Drukarka laserowa za 300-350 zł

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Jak w temacie. Będzie służyć tylko do drukowania tekstu. Najważniejsze dla są dla mnie niskie koszta eksploatacji i długowieczność. Mile widziana by była również obsługa Wifi.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

W takiej cenie to rozumiem, że rozpatrujesz urządzenia używane?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Najpierw sprawdzasz w jakich cenach są tonery-zamienniki(i jaką mają wydajność), a potem do nich dokupujesz drukarkę. Znalezie taniego w eksploatacji modelu z obługą sieci w tej cenie może być trudne - sam czegoś szukam i 2 rok już się zbieram do zakupu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy

Wolałbym raczej coś nowego, bo drukarki zbyt awaryjne urządzenia, żeby pakować się w używki. Chcę mieć gwarancję.

Co myślicie o tym?
http://allegro.pl/drukarka-laserowa-bro ... 01899.html

Tonery do tego zaczynają się od 45 zł za zamiennik (2600 str.).
http://allegro.pl/toner-brother-tn2220- ... 46392.html

Nie mam pojęcia czy to dobry deal. Nie potrzebuję mega jakości i szybkości, tylko urządzenia, które poprawnie drukuje i się nie psuje. Jeśli nie ma nic ciekawego z obsługą sieci w tej cenie, to trudno, obejdę się bez tego gadżetu. W tym modelu kusi mnie Wifi i 3 lata gwarancji.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Brother robi dobre drukarki. Mam model co prawda atramentowy, ale od chyba już 5 lat nic jej nie dolega. Drukowanie na poziomie studenckim w tym czasie przeżyła, więc nie były to tysiące stron rocznie.
Nie wiedziałem, że takie tanie z wifi teraz sprzedają laserowe. No i zamienniki do nich są śmiesznie tanie. Jeśli nic w sieci o poważnych wadach tego modelu nie znalazłeś i w tej cenie inne firmy nie mają nic ciekawego, to nie zastanawiałbym się jakoś długo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Kontakt:

HP P1102W
kupilem kilka takich drukarek
niezle sie spisuja
tonery tanie jak barszcz
maja WIFI i sterowniki w pamieci drukarki
podlaczasz i dziala
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Sam miałem Ci polecić Brothera i podobnie jak Stary uważam, że robią oni teraz naprawdę dobre urządzenia. Swój model kupiłem używany i u mnie przechodził już 1 rok i trzy ryzy papieru i nie było nawet jednego zacięcia.
To co wypatrzyłeś wydaje się sensowne, tylko przy może być ciut przymało ramu jeśli będziesz chciał drukować jakieś obszerne pdfy.
ODPOWIEDZ