Salenauts.com - portal ekipy Łowców Gier

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Jerry pisze: Fajne forum. Ludzie piszą po angielsku gorzej niż ja mówię tytuły gier w zbundlowanych :tak:
Przynajmniej im forum działa. U mnie wczoraj od rana strona Łowców ładowała się czasem pusta, a po starcie Salenautsów to od czasu do czasu strona ładuje się pusta, a wejście w wątek na forum kończy się zawsze nicościa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Jerry pisze: Fajne forum. Ludzie piszą po angielsku gorzej niż ja mówię tytuły gier w zbundlowanych :tak:
Najważniejsze, że zrozumiale, a nie jakieś poetyckie bohomazy 8-)
GThoro pisze: Przynajmniej im forum działa. U mnie wczoraj od rana strona Łowców ładowała się czasem pusta, a po starcie Salenautsów to od czasu do czasu strona ładuje się pusta, a wejście w wątek na forum kończy się zawsze nicościa.
Trwają testy migracyjne ŁG -> Salenauts :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

GThoro pisze: Przynajmniej im forum działa. U mnie wczoraj od rana strona Łowców ładowała się czasem pusta, a po starcie Salenautsów to od czasu do czasu strona ładuje się pusta, a wejście w wątek na forum kończy się zawsze nicościa.
No, Łowcy znikają zanim jeszcze na dobre pojawiło się Salenauts, wbrew zapewnieniom administracji :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Taka trochę nieudana próba odwzorowania serwisu polygon.com jeśli się nie mylę :)
Ale o ile na polygonie siedzę od dawna, więc powinienem być przyzwyczajony do tego typu designu, tak salenauts nie zachęcił mnie do dalszego wchodzenia niestety. A szkoda, bo napalałem się na to i myślałem, że zagoszczę tam na stałe. A tak nawet na forum nie mogę napisać co sądzę, bo mi nie działa niestety :v
Żeby nie było, że jestem kompletnie na nie, to strona gry nawet jest spoko i pricetracker też ujdzie :) Tylko zmienił bym kolor tego ciemniejszego rowa w tabelce, bo straaaasznie odstaję.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Grafer pisze: Taka trochę nieudana próba odwzorowania serwisu polygon.com jeśli się nie mylę :)
O szit :U
Grafer pisze: ciemniejszego rowa.
:trollface:

W sumie tam design designem, ale główny killer-feature dla mnie miało być złączenie zakładek aktualne obniżki i aktualne ceny, w sumie to nie wiem, może jest złączone :D ale jakiego tytułu nie wpiszę to go nie znajduje, nie ma Convoy, Gantulet, Legends of Grimrock, Metro 2033, Grey Goo, ba, nawet Grand Theft Auto...

Aaa i sortowanie po nazwie w tabelce w newsach nie sortuje po nazwie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

ba2
Awatar użytkownika
ba2
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 158 razy
Kontakt:

Czy logowanie na Salenauts/forum Salenauts odbywa się za pomocą autoryzacji Steam (zielony guzik w prawym górnym rogu)? Nie udaje mi się zalogować w ten sposób. Po przekierowaniu na stronę logowania Steam i zalogowaniu się, automatycznie wracam na Salenauts ale nie jestem tam zalogowany. Wyczyszczenie cookies nie pomogło. Używam aktualnego Firefoxa.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

A spróbuj zmienić język na ENG i wyłączyć adblock.
ba2
Awatar użytkownika
ba2
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 158 razy
Kontakt:

Próbowałem z ENG, USA i obiema strefami EU a Adblock mam wyłączonego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jerry pisze: jesteś pewien, że dobrze wpisałeś tytuły? :E
Tak. http://imgur.com/a1XRMMC

Ok, ale teraz widzę, gdzie jest *mój* błąd - wpisywałem w Pricetracker (oh, silly me!), nie w Games. Czyli dalej są rozdzielone zakładki obniżki i ceny. Reasumując - chcąc sprawdzić aktualne ceny gry muszę wpisać to w Games, a nie tam gdzie sugeruje logika czyli w Pricetracker.

Co nie zmienia faktu, że na stronie np. http://salenauts.com/pl/game/legend-of-grimrock-2/ widzę tabelkę Current deals, jednakże w Pricetrackerze, którego funkcja to "search deals" jak wpiszę grimrock to nic nie znajduje. Trochę to nie konsekwentne.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ten sam problem z próbą zalogowania. Przy logowaniu przez zielony przycisk do logowania za sprawą Steama, zwyczajnie po kliknięciu na stronie Steama "Tak" zamyka mi zakładkę w Firefoxie, jeżeli chcę zalogować się przez stronę logowania /user/login/ to dostaję taki komunikat zwrotu "Incorrect response from Steam Auth Service. Try again.". Wsio ryba kraj i czy ABP ma włączone blokowanie, czy nie. Sprawdzane z dwóch rożnych komputerów w innych sieciach.

Jak przypuszczałem pod spychromem poszło...
IE 8 też

Próba na FF z wylogowaniem na Steam i zalogowaniem się przez Steam z wpisywaniem loginu i hasła do konta Steam nie dała efektu. Czyli obojętnie czy jest się zapamiętanym na steam w ff czy dopiero się będę logował przekierowany z Salenatus efekt jest jak w 1 akapicie. Samo zalogowanie w FF do już utworzonego konta (za pomocą Chroma) zwraca błąd 404.

EDIT: Co ciekawe zamknąłem zakładkę Waszej nowej strony pod ff, znowu odpaliłem i jestem zalogowany, pomimo sieczki błędami wcześniejszej..:)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Dziwnie działa ten PriceTracker, tzn. nie znajduje sporej części gier np. Wasteland 2, Dragon Age, Pillars of Eternity, Assetto Corsa, Witcher (Wiedźmin) a inne jak np. Mass Effect, Icewind Dale już wyszukuje. Około 75% nazw gier, które wpisywałem, wyszukiwarka nie znajduje.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Rozwińcie sobie filtry w pricetrackerze. To jest widok do wyszukiwania promocji (search deals), więc domyślnie wyszukuje tylko aktualne obniżki (minimum -10%) z ostatniego miesiąca. Jeśli nie ma obniżek na daną grę spełniających te kryteria, to nic nie znajdzie. Jeśli szukacie obniżek na konkretne gry, to szukajcie w grach. Logic :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

- Pasek z newsami powinien być ze 3x mniejszy
- Bez sensu notki w postach, zero konkretów w tytułach, trzeba klikać zeby cokolwiek sie dowiedzieć
- Napaćkane wszystkiego, po lewej, na dole, po prawej, u góry, ze wszystkich stron jakieś newsy. Powinno być proste i przejrzyste.
- Upcoming Releases wg mnie kompletnie niepotrzebne. Lepiej to miejsce wykorzystać po prawej pod "Top Clicks" przenieść Active Bundles i Most Popular News. A nie że połowa newsów po lewej, druga połowa po prawej a wszystko przerywają nadchodzące premiery, bez sensu.
- Troche śmiechy że na forum wszyscy piszą po angielsku w polskim temacie o polskich sklepach z polskimi promocjami
- Język mi nie przeszkadza bo jest rok 2015 i nieznajomość angielskiego to troche wstyd
- Póki co zostaje na łowcach i łowcowym forum ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

No to ja też tu się wypowiem. Jeżeli się powtórzę po kimś to sorry, nie chciało mi się przeglądać 11 stron.
Miałem problemy z rejestracją, [po kliknięciu w link był napis że nieprawidłowy klucz
Druga próba, drugi mail i się udało, aczkolwiek po zalogowaniu od razu przez steem napisało, że nieprawidłowy klucz, ale zostałem już zalogowany.

- gdzie mogę powiązać inne profile (origin, uplay)? Czy robię ręcznie zaznaczanie gier?
- w filtrach promocji przydałoby się zaznaczyć żeby nie wyświetlało gier które już mam
- nie wykryło mi jakieś 130 gier ze steam
- przydałaby się grupowa edycja w wishliście do zaznaczania powiadomień mailowych
- komentarze przez forum są dziwne :/
- nie działają RSSy :(

To takie pierwsze spostrzeżenia
A poza tym GOOD JOB :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Generalnie to jeszcze ciągle bardziej odpowiadają mi Łowcy (przyzwyczajenie?), ale na Salenauts podobała mi się opcja naniesienia własnej kolekcji. Ciągle szukam miejsca, gdzie można wygodnie i prosto skatalogować rozsiane po różnych platformach gry. A jeśli byłoby to uproszczone/zautomatyzowane, to tym lepiej, ponieważ w pewnym momencie pamiętanie o dodawaniu każdej nowej pozycji może stać się bardzo uciążliwe.

Stąd też moje uwagi:

W katalogu gier na Salenauts, skoro już nie ma tam możliwości zaciągnięcia kolekcji z innych platform niż Steam (rozumiem, zapewne ciężko to zrobić ze względu na brak API i takie tam), przydałoby się ułatwienie w dodawaniu do kolekcji.

Obecnie trzeba kliknąć "Add to collection", a dopiero potem po kolejnym kliknięciu można na kolejnej stronie wybrać określony DRM/platformę.

Czy nie byłoby prościej i szybciej "Add to collection" połączyć z paskiem DRMów - można by wówczas dodać do kolekcji bez określania DRM, albo klikając ikonę określonej platformy, dodać grę od razu do tej platformy?

Czy jest w ogóle planowana opcja importu z którejkolwiek innej platformy? A co z grami, które automatycznie nie importują się ze Steam? Tak zapewne pozostanie?

Szkoda też, że w wyszukiwarce gier (http://salenauts.com/pl/games) nie ma oznaczeń, że posiadamy daną grę (i na jakiej platformie). A może po prostu coś mam źle ustawione albo źle używam?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 98 razy
Kontakt:

Brakuje też sporo gier m.in. serii Diablo i mi też nie wykryło wszystkich gier ze Steama, ale pomysł jest bardzo dobry.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Szkoda, że nie synchronizuje też listy posiadanych DLC ze Steam, ale to już z kolei chyba ograniczenie Steama (czy się mylę?)

Ręcznego dodawania kolekcji z takiej np. Desury, gdzie automatycznie ląduje cała masa gier (np. z Indie Royale), to ja sobie za bardzo nie wyobrażam...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Już gdzieś pisałem i nie tylko ja, że raczej nigdy nie będą się równać stany liczebności gier. Nie tylko na SN tak jest, ale też innych jak np. https://steamdb.info/calculator/ Też inaczej pokazuje. Na Steamie są pozycje pod PC i MAC... API Steama też różnie działa. Wiele pozycji gier ma różnych wydawców, a także nie są widoczne w katalogu (nie mają swojej karty). Pomijając przy tym jak na SN jest rozwiązane katalogowanie pozycji to nie ma szans by było zawsze 100% zgodności.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jeśli doda 90% pozycji, to do ręcznego pilnowania i tak zostaje tylko 10%.
Zablokowany