Gra dostępna dla pecetowców dwa lata po premierze, w dodatku w tej samej cenie.
PCMASTERRACE
GTA V - temat ogólny
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 28 razy
- Kontakt:
GTA V startuje z pre-loadem 7 kwietnia. Tutaj mam do Was pytanie: Czy w w wersji pudełkowej będzie płytka, czy sam kod a zawartość trzeba będzie pobrać? Pytam, bo według Steama gra ma ważyć około 65GB, nie wiem na ilu płytkach będzie instalacja jeżeli już, a nie mam porównania, bo nie mam żadnej poprzedniej gry Rockstara w wersji pudełkowej.
Co za frustrat. Może jeszcze w paru wątkach to samo?
Edit:
To co podaje steam to nie jest waga pliku do ściągnięcia tylko to ile maksymalnie gra może zajmować. Jak mniemam ściągnięte pliki są dekompresowane i instalowane, a część jest usuwana, w rezultacie zarówna to co ściągamy jak i zainstalowana gra chyba zawsze waży mniej niż to co podaje steam.Frytq pisze: GTA V startuje z pre-loadem 7 kwietnia. Tutaj mam do Was pytanie: Czy w w wersji pudełkowej będzie płytka, czy sam kod a zawartość trzeba będzie pobrać? Pytam, bo według Steama gra ma ważyć około 65GB, nie wiem na ilu płytkach będzie instalacja jeżeli już, a nie mam porównania, bo nie mam żadnej poprzedniej gry Rockstara w wersji pudełkowej.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 28 razy
- Kontakt:
@BLooDek PMożliwe, że ktoś gdzieś "zachamęci" jakieś pudełko czy 2, ale pewnie będzie jak z innymi dużymi premierami, na które czeka galaktyka i kupić będzie można dopiero w dniu premiery
Ja tam poczekam jeszcze ze 2 lata az to bedzie znosne cenowo

- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Na xboxie 360 GTA V potrzebuje 2 DVD jedno na instalke a drugie by było cały czas w napędzie. Tutaj zapewne to samo plus z 2GB na aktualizacje które do tej pory wyszły na konsolach.Frytq pisze: GTA V startuje z pre-loadem 7 kwietnia. Tutaj mam do Was pytanie: Czy w w wersji pudełkowej będzie płytka, czy sam kod a zawartość trzeba będzie pobrać? Pytam, bo według Steama gra ma ważyć około 65GB, nie wiem na ilu płytkach będzie instalacja jeżeli już, a nie mam porównania, bo nie mam żadnej poprzedniej gry Rockstara w wersji pudełkowej.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Nie sądzę, wersja PC-owa to najprawdopodobniej port tej z PS4/XONE (jeżeli nie odwrotnie) a tam przez dodatkową, względem starszej wersji, zawartość gra zajmuję około 3 raz więcej. Dwa DVD jest raczej niemożliwe, ja stawiam na sam klucz. Moim zdaniem gry PC-owe dawno powinny przejść na blu-ray a jeżeli ktoś jeszcze nie ma (około stówki czytnik) to przecież można zarejestrować kod i pobrać całkowicie z neta.
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
No właśnie. Teraz wszystko przechodzi w chmurę i w internet, więc nie widzę potrzeby kupować Blu-Raya pod PC. Chyba, że do filmów (ale te i tak lepiej oglądać przy użyciu TV).
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Osobiście jednak widzę, właśnie dla wydań pudełkowych, żonglowanie płytami DVD jest nie na miejscu gdy za stówkę można dostać napęd który obsługuje płyty na której wszystko się zmieści. Dystrybutorzy chyba boją się przesiadki bo ludzi zniechęci format którego nie obsługuje ich napęd ale przecież w takim wypadku można wszystko pobrać z neta a wersja b-r przyda się ludziom którzy mają już taki napęd.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Link
Pobierać będzie można od jutra. I wymagane miejsce na dysku to min 65 GB
Więc pewnie będzie dociągać jeszcze coś w dzień premiery / miejsce na patch.
Pobierać będzie można od jutra. I wymagane miejsce na dysku to min 65 GB

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Cracka nie będzie, bo w dniu premiery steam dopiero pobierze plik wykonywalny. W ten sposób to każda gra przed premierą by cracka miała, bo chyba każdą grę można ściągnąć przed premierą, żeby sobie w godzinę zero zagrać