[PC] Guild Wars 2
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Regulamin działu rozgrywki sieciowe
1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Tez chetnie bym z kims na lajcie pogral, poexpil polatal dla "fanu"
. Rdzenny serv to Blacktide
jak cos to priv i mozemy sie zgrac
. Tymbardziej ze dzisiaj okolo 20 bedzie update i wprowadza pewne zmiany wiec mozna polevelowac i sprawdzic zmiany ^^

- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Na głównej już jest info o przecenie GW2 do rekordowej kwoty.
Wysłałem sobie ticket na support czy klucz kupiony w US będzie działać jako aktywacja konta EU (wiadomo $ tańszy).
EDIT.
Wysłałem sobie ticket na support czy klucz kupiony w US będzie działać jako aktywacja konta EU (wiadomo $ tańszy).
EDIT.
Support pisze:If your friend in the US purchases a code it will be a North American code. However once they create their account it does become a "World" account. He can choose to play on any server, North American or European at the time he creates his character.
obniżają bo GW2 umiera mało ludzi już gra, ale jak ktoś ma z kim pograć i połazić na bosy to i tak w miare warto za taką grę pograć miecha.
Najsłabszym elementem zawsze było PvP może dlatego ze na WoW się wysiedziało sporo czasu od początku istnienia...
Najsłabszym elementem zawsze było PvP może dlatego ze na WoW się wysiedziało sporo czasu od początku istnienia...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
24 stycznia na Pax mają coś 'ważnego' ogłosić. Poczekałbym do tej konferencji.
https://www.guildwars2.com/en/save-the-date/
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Więc mówisz, że gra martwa a ja i tak nie mogę się wbić na Tequatl, bo full mapa? Mhm, no ok.
W WoWie na PvP siedziałem z 2 lata, teraz mam wrażenie, że walka tam jest dość statyczna a makra i tak robią swoje.
No ale są gusta i guściki. WoW będzie na zawsze w moim serce, ale to jednak na GW2 przesiaduję.
Obstawiam dodatek biorąc pod uwagę weekendową obniżkę. Nowego epizodu nie miałem kiedy zaliczyć jeszcze, no ale i tak obstawiam dodatek, chociaż mówili, że takowych (odpłatnych) nie będzie.Belgron pisze: 24 stycznia na Pax mają coś 'ważnego' ogłosić. Poczekałbym do tej konferencji.
Szkoda, byłoby alt konto. Chociaż może i tak wezmę w euro i zmuszę dziewczynę do graniakomarEX pisze: Na głównej już jest info o przecenie GW2 do rekordowej kwoty.
EDIT.Support pisze:If your friend in the US purchases a code it will be a North American code. However once they create their account it does become a "World" account. He can choose to play on any server, North American or European at the time he creates his character.

Nie radziłbym kupować GW2 z Holą z US, z powodu wpisów w FAQ:
Co oznacza, że konta stworzone z kluczy EU będą przypisywane do europejskiego data center, zamiast amerykańskiego, ale można grać na serwerach EU nawet z kluczy US. Co mnie martwi to ten zapis:
Zamierzałem kupić klucz US z Holą, ale po przeczytaniu tego FAQ kupię klucz europejski, mimo troszkę wyższej ceny, żeby nie mieć problemów z aktywacją. Wrzucam, żeby ci co chcą kupić GW2 wiedzieli, jak wygląda sprawa z kupnem kluczyka w US przez Holę/inne proxy/vpny
źródło: https://help.guildwars2.com/entries/276 ... me-RegionsWhy do you designate regions for Guild Wars 2?
We designate regional versions of our game to support our local retail partners. But in addition, we use regional versions to connect you to your optimal data center and customer support team, and to ensure the correct language support for your version of the game.
If I purchase from buy.guildwars2.com, what serial code do I receive?
Customers who buy directly from buy.guildwars2.com automatically receive the correct serial code for their region.
I travel frequently. Will I be able to play Guild Wars 2?
Yes. The one-time verification system simply confirms that you have purchased the correct version of the game for your area of the world. Once that has been confirmed, you may play from any location you desire.
Co oznacza, że konta stworzone z kluczy EU będą przypisywane do europejskiego data center, zamiast amerykańskiego, ale można grać na serwerach EU nawet z kluczy US. Co mnie martwi to ten zapis:
Nie wiem, o jaki system weryfikacyjny chodzi, ale może to oznaczać, że aktywacja i pierwsze uruchomienie gry musi być zrobione z regionu klucza - czyli w wypadku klucza US z vpn/proxy amerykańskim.The one-time verification system simply confirms that you have purchased the correct version of the game for your area of the world. Once that has been confirmed, you may play from any location you desire
Zamierzałem kupić klucz US z Holą, ale po przeczytaniu tego FAQ kupię klucz europejski, mimo troszkę wyższej ceny, żeby nie mieć problemów z aktywacją. Wrzucam, żeby ci co chcą kupić GW2 wiedzieli, jak wygląda sprawa z kupnem kluczyka w US przez Holę/inne proxy/vpny
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, o 12:59 przez delirein, łącznie zmieniany 1 raz.