Twój Kumpel Admin i Jak to się Kończy

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Absolutnie nie mam nic przeciwko aby administracja brała żywy udział w społeczności. Sugeruję tylko aby rozdzielono rolę zawodową - admina, z prywatną - użytkownika forum. Tak jak sędzia po skończeniu pracy sciąga swoją togę i staje się zwykłym obywatelem.
Tylko, że na forum nie możesz "zdjąć togi i stać się zwykłym obywatelem" a tworzenie 2 konta tylko po to, żeby móc się z niego wypowiadać prywatnie jest po pierwsze bez sensu (bo utrudnia korzystanie zarówno z jednego jak i drugiego acc).

Bonus: opcja "edytuj post" jest Twoim przyjacielem - używaj jej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

marzelin pisze:
reaper pisze: Ja tam wolę traktować administrację jak kolegów a nie wroga który ma na celu pilnowanie porządku, jako Łowcy jesteśmy społecznością i szkoda by było żeby twórcy tej społeczności do niej nie należeli.
Czemu zakładasz, że ten kto pilnuje porządku jest twoim wrogiem?(...)
sam przedstawiłeś sprawę w dwóch kolorach, białym - kolega, czarnym - admin, przyjaciel/wróg.
Wiadomo, że jest kilka odcieni tych kolorów ale akurat to co proponujesz tak niestety wygląda.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Tom Stone pisze: I o to chodzi - admin grzebie w bebechach, w śmieciopostach, których "zwykły" user nie widzi a jak widzi, to na krótko i raczej nie wie za czyją sprawą nagle "zniknęły". A maszyna się kręci.
Czapki z głów.
Wielkie dzięki za ogrom pracy jaki wkładasz w działanie tego forum, a której istnienia nie byłem świadomy.
Tom Stone pisze: Tylko, że na forum nie możesz "zdjąć togi i stać się zwykłym obywatelem" a tworzenie 2 konta tylko po to, żeby móc się z niego wypowiadać prywatnie jest po pierwsze bez sensu (bo utrudnia korzystanie zarówno z jednego jak i drugiego acc).
Nie zgodzę się, że jest bez sensu, zgodzę się, że utrudniałoby to nieco korzystanie z forum, dokładnie tak samo jak zakładanie specyficznego munduru do pracy. Jednak ludzie decydują się na ten dyskomfort, bo przynosi to korzyści, których tak jak w przypadku twojej pracy na forum, nie widać na pierwszy rzut oka.
I chodzi tu tylko o wypowiedzi na forum, typu uzasadnienie bana, czy ogłoszenie zmian itp., więc patrząc na ilość tego typu aktywności nie byłoby to problemem.
reaper pisze:sam przedstawiłeś sprawę w dwóch kolorach, białym - kolega, czarnym - admin, przyjaciel/wróg.
Wiadomo, że jest kilka odcieni tych kolorów ale akurat to co proponujesz tak niestety wygląda.
W takim razie źle mnie zrozumiałeś. Nie chcę aby admin był przyjacielem albo wrogiem, chcę żeby był adminem czego dobrym przykładem jest Tom Stone - niby go nie widać, ale to on powoduje, że ta maszyna się kręci. :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

marzelin pisze: Dlatego też najlepszym rozwiązaniem jest by admin nie był jednocześnie zwykłym użytkownikiem, a jeśli ta opcja odpada powinien mieć dwa konta - jedno w którym jest zwykłym kolegą z forum, który sobie żartuje, wygłupia, robi śmieszne docinki - i drugie gdzie jest formalnym, zawsze poważnym poprawnym politycznie i nienagannym Panem Adminem.
Jak admin paru forów i moderator na kilku innych powiem z czystym sumieniem: admin też człowiek, ma prawo mieć zły dzień, coś iść pod górkę, rodzina mieć jakieś wąty. Pamiętajcie o tym, fajnie jest jak czasami przymknie oko na nasz offtop w dziale, nie marudzi, że ktoś coś usunął i to właśnie on ma tą murzyńską robotę przywrócić skasowaną zawartość.
On też ma prawo się wpienić na kogoś, kto nadepnął mu na odcisk, w tym akurat złym momencie. Gorzej że to tylko na nim spoczywa odpowiedzialność za jego czyny, my mamy łatwiej ponieważ on może jeszcze czasami cofnąć naszą niefortunną decyzję.

Co do regulaminów podchodzę do tego z sporym dystansem, ponieważ myślę że to forum jest na tyle dojrzałe, że spisanie zasad jest tylko formalnością a większość ludzi tutaj obecnych zna granice dobrego smaku,fakt niektórzy są "wyjątkowi" ( ukłon w stronę remika ;) ), ale są to chwalebne wyjątki.

Potraktujcie admina tak jak sami chcielibyście zostać potraktowani i będzie OKej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Kompletnie nie rozumiem do czego zmierza ten wątek.
Chyba nikt nikomu nie musi udowadniać, że woda jest mokra, a niebo niebieskie...
Wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy z nas jest inny, każdy z nas ma właśnie zdanie
i najwyższa pora to zrozumieć.

Proponuję zamknąć temat.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

McSnake pisze: Kompletnie nie rozumiem do czego zmierza ten wątek.
Chyba nikt nikomu nie musi udowadniać, że woda jest mokra, a niebo niebieskie...
Wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy z nas jest inny, każdy z nas ma właśnie zdanie
i najwyższa pora to zrozumieć.

Proponuję zamknąć temat.
Rozumiem twój punkt widzenia. Ten temat dotyczy subtelnych zagadnień z zakresu relacji między administracją a społecznością, którą większość osób nie dostrzega, a jeszcze mniej osób to w ogóle obchodzi. Niemniej dla mnie jest interesujący z racji poważnych konsekwencji jakie takie niuanse mogą zrodzić.

Podsumowując, wyrażę dość prostą acz myślę, że ciekawą myśl iż dobra administracja to taka, której nie widać, widać za to skutek jej pracy jakim jest sprawnie funkcjonujące forum.

Dzięki Administracjo że jesteście! :tak:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Też cię wzięło na rozmyślania :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

A czy nasz remik-admin umiałby zbanować najlepszego przyjaciela?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

keiran pisze: A czy nasz remik-admin umiałby zbanować najlepszego przyjaciela?
Przecież zbanował Cwróbla :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 27 razy
Kontakt:

Potwierdzam z autopsji ;) Jeśli chcesz mieć fun z foruma itp. to trzeba założyć 2 konta. 1 <tajne> by być sobą. 2gie adminowskie, żeby: opierd...., przypominać, kasować <klasyka PW: czemu skasowales moj WYPIS!!!!!!!!!!! <- koniecznie 30 wykrzyknikow>, banować, być spokojnym wobec kretynów, odpowiadać kretynom gdy się kłócą o pkt. regulaminu mimo zaakceptowania go przy rejestracji, odpowiadać oficjalnie na nieoficjalne pomówienia itp. itd.

Admin = Qpa (not fun, hard work and "kiss my ass!" song from users)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Najlepiej to być miłym i kochającym człowiekiem, tak jak Pan Jezus ma w Biblii napisane!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Nigdy nie uważałem,że ktoś kto jest na wyższym stanowisku powinien inaczej traktować kogoś kto jest niżej na szczeblu pracowniczym. Podam przykład mój ojciec ma firmę ,w której zatrudnia kilka osób. Traktują siebie wzajemnie z szacunkiem,ale nie ma mowy o tym ,aby była to czysto sztywna formalna relacja pracownik-szef. Ja bym to określił jako relacje koleżeńskie. To jest potem istotne w budowaniu atmosfery w firmie. Zawsze uważałem ,że takie zdrowe podejście jest bardzo cenne,ponieważ wtedy nie czujesz dyskomfortu,że coś nie powiesz nie tak ,jak powinieneś czy coś. Oczywiście dużo to zależy od charakteru danej firmy. Jakoś tak człowiekowi się przyjemniej robi ,gdy Twój szef traktuje Cię jak kumpla ,z którym mozna sobie pogadać na tematy inne niż praca. To tak apropo relacji pracownik-szef.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Wasser pisze: Najlepiej to być miłym i kochającym człowiekiem, tak jak Pan Jezus ma w Biblii napisane!
To teraz powiedz nam jak Pan Jezus skończył.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

dudu66 pisze: To teraz powiedz nam jak Pan Jezus skończył.
Demokracja zwyciężyła, czyli decyzja większości!
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

dudu66 pisze:
Wasser pisze: Najlepiej to być miłym i kochającym człowiekiem, tak jak Pan Jezus ma w Biblii napisane!
Popełnił samobójstwo? :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

upperi pisze:
dudu66 pisze:
Popełnił samobójstwo? :E
Rozumiem ,że to sarkazm.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

A jak inaczej to nazwać? Jako wszechwiedzące bóstwo wiedział, co go czeka - a skoro był wszechmocny, to mógł temu zapobiec. :E
ODPOWIEDZ