Krótkie gry (<10h rozgrywki)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Fly'N - Bardzo przyjemna dla oka platformówka. Ja mam ogólnie 17h nabite. Ale to dlatego że próbowałem to maksować, da sie przejść w mniej niż 10h ;)
tmk
Awatar użytkownika
tmk
Łowca
Kontakt:

Jedną z takich krótszych gier, w którą właśnie sam chcę zagrać jest Zaginięcie Ethana Cartera. Podobno bardzo fajna i starcza na jakies 5-6h. Popatrz też na przygodówki od Telltale - The Walking Dead i The Wolf Among Us. Każdy sezon to ok 10h gry. No i w sumie każde Call of Duty to maks 6-7h kampanii ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Contrast! Bardzo miło mnie ta gra zaskoczyła, genialny kabaretowo-noir klimat + muzyka, niestety przejście to tylko 3-4h ;)
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Z mojej listy ukończonych gier polecam:
The Bridge
Brothers A Tale of Two Sons (możesz się jeszcze załapć na promocję na steamie)
Contrast
Element4l
Gone Home
Larry Reloaded
Limbo
Neverending Nightmares
Spec Ops The Line
The Stanley Parable
Thomas Was Alone
To The Moon
Type Rider
Valiant Hearts

Wszystkie z wymienionych są krótsze niż 10h i w sumie każdą można polecić, bo na swój sposób jest dobra (są też perełki jak Spec Ops, Valiant Hearts, TWA).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ryse: Son of Rome spokojnie w mniej niż 10 godzin ukończysz, a sama gra jest bardzo dobra.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

COJ: Gunslinger
Far Cry 3: Blood Dragon
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Wszystkie odsłony serii Call of Duty od Modern Warfare wzwyż zajmują około 6 godzin, z czystym sumieniem polecam każdą za wyjątkiem przeciętnego Ghostsa :tak: Oprócz tego jest sporo innych krótkich i satysfakcjonujących gier akcji: Battlefield 3, Medal of Honor 2010, Binary Domain, Aliens vs. Predator, Max Payne 3, Spec Ops The Line, Warhammer Space Marine, Transformers War for Cybertron, Transformers Fall of Cybertron, Lord of the Rings War in the North, The Walking Dead Season 1 & Season 2. Dorzucę też parę krótszych indyków, w które ostatnio grałem i miło je wspominam: Peggle Deluxe + Nights, Brothers A Tale of Two Sons, Shank, Zeno Clash, Swords and Soldiers, Pressure, SteamWorld Dig, Renegade Ops Collection.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz

Ja polecam dobrze wszystkim znane Hotline Miami; gra nie jest długa, ale daje masę frajdy i jest satysfakcjonująca ;)
amb
Awatar użytkownika
amb
Łowca

Witam wszystkich,

od siebie dodam bardzo specyficzną grę twórcy Hotline Miami:

Keyboard Drumset Fucking Werewolf.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Wiele z tych które chciałem wypisać wymienili juz inni, wiec od siebie dodam JazzPunk. Gra na jakieś 2-3h max ale w tym czasie rozbawiła mnie wielokrotnie co ostatnio udało się jedynie The Stanley Parable. Gorąco polecam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Metal Gear Rising: Revengeance

Kilka godzin świetnego gameplayu, i chyba kilkanaście godzin rozmów w Codecu (opcjonalne) :P dzisiaj grałem 5h i naliczyło mi tylko 90-120 minut progresu :P ale grę można skończyć w dwa wieczory lub jeden dzień, jeśli nie będzie się tych (szczerze mówiąc w większości ciekawych) rozmów słuchać

A Crysis 3 to jakieś 5h dobrej gry.

Pierwszy playthrough Transistor to też jakieś 4-6h. Ale warto przechodzić dwa razy. 100% wszystkiego z Achievementami zrobiłem w 14h

Strike Suit Zero też dobre na <10h. 100% wszystkiego zrobiłem w 13h. Jedna z fajniejszych gier tego typu, a fani Homeworlda natychmiast rozpoznają wiele motywów w grze oraz soundtrack.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Dark Souls z 3 godzinki?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Electronic Super Joy + Groove City, Mark of the Ninja, Trine 1 & 2, Rocketbirds: Hardboiled Chicken, Magicka, Hell Yeah!(nie olewaj tej gry - jest zabawna, ma bardzo przyjemną rozgrywkę i zaskakuje aż do samego końca, szczerze polecam), Dark Messiah of Might & Magic, Rochard, Metal Slug 3, 140.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dla miłośników przygodówek i puzzli, polecam: The Cave (3-krotne przejście, żeby poznać wszystkie historie zajęło mi 16h, ale jednokrotne przejście pewnie zajmuje koło 8h) oraz Stick It to The Man (6h). Obie są prześmieszne, wciągające i jestem bardzo zadowolony, że je kupiłem (dzięki Łowcom).
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Większość gier spod egidy Wadjeteye Games da się spokojnie ukończyć w kilka godzin, a do tego często można je złapać po taniości w promocjach i (ostatnio rzadziej) w bundlach. Polecam Primordię, Gemini Rue, Da New Guys (uwaga - tej nie ma na Steamie, ale i tak warto) oraz serię Blackwell.

Gry z Soniciem też świetnie się nadają do przejścia w kilka godzin. Na bank polecałbym "klasyczną trylogię", Sonica 4 (oba epizody) no i Sonica CD (z zastrzeżeniem, że ten ostatni tytuł jest specyficzny jak na serię z niebieskim jeżem). Bardzo często trafiają do różnych przecen, więc również da radę kupić w niskiej cenie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Gemini Rue właśnie skończyłem - polecam :D mam 11h odnotowane, ale to dlatego, że mi skopał się pierwszy save i musiałem grać od nowa. Super historia dla miłośników point-and-click.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Tytuły które ukończyłem w mniej niż 10h i mi się podobały:
The Darkness II (główna kampania)
Warhammer 40,000 Space Marine
Marlow Briggs
Hard Reset
Superbrothers: Sword & Sworcery EP
DLC Quest

Dane w oparciu o licznik steam. Było tego więcej, ale już nie pamiętam. Polecam stronkę HowLongToBeat, na której możemy sprawdzić przybliżoną długość gry.
Dante41k pisze: Każdą grę jak chcesz to na speedrunie zrobisz w mniej niż 10 h tylko po co?
Ale tutaj chodzi o zwykłe przechodzenie gry. Całkiem fajny temat jeśli mamy np. wolny weekend i zastanawiamy się w co pograć.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Max Payne 1/2/3, Papers, please, Plague: Inc Evolved, The Binding Of Isaac, Postal 2, Syberia 1/2.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jedyna którą znam to paper please
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Portal, portal 2