Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jeśli kupiłem pierwszy próg co-op2 bundle i jak teraz dopłacę 16$ to dostanę 2x pełen bundle?
Było coś takiego w czasie trwania i nie wiem czy po nieskończeniu jest nadal aktualne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Pisz do supportu bo tego raczej nikt nie sprawdzał bo wcześniej takiej opcji nie mieli.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

https://www.facebook.com/humblebundle/p ... 6794224626
Jutro nie trzeba będzie polować na BTA.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

No i dobrze. Znowu nie mam w tym tygodniu czasu na robienie filmików, a szkoda by było jakby jakiś fajny kundel, nadający się do wideo wyszedł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

W tym tygodniu paczka tak mocarna, ze az mna pozamiatalo.
Awatar użytkownika
Łowca

PostScript pisze: W tym tygodniu paczka tak mocarna, ze az mna pozamiatalo.
I tak lepsza niż twoje poczucie humoru (bo zgaduję, że to miało być śmieszne).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

2 posty wyżej miałeś jej zapowiedź. Skąd zaskoczenie?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Właśnie wyszedł Transformers Bundle 2 gdzie za ostatni próg cena wynosi średnią za bundla + 5 dolarów :/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

apfr9l pisze: Właśnie wyszedł Transformers Bundle 2 gdzie za ostatni próg cena wynosi średnią za bundla + 5 dolarów :/
Niepokojące. Oby to nie stało się praktyką przy innych bundlach.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

ziolkowskim pisze:
apfr9l pisze: Właśnie wyszedł Transformers Bundle 2 gdzie za ostatni próg cena wynosi średnią za bundla + 5 dolarów :/
To jest właśnie świetna sprawa. Ostatni Square Enix Bundle miał najniższą średnią gdzieś w granicy 6 dolarów, gdyby była możliwość dopłacenia 5 dolarów i otrzymania Tomb Raidera i Sleeping Dogs pewnie wiele osób by z tego skorzystało. A tak? Za te 9 dolarów, które byłyby potrzebne do odblokowania najwyższego progu (15$) przy kupnie bundla za najniższe BTA, jest to mało opłacalny zakup, bo na wyprzach Tomb Raider stoi nisko, a Sleeping Dogs też pewnie do najdroższych gier nie należy. Oczywiście wszystko wygląda tak ładnie pod warunkiem, że załapiemy się na najniższą średnią, zanim cena wskoczy nie wiadomo jak wysoko. No i istnieje też szansa, że nakupowane bundle za jednego dolara na samym początku odpowiednio obniżą cenę, więc BTA może być jeszcze niższe - nawet osoby które kupują zawsze bundle przy najwyższym BTA nie podbiją tak szybko i mocno ceny jakby to miała być stała cena. Za wyjątkiem osób które wpłacają znacznie wyższe kwoty ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze:
ziolkowskim pisze:
To jest właśnie świetna sprawa. Ostatni Square Enix Bundle miał najniższą średnią gdzieś w granicy 6 dolarów, gdyby była możliwość dopłacenia 5 dolarów i otrzymania Tomb Raidera i Sleeping Dogs pewnie wiele osób by z tego skorzystało. A tak? Za te 9 dolarów, które byłyby potrzebne do odblokowania najwyższego progu (15$) przy kupnie bundla za najniższe BTA, jest to mało opłacalny zakup, bo na wyprzach Tomb Raider stoi nisko, a Sleeping Dogs też pewnie do najdroższych gier nie należy. Oczywiście wszystko wygląda tak ładnie pod warunkiem, że załapiemy się na najniższą średnią, zanim cena wskoczy nie wiadomo jak wysoko. No i istnieje też szansa, że nakupowane bundle za jednego dolara na samym początku odpowiednio obniżą cenę, więc BTA może być jeszcze niższe - nawet osoby które kupują zawsze bundle przy najwyższym BTA nie podbiją tak szybko i mocno ceny jakby to miała być stała cena. Za wyjątkiem osób które wpłacają znacznie wyższe kwoty ;)
Tak czy siak, wyjdzie w praniu. Przy SW Bundle BTA było prawie tak wysokie jak 3. próg... (Oczywiście, nie na samym poczatku bundla).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Humble WTF Bundle, chciałem odczytać klucz do Home'a z Halloween bundla, w sensie skopiować i wysłać, bo sprzedałem i ... zamiast tego grę mi dodało do konta jako ... Home Comp. A grę mam od wieków, co ciekawe, pod nazwą Home Retail (dokładnie od 2012 26.10) w sensie w historii steam account ... Kurde, aż mi się nie chce wysyłać maila do supportu przez grę, którą sprzedałem za 60 gr, ale ogólnie wtf.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Trzeba było to przez giftlinka robić, ponieważ stare bundle z HB wciąż wykorzystują tą poprzednią metodę aktywacji (OAuth się to nazywało, czy jakoś tak). No i kliknięcie na przycisku aktywuje grę na Twoim koncie a nie wyświetla klucz.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Bardziej mi chodziło co to za wersje - Comp i Retail, które się pokrywają, mimo że nie widzę bezpośrednich różnic. To chyba nie częsta sytuacja. A mail do supportu poszedł, skoro już grę sprzedałem. Starą metodę znam, ale wydawało mi się, że ona poznikała na rzecz tradycyjnej, tak chyba w Indie Gali się stało i byłem pewien, że w Humblu też.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

W HB nie jest do końca to jasne, bo niektóre gry przypisują się do konta od razu po kliknięciu, niektóre pokazują klucz steam (w większości przypadków z bundli). Dlatego najbezpieczniej jest robić giftlinki, które i tak można później samemu wykorzystać :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Kontakt:

Miałem podobną sytuację z Hamiltonem - grę miałem, ale udało się ją aktywować linkiem z Indie gali.
ta sama gra, ale w danych konta steam mam 2 kopie - chyba też comp i retail, albo jedna z samego steama.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Support jeszcze chce ID transakcji z 1 listopada itd. sporo zabawy jak na taką gierkę i że jestem ich stałym klientem od lat. Powinni mieć takie rzeczy w systemie.
Awatar użytkownika
Łowca

FatPL pisze: W HB nie jest do końca to jasne, bo niektóre gry przypisują się do konta od razu po kliknięciu, niektóre pokazują klucz steam (w większości przypadków z bundli). Dlatego najbezpieczniej jest robić giftlinki, które i tak można później samemu wykorzystać :)
To akurat jest do końca jasne, bo po wejściu na stronę posiadanego bundla (przez "bibliotekę"), jeżeli gra zostanie po kliknięciu dodana do konta, w rogu okienka widać wyraźny napis "Steam keys will be redeemed to" ze zdjęciem profilowym ze Steama. Jak go nie ma, znaczy, że dostaniemy klucz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

jacek10ok pisze: jakieś przecieki na temat nowego bundla ?
A co, my hydraulicy jesteśmy ? :shock: :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

FatPL pisze:
jacek10ok pisze: jakieś przecieki na temat nowego bundla ?
A co, my hydraulicy jesteśmy ? :shock: :E
A ja zadzwoniłem do zaufanego wróżbity Macieja i powiedział mi, że w następnym Humble Bundle będą gry komputerowe.
A jest on nieomylny i zobaczycie, że właśnie tak będzie! :E
ODPOWIEDZ