SGS2 - luźne gniazdo usb, nie działa otg, bateria krótko trz

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam. Zakupiłem sobie niedawno telefonik Samsung Galaxy S2. Oczywiście nie sprawdziłem jaka jest bateria i jest jakiś szajski zamiennik i bateria trzyma pół dnia, ale pominę ten fakt... Po podłączeniu każdego kabla usb, ładowarki lekkie pociągnięcie telefonu powoduje odłączenie telefonu, po prostu gniazdo jest luźne. Oprócz tego na żadnym z kabli nie działa otg (mam 2, w tablecie działają). I teraz pojawia się pytanie, sądzicie, że to wina gniazda? Wymiana pomoże? Chodzi mi o takie z aukcji:
http://allegro.pl/tasma-samsung-i9100-z ... 02870.html
Do posiadaczy SGS2, wam jak długo trzyma bateria?
Mam oficjalny 4.1.2, wcześniej miałem też rom 4.4.4, to samo z baterią i gniazdem.
Nie wiem czy się dalej z tym użerać czy sprzedać po prostu...
Shutdown
Awatar użytkownika
Shutdown

Wiem, że w mojej Nokii E52 też tak latało. Puściły luty na płytce do gniazda.Niestety nie wiem jak to jest w tym telefonie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Mój SGS2 też dziwnie działa przy próbie podłączenia do kompa. Raz łapie, raz nie łapie. Najwięcej problemów robił przy użyciu huba dla usb. Woli bezpośrednie.
Co do baterii... to głównie zależy czy ma się aktywne 3G - zżera mocno baterię. Jak się nie korzysta to lepiej to wyłączyć, jak i inne połączenia bluetooth, wi-fi. Warto też nadzorować aktywne aplikacje, które mogą zjadać baterię. Jest też soft, który usypia aplikacje nieużywane, co pomaga troszkę wydłużyć działanie. I tak ledwo przez dzień wytrzymuje na czuwaniu.
Kiedyś robiłem eksperyment i wytrzymał na czujce bez ładowania ponad 3 dni bez aktywnej karty sim. Bateria oryginalna. Użytkowane już chyba 4 lata ;D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A co do OTG to sądzicie, że wina gniazda?
ODPOWIEDZ