Wielkie dzięki za informację:)! Po kwadransie prób - PayPal odmawiał współpracy, karta "załapała" przy trzeciej próbie - oraz wykorzystaniu kredytów, gra zakupiona (pobrało trochę ponad 22 zł. z konta) i dodana do konta. Przy zakupie co prawda pojawia się przy nazwie dopisek "RU", ale aktywacja na Steam przebiega bez problemu i tam już żądnej dodatkowej adnotacji nie ma.
Gra zainstalowała się i uruchomiła również bez najmniejszego problemu - domyślnie włącza się w języku angielskim, ale można też ustawić polski.
Green Man Gaming - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Nie można kupować z PP, właśnie kupiłem za pomocą karty i poszło za pierwszym razem. Dopłaciłem niecałe 4 zł, aktywuje się jako normalna retailowa wersja 

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Ok, mnie też się udało kupić (Hola, karta kredytowa Citi).
U mnie problemem była przeglądarka - w Firefox za nic nie chciała wejść karta kredytowa ani Paypal. Dziś spróbowałem Chrome i poszło kartą za pierwszym razem. Ehh gdyby nie brak obsługi dynamicznych RSS (m.in. z Łowcami
) to może i bym się przestawił na to Chrome 
U mnie problemem była przeglądarka - w Firefox za nic nie chciała wejść karta kredytowa ani Paypal. Dziś spróbowałem Chrome i poszło kartą za pierwszym razem. Ehh gdyby nie brak obsługi dynamicznych RSS (m.in. z Łowcami

- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Otrzymałem odpowiedź od supportu.
Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.
Kod: Zaznacz cały
Hi,
Thank you for your email.
We notice that you were using VPN/Proxy's to buy Russian keys. Unfortunately, this is not allowed and we had to blocked your account.
We will reopen your account if you don't use any VPN/Proxy's or try to buy any key for Russia. If this happen again, we will have to close your account permanently and any new account that you create.
Regards,
Rose
Green Man Gaming & Playfire
Customer Service
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
taquito pisze: Otrzymałem odpowiedź od supportu.Kod: Zaznacz cały
Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.[/quote] Mi usuneli/zablokowali wszystkie konta ;D a mialem ich tam ze 4
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Musieli by się wysilić i wysłać listę kont do steama (a komu by się chciało jeszcze by mieli masę nawołań do szykalowania sklepU), więc nie a po drugie zapewne nie pozwala im na to jakiś pkt regulaminu odnośnie ochrony danych klientów. Po trzecie musiałbyś mieć tego samego mejla i u nich i na steamie.
Zakupione klucze działają czy je wycofali?
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Ostatnie "podobne" przypadki kończyły się co najwyżej usunięciem gry z konta. Przy czym tamte przypadki to były bugi cenowe, czasem wręcz gra za free. W przypadku Cities główna wina leży po stronie GMG bo sprzedają klucze ROW jako RU. Gdyby to naprawdę były klucze RU to nikt by się nie bawił w żadne "hole"
Sytuacja jest podobna do kupowania na Amazonie. Amazon dostaje kasę a ty mówisz tylko "Tak, tak, mieszkam w USA" i wychodzisz z grą.

Gra działa.
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Kupowałeś paypalem czy kartą?raistand pisze:Ostatnie "podobne" przypadki kończyły się co najwyżej usunięciem gry z konta. Przy czym tamte przypadki to były bugi cenowe, czasem wręcz gra za free. W przypadku Cities główna wina leży po stronie GMG bo sprzedają klucze ROW jako RU. Gdyby to naprawdę były klucze RU to nikt by się nie bawił w żadne "hole"
Sytuacja jest podobna do kupowania na Amazonie. Amazon dostaje kasę a ty mówisz tylko "Tak, tak, mieszkam w USA" i wychodzisz z grą.Tu jest tak samo. GMG dostaje 500 rubli, które chciał a ty upierasz się, że grę kupował znajomy z Kaliningradu.
Gra działa.
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Tez napisalem do nich, konto odblokowali, ale dokladnie wiedza i dodatkowo sie pytaja o moje multikonta i pytaja, ktore jest glowne ;] - bo jak nie odpisze to wywala wszystkie ;Dtaquito pisze: Otrzymałem odpowiedź od supportu.Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.Kod: Zaznacz cały
Hi, Thank you for your email. We notice that you were using VPN/Proxy's to buy Russian keys. Unfortunately, this is not allowed and we had to blocked your account. We will reopen your account if you don't use any VPN/Proxy's or try to buy any key for Russia. If this happen again, we will have to close your account permanently and any new account that you create. Regards, Rose Green Man Gaming & Playfire Customer Service