Rust

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Macie jakieś rady na początek gry?
Bo co zacznę zbierać materiały to jakiś psikuta s (bez s) musi mnie dźgnąć czymś i się wykrwawiam :/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Znajdź sobie kolegów do gry. W kupie raźniej ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Hej
Ostatnio razem z kumplem zakupiliśmy Rust. I mamy pewne pytania - jak możemy siebie spotkać? Ponieważ z pierwszych spostrzeżeń wychodzi na to, ze świat jest dosyć duży a spawn losowy. Oraz druga kwestia - "Domyślny" tryb gry czy Legacy? Ponieważ na tym pierwszym mam ogromny bug z woda, a właściwie jej brakiem i zastąpieniem czarnymi kropkami, podobno jest to bug z kartami graficznymi AMD. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

PEMszg pisze: Hej
Ostatnio razem z kumplem zakupiliśmy Rust. I mamy pewne pytania - jak możemy siebie spotkać? Ponieważ z pierwszych spostrzeżeń wychodzi na to, ze świat jest dosyć duży a spawn losowy. Oraz druga kwestia - "Domyślny" tryb gry czy Legacy? Ponieważ na tym pierwszym mam ogromny bug z woda, a właściwie jej brakiem i zastąpieniem czarnymi kropkami, podobno jest to bug z kartami graficznymi AMD. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Legacy to stara wersja gry. Na ten moment bardziej stabilna.
Co do znajdowania się - nie ma żadnego ułatwienia w tym kierunku. Pozostaje standardowa orientacja w terenie
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

ew obaj sie zabijacie f1 ->kill jeden czeka na spawnie, drugi zabija się do znalezienia się. Mapy nie są ogromne jeżeli troche pochodzić i znaleźć wspólny punk orientacyjny to też bez problemu się znajdziecie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Okej, dzięki wielkie za pomoc. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mam pytanie do doświadczonych graczy - zbudowałem drewniany parterowy domek. Jak teraz zrobić schody na piętro?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

W planie budynku (building plan jeśli masz angielską wersję), tam gdzie wybierasz fundamenty czy ściany masz też schody. Pierwszy ich poziom stawiasz bezpośrednio na podłodze, drugi na drewniany klocku, który budujesz też za pomocą planu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To wiem jak zrobić schody. Chodzi mi o to, że mam już zrobiony "dach" w tym parterowym i chcę zrobić w nim dziurę/przejście na piętro.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Aaa, dziurę. To musisz mieć postawiony tool cupboard, który blokuje innym graczom możliwość budowy (dlatego warto go dobrze zabezpieczyć) w promieniu 50 metrów od niego (1000 drewna) oraz musisz mieć młotek (100 drewna) w dłoni. Wtedy PPM na tę podłogę, którą chcesz zniszczyć i wybierasz "demolish".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

A da się śpiwór albo piec przenieść w inne miejsce?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie, musisz zniszczyć stary i scraftować nowy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wy też macie bugi w Rust?
Wczoraj było ok, a dzisiaj to masakra - co 15 minut musze wyłączać grę bo sie kurde grać nie da.
Można zgłaszać bugi autorowi gry?
ODPOWIEDZ