamierzają grać i potrafią to dobrze rozegrać, to chyba nie ma potrzeby anulowania turnieju, bo moim zdaniem reszta meczów powinna się udać.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

@lukasz19944 zgadzam się.
Jutro team 2 ma mecz o 20.00.
Oby nie było problemów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

sergeron pisze: Dodatkowo nie wyraziłem zgody, by wszedł mightydong jako trzeci gracz, więc tutaj będzie trzeba zastosować ostrzeżenia.
co
Ostatnio zmieniony 5 maja 2015, o 23:26 przez mightydong, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Chciałem, żeby mecz się odbył więc pisałem do członków teamu 6 i Gomussa, który wycofał się z turnieju niedługo po ogłoszeniu składów z prośbą o zastępstwo za Keczupa i udało mi się namówić BLooDka na grę. Miałem nadzieję, że dzięki temu nie będzie problemów z reputacją stand-ina i będziemy mogli honorowo dokończyć turniej. Później posypała się reszta składu (chociaż dzień wcześniej pisali, że będą) i zostałem tylko ze spikenem (knypken przynajmniej znalazł za siebie zastępstwo).

Szkoda, że tak ten turniej się dla naszej drużyny kończy, ale jeśli dwie osoby się wycofały a jedna (aducan) nie daje znaku życia to nie widzę innej opcji niż poddanie się. Mam nadzieję, że w przyszłych turniejach uda się lepiej wyselekcjonować osoby, które biorą zawody na poważnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Mogę opisać jak dokładnie wyglądała sytuacja w teamie 1(czyli moim;). Po pierwszym meczu, który odbył się prawidłowo(100% oryginanego składu) odchodzi global o czym pisałem tutaj w temacie i deklarowałem, że znajdziemy sobie zastępstwo. Do meczu z piątką podchodziłem ze świadomością, że cała pozostała czwórka gra i wyraziła zgodę na termin + ten jeden standin za globala. W momencie gdy mamy już wchodzić na serwer knypken nagle nie gra i odinstalował cs + aducan pomimo tego, że jest dostępny na steam to w ogóle nie odpowiada i nie wchodzi na serwer. W tym momencie budrys mówi, że zorganizował właśnie blodka z forum + Poonie, którego zorganizował nam kypken na swoje zastępstwo zaprosił jeszcze chłodziaka i. W drugim meczu miesiliśmy grać tym samym składem i zaczął się cyrk. Blodek przyprowadził szyszona i noname i dla normalnych graczy nie było miejsca na serwerze. Wielokrotnie prosiłem ich o wyjście i mówiłem, że marnują czas wszystkich zainteresowanych to najpierw zaczęli gadać, że są kolegami sergona i on się zgadza, jak dalej im mówiłem żeby wyszli to "kazali" mi zamknąć ryj i do tego czasu drużyna przeciwna wyszła już z serwera. Koniec historii.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Dzięki za opis. Wszyscy trzej dostali za to warna.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Przecież wyraziłeś zgodę na naszą grę.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Nie rozumiem za co dostałem warna byłem członkiem teamu i tylko byłem na serwerze? Mam odpowiadać za innych?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Dodam jeszcze, że przez randomów od Bloodka nie było miejsca na serwerze dla piątego gracza z naszego teamu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

zmiana zawodników - OK, ale max po 1 z każdej drużyny a nie że się wymienia cały team.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Nie ma co się spinać ;) Gramy dalej chłopaki. Moim zdaniem pretensje do Serga / administracji za złą organizację są nie na miejscu. Było naprawdę duuużo czasu na zgłaszanie swoich uwag, bo Serg był na nie otwarty i jakoś się wtedy nikt nie wyrywał. Pierwszy turniej to przede wszystkim dużo informacji na przyszłość;)

Zasady ogólne, które powinny się pojawić:
1.Ograniczenie wiekowe - od lat 16 tak jak sugeruje znacznik pegi gry. To w pewnej części wyeliminowałoby trollujących gimbazjalistów.
2. Osoby z ostrzeżeniami powinny mieć bana na tego typu łowcowe eventy. Po coś w końcu to ostrzeżenie jest.
3. Ludzie którzy zapisują się i rezygnują również powinni mieć zakaz, przynajmniej na 2-3 kolejne turnieje.
4. Ustalone dni i godziny rozgrywek. (dozwolenie jednego przeniesienia meczu na inny termin za zgodą obu drużyn/uczestników).

Jeśli chodzi o cs:go:
1. Podział turnieju na dwie grupy do rangi mg1 i powyżej mg2 (dwa turnieje). Bądź podział teamów za pomocą systemu nadania wartości punktowych konkretnym rangom. W pierwszym przypadku nawet całe teamy mogłyby się wtedy zgłaszać do turnieju. W drugim teamy byłyby bardzo zrównoważone i nie byłoby głosów odnośnie złego zbalansowania.
2. Minimalna ilość przegranych godzin / rozegranych meczy w cs:go.
3. Ustalenie liczby możliwych stand-inów i kryteriów zatwierdzenia go przez administrację (według mnie muszą to być osoby które spełniałyby większość punktów regulaminu, jeśli nie wszystkie).
Ważne jest, czy zastępstwo jest na stałe, czy na jeden mecz. W przypadku zastępstwa stałego na pewno musi to być łowca gier ;) Wszelkie zasady odnośnie wieku, minimalnej ilości godzin i braku wcześniejszej rezygnacji z turnieju też powinny działać. Zastępstwo musi być zgłoszone na forum / na grupie steamowej i rozpatrzone przez organizatora. Można również ustalić wcześniej listę osób rezerwowych, z których można stand-ina wybrać.

Turniej to przede wszystkim ma być zabawa ;) Za dużo tutaj niepotrzebnej spiny jest chłopaki. Jak ktoś ma jeszcze jakieś uwagi na przyszłość to lepiej je wypisać teraz zamiast narzekać później. A co do wszelkich zarzutów, że teamy są tak strasznie niezbalansowane, albo co lepsze, że turniej jest ustawiony pod kolegów ...

Jak już ktoś oskarża to niech poda konkretne dowody. Składy były ustalone dużo wcześniej - kto chciał mógł zgłosić uwagi. Był jeden głos, że team 8 jest zbyt mocny, nie ma problemu - został osłabiony. Każdy też mógł pograć sobie wcześniej razem i ustalić taktyki na konkretne mapy. Kto tego nie zrobił niech ma pretensje do siebie ;) Nigdy też idealnie równo teamy zbalansowane nie będą, bo ranga randze równa nie jest - każdy gracz sobie z tego sprawę zdaje. Każdy też ma gorsze i lepsze dni.

Podsumowując: GL & HF
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

A właśnie.
Mecz PucharJestNasz (Team3) vs TeamNieCvany (Team5) dzisiaj o 21:30 ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czyli dzisiaj są mecze o 20 i 21:30 :D
Grafen w końcu streamuje? Jeśli tak prosiłbym o podanie twitcha koniecznie! ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przepraszam że mnie wczoraj nie było bo miałem stand in za Budrysa ale niestety sprawy wyższe (11h spędzonych w szpitalu-po prostu kocham polskie lecznictwo).Jeśli były jakieś problemy przeze mnie to jestem gotów ponieść konsekwencje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Killjoy pisze: Czyli dzisiaj są mecze o 20 i 21:30 :D
Grafen w końcu streamuje? Jeśli tak prosiłbym o podanie twitcha koniecznie! ;)
Będę streamował półfinały i finał. Fazę grupową odpuszczę :P Streamy odbędą się na
http://twitch.tv/graferowy
Ale prosiłbym o podanie mi terminów :< Żebym się nie dowiadywał 5 minut przed meczem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Killjoy pisze: Nie ma co się spinać ;) Gramy dalej chłopaki. Moim zdaniem pretensje do Serga / administracji
A co do wszelkich zarzutów, że teamy są tak strasznie niezbalansowane, albo co lepsze, że turniej jest ustawiony pod kolegów ...

Jak już ktoś oskarża to niech poda konkretne dowody. Składy były ustalone dużo wcześniej - kto chciał mógł zgłosić uwagi. Był jeden głos, że team 8 jest zbyt mocny, nie ma problemu - został osłabiony,
To, że teamy były źle zbalansowane nie podlega wątpliwości. Podawałem już tu wynik liczenia rang plus wynik meczu 1 vs 8 mówi sam za siebie. W jaki to sposób 8 został osłabiony?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@up Zabrali im Bożygrzmota
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Twoje liczenie rang polegało na przypisaniu rangom liczby od 1 do 18... Co mija się z celem, bo to nie jest określenie siły rangi. Wynik meczu wiązał się z tym, że nasz team dużo grał razem przed meczem - wasz wcale. No i jednak silverów dwóch mieliście. A moim zdaniem jest ogromna różnica między jakąkolwiek rangą, a silverem... W przypadku gdy masz paru silverów na cały turniej ciężko to zbalansować. Moim zdaniem silver to ranga początkującego. Wasz global się nie wykazał, dostał chemioterapii. Nie mieliście pomysłu na grę (nie widziałem tam taktyki). A my w międzyczasie grając razem match makingi jeszcze sobie rangi powbijaliśmy wyższe :) Za bożego (2 kałachy) doszedł do nas xer (gold 3). Ale świetnie nam się razem gra, jest fun i są wyniki. Budrys mówił, że nic razem nie zagraliście przed meczem, wasz błąd i nie zwalaj tego na Twoje wyliczenia. Drugi mecz już był cięższy, wygraliśmy na mapie nieprzetrenowanej (wybrana przez przypadek xD), a 5 team miał szansę na wygraną.

Edit: W związku z tym, że grafer dziś czasu nie posiada, jest ktoś chętny na streamowanie dzisiejszych dwóch meczy może?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

@Killjoy
Oczywiście. Bo co złego to zawsze "gimbaza".
ODPOWIEDZ