Skyrim - kącik moddera
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Tak zaczynam wreszcie ściągać wszystkie potrzebne mody i zastanawiam się, który plik na stronie pobrać odnośnie ENB, który chyba najbardziej wpływa na grafikę i jest najbardziej zasobożerny. Poda ktoś konkretny link do tego moda
- Kontakt:
Na razie ściągnąłem i zainstalowałem patche i już teraz nie wiem czy dobrze jest wszystko ustawione. W patchach trzeba teraz ściągać dodatkowo oryginalne wersję i dopiero potem dogrywać spolszczenie. Program mi to automatycznie ustawił tak jak na zdjęciu, ale czy Skyrim patch PL nie powinien być pod Skyrim patch, a te 3 główne pliki, które już były od początku jak program włączyłem to co z nimi? Dobrze są ustawione
?

Spoiler:pokaż
- Kontakt:
A ten kompleksowy mod jest tylko w wersji angielskiej (aMidianBorn Book of Silence) ?
Znacie jakieś konkretne mody na dodatkowe czary i więcej przeciwników w grze(ten mod się na da, co sądzicie: Monster Mod) ?
Znacie jakieś konkretne mody na dodatkowe czary i więcej przeciwników w grze(ten mod się na da, co sądzicie: Monster Mod) ?
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
wiecej czarow Midas magic mod (jest PL) oraz lepszy T3nd0s Skyrim Redone całkowicie zmienia balans w skyrimie oraz daje nowe zaklęcia http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/32004/
- Kontakt:
Mod Organizer czasami dziwnie ustawia mody, proponuję użyć ustawień LOOT http://wiki.step-project.com/STEP:2.2.9 ... OT_Sortingixi24 pisze: Na razie ściągnąłem i zainstalowałem patche i już teraz nie wiem czy dobrze jest wszystko ustawione. W patchach trzeba teraz ściągać dodatkowo oryginalne wersję i dopiero potem dogrywać spolszczenie. Program mi to automatycznie ustawił tak jak na zdjęciu, ale czy Skyrim patch PL nie powinien być pod Skyrim patch, a te 3 główne pliki, które już były od początku jak program włączyłem to co z nimi? Dobrze są ustawione?
- Kontakt:
Właśnie T3nd0s Skyrim Redone chce dorzucić do większości tych modów co kokodzambo udostępnił. Nie wiesz może z którymi z tych modów będzie się on gryzł ?Xaxa pisze: wiecej czarow Midas magic mod (jest PL) oraz lepszy T3nd0s Skyrim Redone całkowicie zmienia balans w skyrimie oraz daje nowe zaklęcia http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/32004/
- Kontakt:
Właśnie T3nd0s Skyrim Redone chce dorzucić do większości tych modów co kokodzambo udostępnił. Nie wiesz może z którymi z tych modów będzie się on gryzł ?ixi24 pisze:Xaxa pisze: wiecej czarow Midas magic mod (jest PL) oraz lepszy T3nd0s Skyrim Redone całkowicie zmienia balans w skyrimie oraz daje nowe zaklęcia http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/32004/
I co sądzicie o tej paczce nowych stworów: Skyrim Immersive Creatures
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/24 ... w%3D&pUp=1
- Podziękował: 11 razy
- Kontakt:
ixi nie powiem, bo sam uzylem tego co opisalem tu + Midas:
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 89#p125989
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 89#p125989
- Kontakt:
Ciekawi mnie jeszcze jedno: czemu najpierw są wgrywane patche , a dopiero potem nowe textury np: Skyrim HD - 2K Textures
Dodatkowo jeżeli w tym modzie na tekstury wybiorę tą najlepszą opcje Hybrid (1024+2048) + Vanilla NormalMaps to muszę ściągnąć dodatkowo tekstury HD od betesdy, bo niby są one wtedy wymagane? Dobrze rozumiem? 

Witam czy te mody do skyrim które wgrałem zwiększą mi wymagania gry i czy nie spadną mi FPS przez nie
The Dance of Death - A Killmove Mod- nowe finisherów.
DSpSoB - Dual Sheath plus Shields on Back- umieszcza tarczę na plecach, dodaje pochwy gdy używamy dwóch broni.
Enhanced Blood Textures
More Blood and Gore jeszczeę więcej krwi
Greatsword sheaths and scabbards mod na pochwy do mieczy 2h
SKyUI lepszy interfejs
Bandolier - Bags and Pouches dodatkowe torby
Immersive Sounds - Compendium nowe dźwięki otoczenia
Frostfall
Climates of Tamri która gruntownie przerabia system pogodowy w grze.
Tundra Defense można zbudować własny dom i wioskę
Apocalypse spell packagenowe czary i dom
Equipping overhaul pozwala na założenie kilku broni naraz
Town Guards Armor retexture-podmienia zwykłe nudne zbroje strażników na nowe bardziej realistyczne.W dodatku w każdym mieście jest inny śliczny model.
The Dance of Death - A Killmove Mod- nowe finisherów.
DSpSoB - Dual Sheath plus Shields on Back- umieszcza tarczę na plecach, dodaje pochwy gdy używamy dwóch broni.
Enhanced Blood Textures
More Blood and Gore jeszczeę więcej krwi
Greatsword sheaths and scabbards mod na pochwy do mieczy 2h
SKyUI lepszy interfejs
Bandolier - Bags and Pouches dodatkowe torby
Immersive Sounds - Compendium nowe dźwięki otoczenia
Frostfall
Climates of Tamri która gruntownie przerabia system pogodowy w grze.
Tundra Defense można zbudować własny dom i wioskę
Apocalypse spell packagenowe czary i dom
Equipping overhaul pozwala na założenie kilku broni naraz
Town Guards Armor retexture-podmienia zwykłe nudne zbroje strażników na nowe bardziej realistyczne.W dodatku w każdym mieście jest inny śliczny model.
- Kontakt:
Linki do tych dwóch modów nie działają, da się je inaczej ściągnąć?, albo wrzuci ktoś pliki w .rar na jakiś serwer, z góry dzięki 
Moss Rocks - skały wysokiej jakości
Better Dynamic Snow - poprawionne tekstury śniegu
Albo gdy oba mody ściągnę przez steam- warsztat i potem w mod organizerze ustawie je w dobrej kolejności to powinno działać ?

Moss Rocks - skały wysokiej jakości
Better Dynamic Snow - poprawionne tekstury śniegu
Albo gdy oba mody ściągnę przez steam- warsztat i potem w mod organizerze ustawie je w dobrej kolejności to powinno działać ?
- Kontakt:
Mam pytanie co do moda: Enhanced Lights and FX
Podczas instalacji jest kilka opcji do wyboru i szczerze nie wiem, które wybrać proszę o jakieś sugestie.
Main optional: (można zaznaczyć obydwie opcje)
ELFX Enhancer
ELFX Exteriors
Patches: (można zaznaczyć obydwie opcje)
Moonpath
No Breezehome
Podczas instalacji jest kilka opcji do wyboru i szczerze nie wiem, które wybrać proszę o jakieś sugestie.
Main optional: (można zaznaczyć obydwie opcje)
ELFX Enhancer
Moonpath
- Kontakt:
Jeśli używasz Realistic Colors, Real Nights albo Climates of Tamriel to nie zaznaczasz ELFX Enhancer, jeśli jednak nie używasz tamtych modów, to zaznacz. ELFX Exteriors możesz włączyć
Moonpath to Elsweyr jest dużym modem, który dodaje nową krainę, questy itp. jeśli go nie masz to zignoruj.
Breezehome jest domem, który możesz kupić w białej grani, jeśli masz jakieś mody które go modyfikują, zaznacz