Xbox One

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Globoos pisze:
MikeL pisze: Nazwa - dżiż, facepalm. Wiem, do czego się odnoszą, ale nie kupuję tego.
Z ciekawości - do czego, bo ja chyba nie wiem? One bo jest najfajowniejszy, "numer jeden"?
One bo jest "jeden do wszystkiego".
Granie w gry, oglądanie filmów, słuchanie muzyki, skype, facebook i inne *klikklak*.
MikeL
Awatar użytkownika
MikeL
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

No że wszytko w jednym. A dekodery, odtwarzacze itd. możesz wyrzucić na śmietnik.

Najlepszy tekst z konferencji - "Xbox go home". :lol: Chciałoby się dopowiedzieć: you're drunk...

Tylko ta Forza, ech. Dlaczego na PC jest tak mało samochodówek. :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy

Nie wiem czy było ale taki cytat wrzucę :

' - Po prezentacji odbyły się rozmowy z dziennikarzami. Wynika z nich, że gry na XBOX ONE będą instalować się na dysku twardym konsoli, dzięki czemu będzie można w nie grać bez potrzeby posiadania płyty w napędzie blu-ray. Niestety, ale taki zabieg oznacza, że rynek gier używanych na konsoli zostanie mocno ograniczony. Te będą bowiem przypisywane do XBOX LIVE na stałe. Ma jednak istnieć możliwość uruchomienia takiej gry na innym egzemplarzu konsoli, o ile osoba, której pożyczamy/sprzedajemy daną grę, uiści określoną kwotę. Jaką? Tego jeszcze nie wiemy.'
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Mając pod TV PS3 i X360 rok temu wrociłem do grania na PC. To co oferują konsole jest przeżytkiem. Kupujesz konsole za 1/2 cene PC który uciągnie gry w niebo lepszej oprawie a później płacisz 2/3/4x tyle za gry co użytkownicy PC. Tak więc co by nie zapowiedzieli, do konsol już nie wróce:) Wygląd samego XOne? Mi odpowiada, nawet ładnie by to wyglądało pod TV, ale rozumiem też przeciwników bo dekoder polsatu ma tyle samo finezji co nowa konsola MS;] W każdym razie Pc ze Steam i nic więcej nie potrzebuje:) Gier ze Steam i tak nie pożycze/odsprzedam, ale przynajmniej po miesiącu od premiery kupie gre 4x taniej niż bedzie ona kosztowac na konsole.

Aaa i wiedzieliście że wszystkie oklaski i okrzyki na konferencji były puszczane z playbacku?:D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Bez jaj z tym playbackiem...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

nie mam zamiaru tego kupić ale interesowałem się bo pojawienie się tego klocka (pierwszy raz nazwa jest w pełni adekwatna) pod kątem zmian na rynku growo-informatyczno-sieciowym i rozczarowałem się jeszcze bardziej niż przy okazji ps 4.
nie dziwię się, że bardzo dużo ludzi aktualnie sprzedaje swoje x360ki i kupuje ps3.

podsumowując.
za ciężkie pieniądze kupisz sobie komputer z win 8, kartą telewizyjną i rozbudowaną usługa do niej
który oprócz win 8 będzie miał specjalny uproszczony system do odtwarzania gier z wbudowanym klientem typu steam który przypisze ci grę do konta, oraz masą funkcji które będą tylko po angielsku i będą cię śledzić legalnie w domu. ba będziesz musiał być podpięty do sieci, żeby mogły to robić. za gry będziesz musiał dopłacić 2-3x tyle jako podatek za drogą konsole i 10 ekskluzywnych tytułów których nie kupisz na inne platformy, a z których zagrasz może w 3.
do tego będziesz pewnie musiał kupić 2 pada klawiaturę i myszkę za kosmiczną kasę. ten projektor który reklamowali tez będzie do kupna osobno?

jestem bardzo ciekaw jak szybko powstanie port tego modułu/systemu/programu na win 8 działający wirtualnie na komputerze.
obstawiam, że w tydzień.

sorry ale nie czaję jak można być takim idiotą żeby to w ogóle kupić?
czekam na valve box, ciekaw jestem jak wtedy spece od marketingu odróżnią konsole ms od komputera valve.
zgniłe jabłko, tez tam coś szykuje...
cały problem polega na tym, że oni toto dalej próbują nazywać konsolą, a żadna większa forma jeszcze nie przysiadłą, żeby montować i sprzedawać media center pc.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, o 22:46 przez wieh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

@Hemiq któryś z gości z Gametrailers tweetował o tym własnie że wszystkie owacje były własnie puszczane z Playbacku:P Uśmiać się to mało;] Jeszcze jedna rzecz, jestem ciekaw jak długo zajmie fachowcom złamanie konsoli ms. Bo jeśli płyty w napędzie nie musi być bo jest odpalana z dysku to chłopaki mają już połowe drogi za sobą:) Prawda jest taka że jesli ktoras z konsol zostana złamana tak jej sprzedaż nagle skoczy o 300%;]
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

wiesz jeżeli odpada emulowanie/odszyfrowanie płyty to wszystko się rozbije o emulator formatów na dysku.
biorąc pod uwagę, że devowie się wypowiadali, że i ps 4 i klocek są zwykłymi komputerami, a projektowanie i konwersja między pc/konsolami banalna to nie powinno być większego problemu.
chyba, że będzie się masowo wykorzystywać to co zrobili w diablo 3 i ostatnim simcity o czym się tam tez wspomina czyli wykonywaniu części obliczeń an serwerze.
Awatar użytkownika
Łowca

Dokładnie, części obliczeń, ale nie da rady zrobić całości bo co innego wydać grę która wymaga dostępu do neta a co innego wydać konsole która wymaga neta do każdej gry. Gry an Steam też w teorii potrzebują aktywacji online a jak jest każdy wie, cracki są w pare dni:) CHoć musze przyznać że od przejścia na PC jedyną grą w jaką grałem na piracie był Skyrim który i tak mnie cholernie zawiódł i nawet go nie skończyłem:) Zresztą też nie bez powodu przeiaduje na tej stronie prawie non stop, w końcu jak sie zarabia te polskie "srednie" 3k brutto to wypada czasem jakąś gre tanio kupić zza granicy bo na gry w polskich sklepach nas nie stać:D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Po tym co zobaczyłem M$ stworzył rzecz którą zamierza sobie strzelić w twarz, a w mojej głowie narodziło się wiele pytań i opinii.

Pozwolicie że skoro taki temat to się podzielę moimi odczuciami :)

Wygląd - Dawny X360 w różnych wersjach ładnie się prezentował pod telewizorem czy to kineskopowym czy też LCD, teraz poszli w prostotę ale to są już podstawy prostoty, zatrzymujemy się na latach 90. "VHS" pod naszym 42 calowym LCD hipstersko ale nie wiem czy wszyscy oczekiwali takiego ozdobnika.

Z konsoli do centrum multimedialnego - Było zapotrzebowanie na nową konsole a dostajemy centrum multimedialne ale zaraz... Już w tych czasach średniej klasy komputer podłączony do telewizora za pomocą kabla HDMI za 25zł tworzy centrum multimedialne, co ja mówię nawet urządzenia z androidem wielkości pendrive za 200zł może ci odtworzyć wszystko i jeszcze telewizory są coraz nowocześniejsze i posiadają strumieniowanie DLNA, Allshare itp. też ci pozwolą otworzyć wszystko.
Co chce przez to wszystko powiedzieć że centrum multimedialne nie jest czymś unikalnym. Dobrze że takie coś się pojawiło w nowym xboxe, skoro ps3 istnieje od wielu lat ale żeby przez to zmieniać kierunek konsoli.

TV z Xbox One - Też tak średni mnie uwiodło, przełączenie kanałów gestem już się zaczęło w produktach samsunga, Xbox dalej dodaje głosowe komendy. O ile fajnie by było powiedzieć "Xbox przełącz na TVN", " Xbox pokaż co leci na FOX" to już tak smutniej wygląda to że będzie raczej brak obsługi naszego ojczystego języka (tak zresztą jak w Siri czy S Voice). Nie mam nic do mówienia po Angielsku ale to już nie to samo. Mam jeszcze problem z działaniem, ja mam N-ke z muliroomem więc nie widzie realnej opcji podłączenia tego do nowego xboxa i pewnie też problemy z uzyskaniem kanałów na XOne będzie wiele operatorów telewizji w Polsce jak i świecie którzy nie będą "kompatybilni z Xbox one".

Tak jak słyszałem opinie z materiału gry online, my pewnie będziemy mogli tylko skorzystać z 30% możliwości tej konsoli.

Zapłacić sugerowane 2500zł~ (Wyczytane z Antyweb.pl) za Xbox One który jest trochę powieleniem funkcji już istniejących i nie jakoś potrzebnych, pożądanych przez ludzi? Osobiście nie widzie tego. Tak jak poprzednia generacja była dobra na cały świat tak nowa bardziej jest do przyjęcia w Ameryce niż na świecie, ale czy to zapewni M$ taki sam zysk jak z poprzedniej konsoli?

Ciekawe czy na nowym XOne będzie można oglądać DVB-T :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy

Hardkorowy ex od Harmonix :lol:

I nowe Halo - Spartan Assault, czyli... twin-stick shooter na WP8 i Win 8. (nie chciało mi się pisać oddzielnego posta w innym temacie, sorry)

Tu trochę więcej
http://www.vg247.com/2013/06/04/halo-sp ... ew-inside/
Awatar użytkownika
VIP

Jestem całkiem pozytywnie zaskoczony konferencją MS

Na plus:
+ Titanfall zapowiada się rewelacyjnie. Grafika jest co najwyżej na poziomie KZ3, ale mechy, jetpacki i bieganie po ścianach zapowiadają się świetnie. Najlepszy ex na Xboxa imo.
+ Dead Rising 3 zapowiada się nieźle. Grafika jest ładna, będą samochody, a miasto wygląda na otwarte. Fajnie, że możliwe będzie łączenie przedmiotów w każdym miejscu.
+ Ryse zapowiada się całkiem ok, tylko obawiam się o biedny system walki.
+ Forza jest bardzo ładna.
+ Halo i BF4 w 60 fps.
+ MS wreszcie odpowiada na PS+. Lepszy rydz niż nic.
+ Nowy model X360 wygląda fajnie (podobnie jak Xboner, ale chyba tylko mi się podoba)
+ koniec z msp
+ MGS5, Wiedźmin 3 i Dark Souls 2, w które i tak zagram u siebie
+ nie było kinkieta, tivi i sports

Na minus:
- zabójcza cena
- halo 3 i ac2, meh
- nie pokazano nic ciekawego z Quantum Break
- czołgi i minecraft
- podróbka panzer dragoon (na kinkieta?)
- nie pokazano halo, tylko cgi
- bf4 wygląda jak klon misji w ny z mw3 i nie robi wrażenia. CoD: Ghosts wzbudza we mnie znacznie lepsze emocje.
- d4 - wtf?
- ex od insomniac - sony nie ma co żałować noża w plecy
- project spark wygląda na mega ściemę
- Killer Instict nie robi żadnego wrażenia.
- Dead Rising 3 będzie exem :(
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

jeti pisze: - halo 3 i ac2, meh
- ex od insomniac - sony nie ma co żałować noża w plecy
- Dead Rising 3 będzie exem :(
IMO na początek AC II i Halo 3 to nie jest źle. Zawsze mogło być gorzej - np AC "I" i Forza 3.
Wiesz, może Insomniac nie mogło / nie chciało tworzyć już tylko na PS(3/4) i chciało zmienić otoczenie. - dla fanów PS i Sony, ale IMO dla reszty + lub obojętnie.
DR 3 IMO będzie czasowym exem. Za pół roku trafi i tak na PC czy PS4.

EDIT:
Xbox One nie dla Nas na dzień dobry
http://www.gram.pl/news/2013/06/10/xbox ... lsce.shtml
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

jeti pisze: Jestem całkiem pozytywnie zaskoczony konferencją MS

Na plus:
+ Titanfall zapowiada się rewelacyjnie. Grafika jest co najwyżej na poziomie KZ3, ale mechy, jetpacki i bieganie po ścianach zapowiadają się świetnie. Najlepszy ex na Xboxa imo.
Planowana jest wersja na xboxa360 (bardziej okrojona robiona przez inne studio), wersja na PC oraz w przyszłości prawdopodobny port na PS3/PS4. Tytuł wygląda bardzo fajnie i oby ukazał się na innej platformie niż X1
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Czy jestem jednym który na widok trailera Titanfall stwierdza "meh, same shit all over" ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

W FPSach trudno o coś rewolucyjnego, a taki TitanFall dla mnie wygląda jak nowsza ładniejsza i dynamiczniejsza wersja BF2142.
Awatar użytkownika
VIP

Rozgrywka z Forzy 5 (nagrywane kamerą). Na pierwszym filmiku jest widok zza kierownicy, a na drugim opcja dla noobów.
http://youtu.be/vs-iHpom6UQ
http://youtu.be/E-FsqbMgy7w

Rozgrywka z Loco Cycle (nagrywane kamerą).
http://youtu.be/yQiP4IUZ0Pw

Rozgrywka z Killer Instict. Żeby było zabawniej, okazało się, że to gra F2P z tylko jedną darmową postacią na start :E

Final Fantasy XV i Kingdom Hearts III wyjdą także na Xbonera.
http://www.vg247.com/2013/06/11/kingdom ... -xbox-one/
http://www.vg247.com/2013/06/11/final-f ... -xbox-one/

Fantasia

Edit: Podróbka Everybody's Golf
http://youtu.be/hrcfvgSAHmQ

Lista krajów, w których Xboner będzie dostępny w tym roku.
http://www.vg247.com/2013/06/12/xbox-on ... es-listed/
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Powtórka z X360... Paranoja jakaś, zlewają nas jak zwykle.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Moim zdaniem Microsoft przegrywa z Sony jeszcze przed startem droższy o 100euro (a według analityków może być tańszy w produkcji od PS4) ograniczenia xbox live, podłączenie do neta niemal 24/7, brak odsprzedaży/pożyczania gier i ich traktowanie potencjalnych klientów "Jeśli nie masz Internetu to najlepszym rozwiązaniem będzie kupno Xboxa 360" wypowiedź Dona Mattricka.
ODPOWIEDZ