Green Man Gaming - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Wielkie dzięki za informację:)! Po kwadransie prób - PayPal odmawiał współpracy, karta "załapała" przy trzeciej próbie - oraz wykorzystaniu kredytów, gra zakupiona (pobrało trochę ponad 22 zł. z konta) i dodana do konta. Przy zakupie co prawda pojawia się przy nazwie dopisek "RU", ale aktywacja na Steam przebiega bez problemu i tam już żądnej dodatkowej adnotacji nie ma.

Gra zainstalowała się i uruchomiła również bez najmniejszego problemu - domyślnie włącza się w języku angielskim, ale można też ustawić polski.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Już chyba zablokowali sprzedaż :D.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Nie można kupować z PP, właśnie kupiłem za pomocą karty i poszło za pierwszym razem. Dopłaciłem niecałe 4 zł, aktywuje się jako normalna retailowa wersja ;)
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

smugglersun pisze: Nie można kupować z PP, właśnie kupiłem za pomocą karty i poszło za pierwszym razem. Dopłaciłem niecałe 4 zł, aktywuje się jako normalna retailowa wersja ;)
Sorry. We're currently processing your order. At this time you will be unable to purchase any more games. :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

MDA pisze:
smugglersun pisze: Nie można kupować z PP, właśnie kupiłem za pomocą karty i poszło za pierwszym razem. Dopłaciłem niecałe 4 zł, aktywuje się jako normalna retailowa wersja ;)
Sorry. We're currently processing your order. At this time you will be unable to purchase any more games. :E
Miałem to samo. Pisz do supportu, że masz coś takiego z prośbą o naprawienie. Godzina i powinno być ok.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

smugglersun pisze: płaciłeś z PP czy z karty?
Placilem PP
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Ok, mnie też się udało kupić (Hola, karta kredytowa Citi).
U mnie problemem była przeglądarka - w Firefox za nic nie chciała wejść karta kredytowa ani Paypal. Dziś spróbowałem Chrome i poszło kartą za pierwszym razem. Ehh gdyby nie brak obsługi dynamicznych RSS (m.in. z Łowcami :) ) to może i bym się przestawił na to Chrome :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Otrzymałem odpowiedź od supportu.

Kod: Zaznacz cały

Hi,

Thank you for your email.

We notice that you were using VPN/Proxy's to buy Russian keys. Unfortunately, this is not allowed and we had to blocked your account.

We will reopen your account if you don't use any VPN/Proxy's or try to buy any key for Russia. If this happen again, we will have to close your account permanently and any new account that you create.

Regards,
Rose

Green Man Gaming & Playfire
Customer Service
Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

taquito pisze: Otrzymałem odpowiedź od supportu.

Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.[/quote]

Mi usuneli/zablokowali wszystkie konta ;D a mialem ich tam ze 4
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Z czystej ciekawości.

Jest jakaś możliwość, by Steam zablokował konto przez taki zakup? Czy tylko GMG?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

franas pisze: Z czystej ciekawości.

Jest jakaś możliwość, by Steam zablokował konto przez taki zakup? Czy tylko GMG?
Musieli by się wysilić i wysłać listę kont do steama (a komu by się chciało jeszcze by mieli masę nawołań do szykalowania sklepU), więc nie a po drugie zapewne nie pozwala im na to jakiś pkt regulaminu odnośnie ochrony danych klientów. Po trzecie musiałbyś mieć tego samego mejla i u nich i na steamie.

Zakupione klucze działają czy je wycofali?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Raczej nie ma. Co najwyżej usuną grę z konta, ale to też GMG musiałoby ich o to zapewne poprosić.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Ostatnie "podobne" przypadki kończyły się co najwyżej usunięciem gry z konta. Przy czym tamte przypadki to były bugi cenowe, czasem wręcz gra za free. W przypadku Cities główna wina leży po stronie GMG bo sprzedają klucze ROW jako RU. Gdyby to naprawdę były klucze RU to nikt by się nie bawił w żadne "hole"
Sytuacja jest podobna do kupowania na Amazonie. Amazon dostaje kasę a ty mówisz tylko "Tak, tak, mieszkam w USA" i wychodzisz z grą. ;) Tu jest tak samo. GMG dostaje 500 rubli, które chciał a ty upierasz się, że grę kupował znajomy z Kaliningradu.

Gra działa.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

raistand pisze:

Ostatnie "podobne" przypadki kończyły się co najwyżej usunięciem gry z konta. Przy czym tamte przypadki to były bugi cenowe, czasem wręcz gra za free. W przypadku Cities główna wina leży po stronie GMG bo sprzedają klucze ROW jako RU. Gdyby to naprawdę były klucze RU to nikt by się nie bawił w żadne "hole"
Sytuacja jest podobna do kupowania na Amazonie. Amazon dostaje kasę a ty mówisz tylko "Tak, tak, mieszkam w USA" i wychodzisz z grą. ;) Tu jest tak samo. GMG dostaje 500 rubli, które chciał a ty upierasz się, że grę kupował znajomy z Kaliningradu.

Gra działa.
Kupowałeś paypalem czy kartą?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

MDA pisze: Kupowałeś paypalem czy kartą?
Paypalem.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

raistand pisze:
MDA pisze: Kupowałeś paypalem czy kartą?
Paypalem.
To ja nic nie rozumiem, części osób działa a części nie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

taquito pisze: Otrzymałem odpowiedź od supportu.

Hi,

Thank you for your email.

We notice that you were using VPN/Proxy's to buy Russian keys. Unfortunately, this is not allowed and we had to blocked your account.

We will reopen your account if you don't use any VPN/Proxy's or try to buy any key for Russia. If this happen again, we will have to close your account permanently and any new account that you create.

Regards,
Rose

Green Man Gaming & Playfire
Customer Service
Co dziwne, to akurat z tego konta, z którego do nich pisałem nic nigdy nie kupiłem przez VPN.
Tez napisalem do nich, konto odblokowali, ale dokladnie wiedza i dodatkowo sie pytaja o moje multikonta i pytaja, ktore jest glowne ;] - bo jak nie odpisze to wywala wszystkie ;D
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Co ich tak boli, że ktoś taniej chce coś kupić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Bo chcą byś kupował za funty, proste.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ale nie kupię ;D więc zysk równy 0