Gry na podstawie jakich filmów/książek wam się marzą?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Pan Lodowego Ogrodu ;) obojętnie czy gra czy film, byle więcej!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Xena Wojownicza Księżniczka, zdecydowanie. To świetny materiał na grę, a niestety... co prawda już coś tam jest, ale stare, brzydkie i tylko na PS2, więc tego nie liczę. Plus, hm, gierka w uniwersum Miecza Prawdy (książek)/Legend o the Seeker (serialu), bo to naprawdę fajna seria, a niefortunnie GoT podkradł jej całe światło reflektorów. I, ale to tylko moje marzenie jako zapalonego fana, egranizacja trylogii Millennium w takiej formie jak the Walking Dead. Grałbym tak bardzo, że nie wstałbym sprzed monitora przez długie godziny. Harowałbym, żeby wymienić ośmioletni piec i zagrać na ultra. No, po prostu cieszyłbym się jak dziecko. Ale nie ma szans raczej na żadną z tych rzeczy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No przecież brakuje gier o dinozaurach :P A chętnie bym zagrał w kolejną produkcję na podstawie Parku Jurajskiego :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

to może Cie zainteresują takie projekty jak remake Trespassera http://trespassingpetrolia.com/ czy Jurassic Park Aftermath http://www.indiedb.com/games/jurassic-parkaftermath

od siebie polecam Jurassic Park The Game od Telltale games, zawiera sporo nowych, kanonicznych informacji co do tego uniwersum.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

1. Kamasutra
2. Ja Inkwizytor - Jacek Piekara
3. Achaja - Andrzej Ziemiański

Wszystkie trzy tytuły oddał bym pod skrzydła CD-Projekt Red :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

MDA pisze:
b4ry pisze: RPG na podstawie Diuny... Nie jestem fanem serii, ale wydaje mi sie, ze giera bylaby przednia!
Była taka z 1992 r. Nadal najlepsza gra o Diunie. Może nie do końca taki rpg jak dziś ale na tamte czasy powalało bardziej niż Skyrim.
Kojarzę tylko 2 gry z tego okresu - RTS i przygodówkę, chyba że coś mieszam :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Inne gry z uniwersum Metro 2033. Wlasnie przeczytalem "Mrówańczę" - to mogloby byc cos!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Muszę przyznać, że bardzo ciekawa lista się tu tworzy :D W połowę z Waszych propozycji bym zagrał :P Od siebie dodałbym jeszcze przygodówkę P&C na podstawie Blade Runnera - w domu jeszcze pomyślę o innych pozycjach :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

elwismw pisze: Muszę przyznać, że bardzo ciekawa lista się tu tworzy :D W połowę z Waszych propozycji bym zagrał :P Od siebie dodałbym jeszcze przygodówkę P&C na podstawie Blade Runnera - w domu jeszcze pomyślę o innych pozycjach :)
Taka przygodowka juz istnieje. Klasyk.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=34
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

PostScript pisze: Inne gry z uniwersum Metro 2033.
To! Z chęcią bym zagrał w gry na podstawie trylogii Diakowa: "W mrok", "Do światła" i "Za horyzont" (tego jeszcze nie przeczytałem).
"Korzenie niebios" również by mogły być ciekawe z uwagi na inne miejsce, w którym rozgrywa się fabuła.

Odchodząc jeszcze trochę od tematu to jestem ciekawy czy/kiedy wyjdzie film oparty o książkę "Metro 2033". Jakiś czas temu było głośno o tym, że jakaś większa wytwórnia filmowa kupiła prawa do nakręcenia takowego, ale od tamtej pory niestety cisza...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja bym chętnie zagrał w jakieś dobre RPG na podstawie cyklu Brandona Sandersona, "Ostatnie Imperium" :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

PostScript pisze:
elwismw pisze: Muszę przyznać, że bardzo ciekawa lista się tu tworzy :D W połowę z Waszych propozycji bym zagrał :P Od siebie dodałbym jeszcze przygodówkę P&C na podstawie Blade Runnera - w domu jeszcze pomyślę o innych pozycjach :)
Oo Panie, to dobre jest. Dzięki bardzo za link, poszukam, może idzie to gdzieś kupić :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

elwismw pisze:
PostScript pisze:
Oo Panie, to dobre jest. Dzięki bardzo za link, poszukam, może idzie to gdzieś kupić :P
Jak znajdziesz w jakiejś normalnej cenie to daj znać bo parę lat temu w CDA był o tym tytule artykuł chyba w dziale gry wiecznie żywe i marzy mi się w to pograć.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A ja to bym chciał jakieś aRPG na podstawie serii "Codex Alera". Całkiem ciekawy świat i interesujące podejście do "magii". :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Jak znajdziesz w jakiejś normalnej cenie to daj znać bo parę lat temu w CDA był o tym tytule artykuł chyba w dziale gry wiecznie żywe i marzy mi się w to pograć.
will do :tak:

EDIT: na allegro są 3 oferty, dwie po 35zł, jedna za 50zł. Do wszystkich trzeba doliczyć przesyłkę. Oczywiście używane. Póki co będę szukał dalej :)
Awatar użytkownika
Łowca

.... strategie na podstawie "wiedźmina", ewentualnie strategia lub rpg na podstawie Achai Ziemianskiego lub "Pana lodowego ogrodu" Grzędowicza ..... ech, marzenia :(
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dobrego RPGa na podstawie Trylogii Husyckiej Sapkowskiego. Najlepiej zrobioną przez REDów :D
Awatar użytkownika
Łowca

Bardzo ciekawa była by gra stworzona na podstawie serii "Malowany Człowiek". Książka sama w sobie jest fantastyczna, zaplanowanie mechaniki, możliwości używania run, drzewko umiejętności to rzeczy dzięki którym można by bardzo fajnie zrobić te grę. Myślę, że znalazła by sie rzesza ludzi która chcialaby zagrać w to.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Może jakąś platformówkę inspirowaną '50 twarzy Greya'...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Ja chętnie bym pograł w naprawdę dobrą strategię/rpg w uniwersum Koła Czasu Jordana/Sandersona (coś, ala Fantasy General/ Endless Fantasy or FE LH). Serial/filmy też chętnie bym zobaczył.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2015, o 18:31 przez warhameron, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ