Gems of war - temat ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

To i ja się zamelduję :)

- wasze buildy
Przeważnie Main(brązowa broń)+Atlanta+Raven+Goblin, cała trójka lvl 15. Obrazka nie będzie, bo nie mam teraz dostępu do gry.

- level
Obecnie 68.

- gildia
Bastion, ~45 pozycji w rankingu, generalnie aktywna, ale jednak rozważam przeniesienie się do jakiejś top 20, bo moje dotacje znacząco przekraczają średnią obecnej gildii.

- gameplay - wolisz pvp invazje a może skupiasz się obecnie na maksowaniu krolestw, a może nowy tryb areny Cie wciągnął najbardziej?

Zostały mi questy w dwóch królestwach, ale jakoś niespecjalnie mnie do nich ciągnie, miałkość dialogów woła o pomstę do nieba a i zyski niewielkie. Obecnie Głównie pvp obronne, ale muszę się wreszcie zabrać za challenge i zbieranie duszyczek, bo przydałoby się jednak porozwijać królestwa. Arena jest dla mnie trochę zbyt losowa i daje stosunkowo niewielkie zyski - jeśli się uda wygrać 7-8 razy, to warto, ale czasem jak wylosuje drużynę...

- jaki kostium sobie sprawiłeś?
Od wczoraj biegam w pajęczej szatce (+50% gold, +75% soul)

- czy wydajesz realną kase na gre?
Nie wydaję i nie czuję potrzeby (innej niż podziękowanie twórcom za dobrą robotę, co może i kiedyś nastąpi) - wszystko, czego mi potrzeba wyciągam spokojnie z gry. Ale dobra gildia to tu podstawa, jeśli ktoś chce grać bardziej na poważnie, samemu się raczej za daleko nie zajedzie.
upperi pisze:
Shaowu_PL pisze: @ Furrak
Głupie pytanie mam do Ciebie,
jak zdobyć takie fajne karty? Trzeba mieć szczęście czy jak?
Trzeba mieć magiczne klucze.
Nie do końca. Owszem, magiczne klucze dają znacznie większą szansę na legendarkę, ale i ze zwykłych da się je wyciągnąć jak ktoś ma szczęście - co mi się zresztą raz udało. Tylko dlaczego musiał to być Goblin King? Gorzej chyba nie mogłam trafić :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

nIECH KTOŚ mi powie gdzie jest ta Arena bo jeszcze nigdy na niej nie byłem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Pojawia się jako dodatkowa opcja po kliknięciu na Broken Spire - o ile się wcześniej skończyło tam wszystkie questy. 1000g za wstęp, każdorazowo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Arena pojawia się jeszcze przed ukończeniem wszystkich questów Broken Spire, ale po prostu wcześniej nie da się do niej wejść. To tak dla uściśnienia
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

upperi pisze:
Shaowu_PL pisze: @ Furrak
Głupie pytanie mam do Ciebie,
jak zdobyć takie fajne karty? Trzeba mieć szczęście czy jak?
Trzeba mieć magiczne klucze.
Nie do końca. Owszem, magiczne klucze dają znacznie większą szansę na legendarkę, ale i ze zwykłych da się je wyciągnąć jak ktoś ma szczęście - co mi się zresztą raz udało. Tylko dlaczego musiał to być Goblin King? Gorzej chyba nie mogłam trafić :)
mi się wylosowały jak na razie 2 legendarne karty z 252(nasz szef gildii wszystko ładnie zlicza w dokumencie excela online) zwykłych iron kluczy, ale u nas w gildii niektorzy mieli i po 5-6 legendarek mniej więcej na taką ilość kluczy

z magicznych kluczy lecą mi same śmieci(często właśnie gobliny) + 1 na trzy jakaś rare/ultra rare/rzadko epic
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Też miałem kilka legendarnych kart ze zwykłych kluczy, ale to kwestia szczęścia - przy magicznych jest gwarancja.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Na 200+ kluczy 0 legendarnych , nie mam farta w grach.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

jeszcze nie grałem na Arenie bo spłacałem długi w gildii i mam pytanie czy można przerwać po danej walce na arenie i wrocić do kolejnej później?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Wraz z tym pakietem na święta co dostałem pod choinkę i tym co miałem uzbierane udało mi się kupić pakiet 40 kluczy magicznych. Z tych kluczy trafiłem na 3 legendarne karty. Gdzie w okolicy 100lvlu udało mi się też ze zwykłych kluczy trafić legęde i jakoś ostatnio kolejną. Sumarycznie ponad 500 kluczy zwykłych od początku gry otworzyłem i spadły 2. Tak ogólnie ludzie piszą że średnio 1 legendarna karta leci na około 200 kluczy, co oczywiście nie jest regułą :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Armin pisze: jeszcze nie grałem na Arenie bo spłacałem długi w gildii i mam pytanie czy można przerwać po danej walce na arenie i wrocić do kolejnej później?
Po każdej walce bez problemu możesz wyjść i wrócić kiedy chcesz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Furrak pisze: Wraz z tym pakietem na święta co dostałem pod choinkę i tym co miałem uzbierane udało mi się kupić pakiet 40 kluczy magicznych. Z tych kluczy trafiłem na 3 legendarne karty. Gdzie w okolicy 100lvlu udało mi się też ze zwykłych kluczy trafić legęde i jakoś ostatnio kolejną. Sumarycznie ponad 500 kluczy zwykłych od początku gry otworzyłem i spadły 2. Tak ogólnie ludzie piszą że średnio 1 legendarna karta leci na około 200 kluczy, co oczywiście nie jest regułą :(
Ja mam 3 legendy z około 450-500 kluczy. W gildii jedna osoba chwaliła się dostaniem 2 legend z 6 kluczy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Kumpel w 3 kluczu jaki otworzył w grze, mając 3 lvl bohatera trafił na Oriona, ja czekałem około 300 kluczy :P Wszystko zależy od farta...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

udało mi się tym razem wylevelować event pvp z 15 do 1 bez żadnej porażki, szybko poszło ale losowałem przeciwników tylko o podobnym levelu, ten nowy matchmaking dobiera mi przeciwników i o ponad 50-60lvl większych ( co nie powinno miec znaczenia tylko wtedy jeżeli mamy troopsy na maksymalnym 15 levelu)

miałem wkleić swój skład oto i on:

Obrazek

tym czymś gram prawie od samego początku
1. hero lvl 48 - broń topór z poprzedniego eventu zadający 5 obrażeń + 2 za każdy niebieski gem ze zniszczonej kolumny(atakuje tylko pierwszego troopsa przeciwnika)
2. Finley lvl 10 - robi za tanka po utracie swojego bohatera - zamienia czaszki na wybrany przez siebie kolor
3. Dwarf Lord lvl 15 - zadaje 11 obrażen pierwszej karcie przeciwnika i jeżeli ta karta zginie otrzymuje +4 do armora, potrzebuje jedynie 9 many żeby załadować skilla
4. Sacred guardian lvl 15 - tylny tank na postacie atakujące ostatnią kartę - zadaje 8 obrażeń wybranej przez nas jednostce wroga + dostaje +8 do armora za każde użycie skilla

Skuteczność tego składu jest na poziomie około 90% gdy mam przeciwnikow o max +10lvl większych, żmudna robota tym teamem i nie jestem do końca z niego zadowolony. Buduję nowy team z polecenia kogoś z gildii - hero, alchemist, banshee, finley i zobacze jak się będzie sprawował (chyba że wpadnie po drodze jakaś ciekawa legendarka to jeszcze pomyślę nad teamem)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Sentox pisze:
- Do farmienia gola, dusz i diamentów polecam skład Brian the Lucky/Acolyte/Alchemist/Valkyrie w wyzwaniu Fortress Siege w Broken Spire. Gwarantowane +105golda/25dusz i duża szansa na diamenty z kaskad. Ostatnio wpadły mi 2 podczas jednej walki
Hmm czyli podczas farmienia souli bez używania maina bonusy z armora się nie liczą?

Taa matchmaking...
Załączniki
1.jpg
1.jpg (119.26 KiB) Przejrzano 3359 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

@oLiardi

Venan u nas w gildii pisał, że ten MrSammy to obecnie gracz z najwiekszym levelem w grze

co do tego farmienia dusz w/w sposobem to poszedlem wczoraj na razie z glownym bohaterem zamiast Briana i w okolo 10 minut uzbieralem 35dusz + 1 gem + 1 iron key
najgorsze było zakonczenie gry nie bardzo było jak popełnić samobójstwo - długo musiałem zabijać pierwszą wierzę i się zastanawiam czy później grając z Brianem nie przesunąć go na drugiego troopsa bo on sam sobie chyba nie dodaje bonusów?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Wam też czasem zdarza się, że po rozpoczęciu pojedynku z "graczem" nie pojawiają się żadne jednostki po stronie przeciwnika?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

upperi pisze: Wam też czasem zdarza się, że po rozpoczęciu pojedynku z "graczem" nie pojawiają się żadne jednostki po stronie przeciwnika?
Raz czy dwa, ktoś nie ustawił obrońców. Wystarczy zaatakować czaszkami żeby wygrać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

skillem ktory działa na "pierwszego troopsa" też można, taki pusty set card przeciwnika dostałem wczoraj na sam koniec levelowania ranku pvp z 2 do 1 (easy win) :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Bonusy się liczą przy walkach, podałem jaki jest limit dusz i golda bez armora. Co do mojego zestawienia to właśnie dzięki Brianowi można podnieść atak pozostałych jednostek przez co eliminacja reszty przeciwników w Fortress Siege jest formalnością.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ja z armorem dostalem tyle dusz - czyli więcej dusz nie wyciągne z tej gry z danego meczu?

no tak ale jeżeli Brian jest pierwszym troopsem i sam sobie nie daje bonusów to długo musi trwać zabijanie przeciwników z jego +5 do czaszek, wiec go chyba przestawie na drugiego troopsa albo dalej (zobacze tylko jakie many mają te karty), żeby inny troops z bonusami od Briana szybko zabił wieże i reszte przeciwnikow w celu zakończonia gry
ODPOWIEDZ