Hp 8460p Bsody
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Witam, ostatnio polowałem na używanego lapka z przeznaczeniem na studia. Wybór padł na hp 8460p, w środę zamówiłem, dzisiaj przyszedł. Nie miałbym żadnych zastrzeżeń, ale... Po uzbrojeniu go(zainstalowaniu wszystkich programów i linuksa obok) miałem ochotę pograć w jakąś niezobowiązującą grę, nie chciało mi się odpalać stacjonarki, a że hd 3000 nie jest królem wydajności to pobrałem Risk of rain, półgodziny gry i nastąpił kilku sekundowy freeze, myślałem - ok,używany sprzęt może po prostu się przegrzewa i wystarczy zmienić za jakiś czas pastę. Ale teraz winda nie uruchamia się, może instalując linuksa rozwaliłem partycję bootującą -pomyślałem. Niestety windows wita mnie Bsodem, a pod linuksem po 2 sekundach umiera środowisko graficzne. Brałem lapka, bo sprzedający dał 2 tygodniowa gwarancję ze zwrotem na swój koszt, chyba jutro do niego napiszę. Ps. Mam dostęp do trybu awaryjnego, ale nic nie mogę osiągnąć, co o tym myślicie?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
@topic, było namieszane w biosie(przyczyna bsodów), a problemy z grafiką wadliwymi sterownikami, ale teraz chodzi super.
@komarEX, jak miałbyś przez chwilę jakiegoś elitebooka byś mówił coś innego.
@komarEX, jak miałbyś przez chwilę jakiegoś elitebooka byś mówił coś innego.