Gry z PKK - które się aktywują na steamie?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam
Mam pytanie jak w opisie tematu. Po czym można poznać, która z gier aktywuje się na steamie?
Nie chodzi mi o te, które wyraźnie mają to zaznaczone, ale o te bez tego napisu.

Dla przykładu kupiłem dzisiaj przypadkiem Prey z PKK i pomyślałem, że sprawdzę, czy da się ją dodać na steam. Ku mojemu zdziwieniu mam teraz w bibliotece Prey (w wersji retail) :macha:
Na pudełku nie było ani słowa, że da się ją aktywować na steamie.

W newsie o promocji 1+1 gratis PKK ktoś piszę, że np. Tomb Raider Ultimate (te stare) nie aktywuje się na steamie.

Które więc się aktywują?

Konkretnie to chodzi mi o informację czy Devil May Cry 4 się uda aktywować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Prey to wyjątek i ogólnie jeśli nie ma na pudełku napisane, że się aktywują to się nie aktywują. Teoretycznie można pisać do supportu w sprawie Batmana AA, ale skoro był za dolara w bundlu to mało komu się chciało w to bawić.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

W tym poście Hemiq wymienił gry, które aktywują się na Steam.
-> http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 00#p188475
Wśród nich jest DmC Devil May Cry, DMC 4 nie ma.
Awatar użytkownika
Łowca

Widziałem ten post Hemiqa, ale on pisałem o tych, które się na 100% aktywują, tym samym pozostawiając sprawę otwartą. Z kontekstu wynika, że co do pozostałych pewny nie jest :)

W każdym razie dzięki, chyba, że ktoś jeszcze coś wie
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Queaen pisze: Widziałem ten post Hemiqa, ale on pisałem o tych, które się na 100% aktywują, tym samym pozostawiając sprawę otwartą. Z kontekstu wynika, że co do pozostałych pewny nie jest :)

Dam Ci giera z bundla jak wyłapiesz (bądź ktoś inny) jakąś grę co się na steam aktywuje a ja w tamtym poście o niej nie wspomniałem. ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Chciałem kupić sobie Devil May Cry 4 (i coś dobrać). Nie interesują mnie pudełkowe wydania, tylko klucz steam. Pudełka i płyty od razu wyrzucam.

Stąd moje pytanie- KTÓRE Z GIER [głownie chodzi mi o DmC 4] z PKK aktywują się na steamie? Pudełko z łytami od razu trafi do kosza :)

jak wyżej zaznaczyłem: Prey, PKK. Aktywuje się na steam :trollface:
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, o 22:29 przez Queaen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Hemiq pisze:
Queaen pisze: Widziałem ten post Hemiqa, ale on pisałem o tych, które się na 100% aktywują, tym samym pozostawiając sprawę otwartą. Z kontekstu wynika, że co do pozostałych pewny nie jest :)

Dam Ci giera z bundla jak wyłapiesz (bądź ktoś inny) jakąś grę co się na steam aktywuje a ja w tamtym poście o niej nie wspomniałem. ;)

X3 - Konflikt Terrański z Kolekcji Klasyki - poproszę moją bundlufke :E :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Queaen pisze: Chciałem kupić sobie Devil May Cry 4 (i coś dobrać). Nie interesują mnie pudełkowe wydania, tylko klucz steam. Pudełka i płyty od razu wyrzucam.

Stąd moje pytanie- KTÓRE Z GIER [głownie chodzi mi o DmC 4] z PKK aktywują się na steamie? Pudełko z łytami od razu trafi do kosza :)

jak wyżej zaznaczyłem: Prey, PKK. Aktywuje się na steam :trollface:
Pudełkowy DMC4 ci się nie doda nawet nie masz co prosić o to support capcomu bo sporo osób próbowało. Na wyprzedaży steamowej czy na GMG co jakiś czas za około 20 zł się widuje ten tytuł to nie masz co narzekać. Natomiast jak poczekasz to wyjdzie na PC-ty wersja special edition http://store.steampowered.com/app/329050/ z dodatkowymi postaciami i paroma ulepszeniami. Zapewne z racji, że to Capcom cena będzie jak za premierówkę ale będzie można poczekać na obniżki.
Awatar użytkownika
Łowca

Właśnie widziałem, dzięki.
Nie mam parcia na tę grę. Po prostu jak już kupiłem DmC (również na tej wyprzedaży) to chciałem uzupełnić kolekcję z tej serii o brakujące 2 tytuły (dmc 3 i 4) :gwizdany:
Nie miałem zamiaru nawet teraz w to grać, mam zachomikowane w bibliotece jeszcze coś ok. 200 gier których nawet nie zainstalowałem - ehh, ten brak wolnego czasu :E
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

dudu66 pisze: X3 - Konflikt Terrański z Kolekcji Klasyki - poproszę moją bundlufke :E :gwizdany:
Spoko. Nie ma problemu. Tylko proszę to udowodnić ;)
Nie że szkoda mi bundlówki, ale chce mieć to potwierdzone :D
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Queaen pisze: Właśnie widziałem, dzięki.
Nie mam parcia na tę grę. Po prostu jak już kupiłem DmC (również na tej wyprzedaży) to chciałem uzupełnić kolekcję z tej serii o brakujące 2 tytuły (dmc 3 i 4) :gwizdany:
Nie miałem zamiaru nawet teraz w to grać, mam zachomikowane w bibliotece jeszcze coś ok. 200 gier których nawet nie zainstalowałem - ehh, ten brak wolnego czasu :E
Akurat do DMC3 polecam dokupić PS-a i kupić edycję HD 1-3.
Na komputerze mimo spełniania wymagań gra chodziła tragicznie. Uruchamiała się w oknie nie mogłem używać niektórych broni (podobno to naprawiał path ale mi się nawet nie chciało do tego wracać i sprawdzać), wywalała na pulpit.
dudu66 pisze: https://support.steampowered.com/kb_art ... -wusf-3601 - info na samym końcu
według tej listy mogę podpiąć GTA IV czy ja coś przegapiłem?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

dudu66 pisze: https://support.steampowered.com/kb_art ... -wusf-3601 - info na samym końcu
Taki dowód dla mnie to nie dowód za bardzo. Ale cóż. Słowo się rzekło. Zaraz coś znajdę i podeśle na priv.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wstawie może wieczorem zdjęcie klucza - tak żeby każdy mógł sobie wklepać i zobaczeć że duplikat.
ODPOWIEDZ