http://www.nuuvem.com.br/produto/1803-r ... collection
wlasnie rzucili chce zakupic ktos juz kupowal jedyna taka okazja jesli tak prosze napisac czy dziala aktywacja na steam?
Blokady regionalne
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Posprawdzaj sobie poszczególne gierki na SteamDB i jeżeli nie będą miały locka to wtedy dokonaj zakupu.Elandor pisze: http://www.nuuvem.com.br/produto/1803-r ... collection
wlasnie rzucili chce zakupic ktos juz kupowal jedyna taka okazja jesli tak prosze napisac czy dziala aktywacja na steam?
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
https://steamdb.info/
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
As we are only authorized to sell Rockstar Games Collection in South America, we can only grant that the game will work in this region, even if the game may work outside South America.
So in order to avoid any issues with region locked, I recommend that you purchase this game on a local store in your country. Additionally, don't use proxy, VPN or any other ways to avoid the GeoIP restriction applied to the purchase on Nuuvem, because we'll not be able to help you if you experience any problems on redeeming the key due to region locked.
Atenciosamente,
Fabio
Wydaje mi się, że doskonale zdają sobie sprawę z tego co sprzedają. Z otrzymanego info od supportu wynika, że zagwarantować oni mogą bezproblemowe działanie wyłącznie na terenie danego obszaru (zapewne takie zapewnienie też dostają od dystrybutora od którego klucze biorą na odsprzedaż) nawet jeśli gra może działać poza deklarowanym regionem (i raczej świadomi są tego, że działa lecz w razie gdyby coś się zmieniło - niezbadane są wyroki Steama - to oni w ten sposób umywają ręce ---> logic)...sami nie wiedza co sprzedaja -_-
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
A czemu się dziwić umowę mają podpisaną na dystrybucję na danym terenie. Jakbym dostawał setki pytań czy zadziała w Niemczech, Rosji (bo zapewne chcą na handel bo akurat tanio, ewentualnie co dziesiąty dla siebie). To także bym tak odpisywał by mieć z głowy a pracowników oddelegował do supportu czy gdziekolwiek indziej by się czymś pożytecznym zajęli.
Znalazłem promocję na Civilization V Complete na Nuuvem: http://www.nuuvem.com.br/produto/1710-s ... te-edition
Ma ona blokadę regionalną czy mogę kupować?
Ma ona blokadę regionalną czy mogę kupować?
Co masz na myśli? To, że niektóre gry w ogóle straciły 4packa (np. Garry's Mod) czy to, że kopie z 4packa od teraz posiadają locka jak gry normalnie zakupione w sklepie? Inną sprawą jest to, że często podczas przeceny (czyli wtedy kiedy tak na prawdę opłaca się brać gry) przeceniona jest tylko opcja zakupu pojedynczej sztuki zaś 4pack takowej przeceny nie ma (np. obecna przecena na Worms Clan Wars)
Przy okazji jakiś czas temu wyhaczyłem niezły bubel związany z blokadadami regionalnymi a raczej z ich brakiem z tym, że nie mam pojęcia na czyk konkretnie polega (jedynie czym się objawia) : sprawa dot. gier Don't Starve Together oraz Frontier Packa owej gry, które non stop się mnożą np. na dispenserze po cenie odpowiednio 2 oraz 3 kluczy mimo, że przecen na nie nie ma a cena u nas wynosi jeśli się nie mylę 20 euro. Ocb?
- Kontakt:
Don't Starve Together Frontier Pack jest cały czas przeceniony dla posiadaczy podstawki i kosztuje 5 euro, dlatego 2 czy 3 klucze to żadna okazja.yarizu pisze:Co masz na myśli? To, że niektóre gry w ogóle straciły 4packa (np. Garry's Mod) czy to, że kopie z 4packa od teraz posiadają locka jak gry normalnie zakupione w sklepie? Inną sprawą jest to, że często podczas przeceny (czyli wtedy kiedy tak na prawdę opłaca się brać gry) przeceniona jest tylko opcja zakupu pojedynczej sztuki zaś 4pack takowej przeceny nie ma (np. obecna przecena na Worms Clan Wars)
Przy okazji jakiś czas temu wyhaczyłem niezły bubel związany z blokadadami regionalnymi a raczej z ich brakiem z tym, że nie mam pojęcia na czyk konkretnie polega (jedynie czym się objawia) : sprawa dot. gier Don't Starve Together oraz Frontier Packa owej gry, które non stop się mnożą np. na dispenserze po cenie odpowiednio 2 oraz 3 kluczy mimo, że przecen na nie nie ma a cena u nas wynosi jeśli się nie mylę 20 euro. Ocb?
Dziwne ... posiadam w bibliotece podstawkę oraz rozszerzenie Together niemniej jednak jak przechodzę do sklepu na stronę Frontiera coby zakupić w formie giftu to mam podaną cenę 20 euro:RoyKeane pisze:Don't Starve Together Frontier Pack jest cały czas przeceniony dla posiadaczy podstawki i kosztuje 5 euro, dlatego 2 czy 3 klucze to żadna okazja.yarizu pisze:Co masz na myśli? To, że niektóre gry w ogóle straciły 4packa (np. Garry's Mod) czy to, że kopie z 4packa od teraz posiadają locka jak gry normalnie zakupione w sklepie? Inną sprawą jest to, że często podczas przeceny (czyli wtedy kiedy tak na prawdę opłaca się brać gry) przeceniona jest tylko opcja zakupu pojedynczej sztuki zaś 4pack takowej przeceny nie ma (np. obecna przecena na Worms Clan Wars)

Ostatnio zmieniony 4 mar 2015, o 01:06 przez yarizu, łącznie zmieniany 1 raz.
yarizu@ Wczesniej 3 kopie z 4 paka z ru byly bez blokady tylko rospakowac musial ruski, a teraz po rospakowaniu 4 paka wszystkie trzy gifty maja blokade regionalna na dodawaniedo bibloteki , (sprawdzone na Age of Empires II HD i Medieval Engineers) przypuszczam ze steam wszystkie paki tak zablokowal.
Raczej nie ale wydaje mi się, że gdyby przypuszczalnie gra miała mieć locka to Nuuuvem zachowawczo by umieściło stosowne info. Zawsze warto też skontaktować się z supportem - jeśli dostałbyś zapewnienie, że gra raczej nie będzie miała blokady a potem okazało się, że jest inaczej to możesz powołać się na opinię pracownika domagając się zwrotu.