Kody do wyciągnięcia na różne sposoby - temat zbiorczy

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Chciałem zebrać wszystkie informacja na temat sposobów wyciągniecie kluczy z różnych miejsc, które normalnie nikt by ich nie znalazł(chodzi głównie o tego kody z Games for Windows Live i numer seryjne Steam)

Kody GFWL i z CDA oraz z wersji pudełkowych(i nie tylko)
Spoiler:pokaż
(1)Jeśli nie działa: mail do Supportu Warner bros. z prośbą o klucz Wymagane: Dowód zakupu
kolor - w celu otrzymania kodu należy napisać do użytkownika http://forum.cdaction.pl/index.php?showuser=70853
(2) Należy usunąć myślniki z kodu, by zadziałał
(3) Kod do multiplayera aktywuje pełną wersję

Numery Seryjne Steam.
1)Origin
Jeżeli komuś nie działa bezpośrednie wpisanie do klienta warto tez wejść na https://activate.ea.com/applyentitlement.do

2)GOG
3) DRM-free Kody pochodzące z Muve
Jeśli macie jakieś pytania lub poprawki propozycje piszcie tutaj :D
Ostatnio zmieniony 13 mar 2016, o 20:48 przez Maikeru, łącznie zmieniany 16 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Maikeru za ten post (w sumie 2):
remikeGaberus
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Z tego co pamiętam to część kodów GFWL do batmana można od razu na steamie wpisywać, więc zrobił bym adnotację, że jeśli nie działa to dopiero pisać do Warnerów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Co prawda wielokrotnie pojawiało się na forum, ale skoro powstał dedykowany tym sprawom temat, to warto przypomnieć, że od supportu SEGI można dostać klucze steam do pudełkowych wydań Warhammer 40000 Dawn of War i dodatków. Poza tym udało mi się też uzyskać brakujący kod DLC Alexander do Rome Total War (pudełkowa antologia aktywuje się jako Rome Total War Gold). Od supportu inXile entertainment udało się uzyskać klucz steam (do wyboru był też klucz GoG.com) do Bard's Tale po okazaniu zdjęcia płyty. Z kolei od supportu TopWare udało mi się uzyskać klucz steam do Earth Universe po okazaniu zdjęcia pudełka.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Maikeru pisze: Chciałem zebrać wszystkie informacja na temat sposobów wyciągniecie kluczy z różnych miejsc, które normalnie nikt b ich nie znalazł(chodzi głównie o tego kody z Games for Windows Live i numer seryjne Steam)

Kody GFWL i z CDA
Numery Seryjne Steam.
1)Origin
Jeżeli komuś nie działa bezpośrednie wpisanie do klienta warto tez wejść na https://activate.ea.com/applyentitlement.do

2)GOG
Kody pochodzące z Muve
Jeśli macie jakieś pytania lub poprawki propozycje piszcie tutaj :D
Batman AA i AC - Steam key: mail do Supportu Warner bros. z prośbą o klucz Wymagane: Dowód zakupu - czy ten dowód zakupu jest bezwzględnie wymagany, poniewaz juz po tym czasie nie posiadam paragonu do pudełka z grą?

Ogólnie temat bardzo ciekawy i na pewno bedzie pomocny jesli sie jeszcze rozbuduje
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Zone14 pisze:
Batman AA i AC - Steam key: mail do Supportu Warner bros. z prośbą o klucz Wymagane: Dowód zakupu - czy ten dowód zakupu jest bezwzględnie wymagany, poniewaz juz po tym czasie nie posiadam paragonu do pudełka z grą?
Dowodem zakupu jest zdjęcie pudełka z gra i kluczem. Swoja droga szkoda ze nie mam cda z RE5, mam cala mase numerów a akurat tego nie mam :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

kmpt pisze: Co prawda wielokrotnie pojawiało się na forum, ale skoro powstał dedykowany tym sprawom temat, to warto przypomnieć, że od supportu SEGI można dostać klucze steam do pudełkowych wydań Warhammer 40000 Dawn of War i dodatków. Poza tym udało mi się też uzyskać brakujący kod DLC Alexander do Rome Total War (pudełkowa antologia aktywuje się jako Rome Total War Gold). Od supportu inXile entertainment udało się uzyskać klucz steam (do wyboru był też klucz GoG.com) do Bard's Tale po okazaniu zdjęcia płyty. Z kolei od supportu TopWare udało mi się uzyskać klucz steam do Earth Universe po okazaniu zdjęcia pudełka.
Wszystko dodane. A zadziałałby taki myk by poprosić o kod GOG do Bard's Tale a dowodem zakupu byłby kod Steam? A jeśli chodzi o Topware taki myk działa tez na ich inne gry?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@UP
Co do Bard's Tale to nie wiem, ale mają całkiem miły support, więc nie zaszkodzi spytać. Jeśli chodzi o TopWare to podobno nie robią problemu z kluczami do innych gier opublikowanych na steamie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Support GoG-a i Topware sobie chwalę. Miła, szybka i kompetentna obsługa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

kmpt pisze: @UP
Co do Bard's Tale to nie wiem, ale mają całkiem miły support, więc nie zaszkodzi spytać. Jeśli chodzi o TopWare to podobno nie robią problemu z kluczami do innych gier opublikowanych na steamie.
Heh o dziwo z gier których nie mam nie znalazłem w mojej kolekcji nic z Topware :(. Jak coś właśnie szukam klucza do Bard's Tale, jak mi się uda to napiszę
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Możecie podać mail do supportu SEGI (na który odpowiedzą, załatwią sprawę). Z tego co obiło mi się o oczy można też uzyskać klucz steam do TW Medieval + Kingdoms ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Od supportu topware dostałem kody Steam do X-Blades i Two Worlds 2.
Dużo tego było w jednym temacie, zaraz sprawdzę, kto jeszcze dawał klucze. Pamiętam, że Acti komuś dało kod do pobrania któregoś Call of Duty z ich strony.
Z CDA aktywuje się na steamie kod do Army 2.
Cenega daje kod do Cities in Motion dla tych, którzy w pudełku nie mieli klucza.
Niektóre kody od Battlestations Pacific z PKK aktywują się bezpośrednio na Steamie, ale nie wiem, czy SE da kody tym, którym kod nie działa.
Frozenbyte daje klucz do Trine: EE, nie trzeba nawet podawać im zdjęć pudełek.
2K daje kod do CIV 3/4 z pudełka.
Borderlands da sie aktywować za pomocą Steam migration Tool.
Origin daje kody do większości swoich gier, to znaczy dawał, teraz nawet do Alpha Centauri, który jest na Originie nie chcieli dać mi kodu...
No i to chyba już tyle :E

Jakby coś, to dokopałem się do oświadczenia Disneya na temat kluczy Steam do wersji DRM-Free ich gier...
http://help.starwars.com/articles/en_US ... =Star-Wars Tak więc nawet nie warto próbować :E.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, o 13:17 przez serafek5, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dodałem informacje i gry ze stron:
http://forum.cdaction.pl/index.php?show ... 20926&st=0
http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=236267
serafek5 pisze: Od supportu topware dostałem kody Steam do X-Blades i Two Worlds 2.
Dużo tego było w jednym temacie, zaraz sprawdzę, kto jeszcze dawał klucze. Pamiętam, że Acti komuś dało kod do pobrania któregoś Call of Duty z ich strony.
Z CDA aktywuje się na steamie kod do Army 2.
Cenega daje kod do Cities in Motion dla tych, którzy w pudełku nie mieli klucza.
Niektóre kody od Battlestations Pacific z PKK aktywują się bezpośrednio na Steamie, ale nie wiem, czy SE da kody tym, którym kod nie działa.
Frozenbyte daje klucz do Trine: EE, nie trzeba nawet podawać im zdjęć pudełek.
2K daje kod do CIV 3/4 z pudełka.
Borderlands da sie aktywować za pomocą Steam migration Tool.
Origin daje kody do większości swoich gier, to znaczy dawał, teraz nawet do Alpha Centauri, który jest na Originie nie chcieli dać mi kodu...
No i to chyba już tyle :E
Parę wpisałem. Ominąłem Battlestation Pacific, bo niepewne(podobnie COD), Borderlands nie do końca legalne,Armę podałem, a w Origin Póki co mi udało się z Simsami 2 i dzisiaj z Władcą Pierścieni: BOŚ 2, jednak nie wiem czy to wpisywać
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Borderlands Steam Migration Tool zostało opublikowane przez 2K i jest dostępne na Steamie. Tylko wiadomo, ludzie używają go do "niecnych" celów :E.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Możecie podać mail do supportu SEGI (na który odpowiedzą, załatwią sprawę). Z tego co obiło mi się o oczy można też uzyskać klucz steam do TW Medieval + Kingdoms ?
Mail do supportu SEGI: help@sega.co.uk
Pisałem w sprawie Alexandra, szybko i sprawnie załatwili. Jeżeli z jakiegoś powodu z Medkiem 2 i dodatkiem są problemy, to też pomogą.
Edit. Pragnę również zauważyć, że wystarczy aktywować na steamie podstawę Medka i dodatek sam od siebie aktywuje się za free (jako DLC).
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, o 13:22 przez Imperius ASK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Napisałem do Deep Silver o klucz do Secret Files 2. E-mail dla zainteresowanych: support@kochmedia.co.uk
@Maikeru nie pisz nic w wymaganiach do Trine, on nie ma nawet CD-Keya w pudełku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Jeśli chodzi o TopWare to podobno nie robią problemu z kluczami do innych gier opublikowanych na steamie.
Aktywowałem w ten sposób Jacka Orlando z cdp oraz Enclave z Muve i jestem pewien, że z innymi tytułami też to zadziała.

Co do Total Wara, mam Anthology i kody do Rome oraz Medievala 2 działają dziwnie. Kody z podstawek są niepoprawne, a klucze z dodatków są tylko do dodatków i bez podstawki nie mogę ich aktywować. :)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, o 13:52 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

EA dodaje SimCity 4 po okazaniu zdjęcia z pudełkiem, płytą, kluczem i kartki z datą, imieniem i emailem do Origina na live chat.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Dodaj jeszcze Prey, cd key z pudełkowej wersji gry, sam testowałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dawn od war podstawowa wersja i samodzielny dodatek Soulstorm aktywują się, bez pisania do segi. Działało na wydaniu dawn of wara z 2004 (3 cd), plus z uniwersum kod do podstawki i soulstorm działały. Nie działały do Dark cruside i Winter Assault.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Deep Silver odmówił dania klucza do Secret Files 2.
ODPOWIEDZ