Gry na podstawie jakich filmów/książek wam się marzą?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Xena Wojownicza Księżniczka, zdecydowanie. To świetny materiał na grę, a niestety... co prawda już coś tam jest, ale stare, brzydkie i tylko na PS2, więc tego nie liczę. Plus, hm, gierka w uniwersum Miecza Prawdy (książek)/Legend o the Seeker (serialu), bo to naprawdę fajna seria, a niefortunnie GoT podkradł jej całe światło reflektorów. I, ale to tylko moje marzenie jako zapalonego fana, egranizacja trylogii Millennium w takiej formie jak the Walking Dead. Grałbym tak bardzo, że nie wstałbym sprzed monitora przez długie godziny. Harowałbym, żeby wymienić ośmioletni piec i zagrać na ultra. No, po prostu cieszyłbym się jak dziecko. Ale nie ma szans raczej na żadną z tych rzeczy.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
to może Cie zainteresują takie projekty jak remake Trespassera http://trespassingpetrolia.com/ czy Jurassic Park Aftermath http://www.indiedb.com/games/jurassic-parkaftermath
od siebie polecam Jurassic Park The Game od Telltale games, zawiera sporo nowych, kanonicznych informacji co do tego uniwersum.
od siebie polecam Jurassic Park The Game od Telltale games, zawiera sporo nowych, kanonicznych informacji co do tego uniwersum.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Muszę przyznać, że bardzo ciekawa lista się tu tworzy
W połowę z Waszych propozycji bym zagrał
Od siebie dodałbym jeszcze przygodówkę P&C na podstawie Blade Runnera - w domu jeszcze pomyślę o innych pozycjach 

- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
To! Z chęcią bym zagrał w gry na podstawie trylogii Diakowa: "W mrok", "Do światła" i "Za horyzont" (tego jeszcze nie przeczytałem).
"Korzenie niebios" również by mogły być ciekawe z uwagi na inne miejsce, w którym rozgrywa się fabuła.
Odchodząc jeszcze trochę od tematu to jestem ciekawy czy/kiedy wyjdzie film oparty o książkę "Metro 2033". Jakiś czas temu było głośno o tym, że jakaś większa wytwórnia filmowa kupiła prawa do nakręcenia takowego, ale od tamtej pory niestety cisza...
Ja bym chętnie zagrał w jakieś dobre RPG na podstawie cyklu Brandona Sandersona, "Ostatnie Imperium" 

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Oo Panie, to dobre jest. Dzięki bardzo za link, poszukam, może idzie to gdzieś kupić

- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Jak znajdziesz w jakiejś normalnej cenie to daj znać bo parę lat temu w CDA był o tym tytule artykuł chyba w dziale gry wiecznie żywe i marzy mi się w to pograć.elwismw pisze:Oo Panie, to dobre jest. Dzięki bardzo za link, poszukam, może idzie to gdzieś kupić
A ja to bym chciał jakieś aRPG na podstawie serii "Codex Alera". Całkiem ciekawy świat i interesujące podejście do "magii". 

Dobrego RPGa na podstawie Trylogii Husyckiej Sapkowskiego. Najlepiej zrobioną przez REDów 

Bardzo ciekawa była by gra stworzona na podstawie serii "Malowany Człowiek". Książka sama w sobie jest fantastyczna, zaplanowanie mechaniki, możliwości używania run, drzewko umiejętności to rzeczy dzięki którym można by bardzo fajnie zrobić te grę. Myślę, że znalazła by sie rzesza ludzi która chcialaby zagrać w to.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Ja chętnie bym pograł w naprawdę dobrą strategię/rpg w uniwersum Koła Czasu Jordana/Sandersona (coś, ala Fantasy General/ Endless Fantasy or FE LH). Serial/filmy też chętnie bym zobaczył.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2015, o 18:31 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.