Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Jak mocno przestrzegacie zapisu o 44 dniach na opłacenie preorderu? Pytam, bo zamawiałem 21.11 i niedługo kończy mi się czas na zapłatę a gra wychodzi w lutym. Czekałem aż dostaniecie jakieś informacje o rozmiarach steelbooków (DBZ Xenoverse). Chciałem po prostu zapłacić na początku stycznia (teraz święta itd.), ale jeżeli z automatu anulujecie nieopłacone zamówienia, to zapłacę teraz, bo na to zamówienie zużyłem zniżkę z KG i nie chciałbym żeby przepadła.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

sergeron pisze: Jak mocno przestrzegacie zapisu o 44 dniach na opłacenie preorderu? Pytam, bo zamawiałem 21.11 i niedługo kończy mi się czas na zapłatę a gra wychodzi w lutym. Czekałem aż dostaniecie jakieś informacje o rozmiarach steelbooków (DBZ Xenoverse). Chciałem po prostu zapłacić na początku stycznia (teraz święta itd.), ale jeżeli z automatu anulujecie nieopłacone zamówienia, to zapłacę teraz, bo na to zamówienie zużyłem zniżkę z KG i nie chciałbym żeby przepadła.
To system interpretuje i anuluje zamówienia. Także polecam zapłacić już teraz.
tmk
Awatar użytkownika
tmk
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czy GTA V na PC będzie posiadało cenę sugerowaną? Chciałem wykorzystać zniżkę z kompanii graczy a rozumiem, że ona działa tylko z grami posiadającymi cenę sugerowaną?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

tmk pisze: Czy GTA V na PC będzie posiadało cenę sugerowaną? Chciałem wykorzystać zniżkę z kompanii graczy a rozumiem, że ona działa tylko z grami posiadającymi cenę sugerowaną?
Przedstawiciel Muve.pl już nie raz pisał, że teraz coraz mniej tytułów będzie miało cenę sugerowaną. Więc na GTA V nie ma co liczyć IMO.
tmk
Awatar użytkownika
tmk
Łowca
Kontakt:

Czyli zniżka jest po to żeby leżała nieużywana ;) No nic kupi się gdzieś indziej. Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Pisałem także wiele razy, że ten system zniżek jest już u kresu swojego życia i idzie nowe. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Czy GTA V w wersji digital będzie posiadało klucz Steam?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Czytałem, że GTA V, ma być na PCta jedynie pod STEAM, więc wersja DIGITAL tym bardziej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Czy odblokowanie polskiej wersji językowej (napisów) w "Serious Sam 3: BFE" w wersji międzynarodowej na Steam (czyli np. z pakietu Indie Royale, ale mogło też być z Humble Bundle czy bezpośrednio ze Sklepu Steam bądź innych miejsc) przez utworzenie w np. "Notatniku" dokumentu tekstowego o treści: strSetCurrentLocale("plk") zapisanego jako typ: Wszystkie pliki o nazwie pliku user.cfg w folderze do, którego prowadzi ścieżka (...)Steam>SteamApps>common>Serious Sam 3>content>SeriousSam3>config w systemie Windows (sposób może być nieco inny zależnie od wersji) czy w inny sposób na innych systemach np. Linux jest legalne czy uczciwe?

Normalnie polski język w wersji międzynarodowej jest niedostępny (trzeba by np. kupić polską wersję pudełkową lub cyfrową z Muve DIGITAL), ale w ten sposób także da się go odblokować, tylko nie wiem czy się powinno.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

A to GTA V będzie kosztować 179,99zl w dniu premiery czy daliście taką cenę, bo jeszcze nie wiecie jaka będzie? Dla mnie 180zl za grę na PC to trochę dużo.
rbj
Awatar użytkownika
rbj
Predator
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Czy zniżkę 40% na gry PC z Kompanii Graczy można wykorzystać przy zakupie gier poprzez Allegro?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

kamil950 pisze: Czy odblokowanie polskiej wersji językowej (napisów) w "Serious Sam 3: BFE" w wersji międzynarodowej na Steam (czyli np. z pakietu Indie Royale, ale mogło też być z Humble Bundle czy bezpośrednio ze Sklepu Steam bądź innych miejsc) przez utworzenie w np. "Notatniku" dokumentu tekstowego o treści: strSetCurrentLocale("plk") zapisanego jako typ: Wszystkie pliki o nazwie pliku user.cfg w folderze do, którego prowadzi ścieżka (...)Steam>SteamApps>common>Serious Sam 3>content>SeriousSam3>config w systemie Windows (sposób może być nieco inny zależnie od wersji) czy w inny sposób na innych systemach np. Linux jest legalne czy uczciwe?

Normalnie polski język w wersji międzynarodowej jest niedostępny (trzeba by np. kupić polską wersję pudełkową lub cyfrową z Muve DIGITAL), ale w ten sposób także da się go odblokować, tylko nie wiem czy się powinno.
A w opcjach gry zmienić nie można języka? Pytam z ciekawości, bo samego mnie to ciekawi ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

kamil950 pisze: Czy odblokowanie polskiej wersji językowej (napisów) w "Serious Sam 3: BFE" w wersji międzynarodowej na Steam (czyli np. z pakietu Indie Royale, ale mogło też być z Humble Bundle czy bezpośrednio ze Sklepu Steam bądź innych miejsc) przez utworzenie w np. "Notatniku" dokumentu tekstowego o treści: strSetCurrentLocale("plk") zapisanego jako typ: Wszystkie pliki o nazwie pliku user.cfg w folderze do, którego prowadzi ścieżka (...)Steam>SteamApps>common>Serious Sam 3>content>SeriousSam3>config w systemie Windows (sposób może być nieco inny zależnie od wersji) czy w inny sposób na innych systemach np. Linux jest legalne czy uczciwe?

Wszelkie zmiany w produktach komputerowych (w tym gry) można dokonywać tylko za zgodą twórców.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Wszelkie zmiany w produktach komputerowych (w tym gry) można dokonywać tylko za zgodą twórców.
Dobra, racja. Ale co mają zrobić Ci, którzy powinni mieć PL a tego nie mają?
Chodzi mi o Sacred: Citadel na Steam, o którym pisałem kiedyś na forum. >>KLIK<<
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hemiq pisze:
PiccoloPL pisze: Wszelkie zmiany w produktach komputerowych (w tym gry) można dokonywać tylko za zgodą twórców.
Dobra, racja. Ale co mają zrobić Ci, którzy powinni mieć PL a tego nie mają?
Chodzi mi o Sacred: Citadel na Steam, o którym pisałem kiedyś na forum. >>KLIK<<
Ja tam swojego Fallouta 3 zmodyfikowałem by mi się co chwila nie wywalał (tylko cicho nie chcę mieć policji na karku :lol: )
A ty swoją sprawę wyjaśniaj ze steamem jeśli chcesz mieć wersję PL legalnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hemiq pisze:

A w opcjach gry zmienić nie można języka? Pytam z ciekawości, bo samego mnie to ciekawi ;)
Z tego co czytałem, to jak ktoś kupił w dniu premiery lub do ok. tygodnia na Steam, to mógł wybrać normalnie język polski we właściwościach na Steam (chociaż na stronie Sklepu Steam ponoć nigdy język polski nie był wymieniony), a potem po chyba ok. tygodniu prawdopodobnie Cenega kazała go usunąć. Dopiero po chyba ok. 3 miesiącach gra wyszła w pudełkach (i może Muve DIGITAL) w wersji Steam z polskim językiem z (przynajmniej wg tego, co sprawdzałem na steamdb.info) taką blokadą regionalną, że nie da się grać poza Polską (chociaż nie jestem pewny czy ta blokada obowiązuje tylko na wersji z Muve Digital czy pudełkowej albo na obu). Wersja międzynarodowa wciąż oficjalnie nie ma języka polskiego.

Jeśli dobrze pamiętam, to dostępne oficjalnie języki da się zmieniać tylko we Właściwościach gry na Steam, nie ma takiej opcji w samej grze po jej uruchomieniu.

http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=2561599
http://forums.steampowered.com/forums/s ... stcount=11
http://forums.steampowered.com/forums/s ... st26826138
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Przy okazji, to przydałoby się, żeby ktoś zrobił polskie napisy do DLC do BioShock 2: Minerva's Den, gdyż chyba wszystko inne z serii BioSchock ma oficjalne tłumaczenia od Cenegi (chociaż, żeby te patche polonizujące ze strony Cenegi działały z wersją Steam Bioshock 1 oraz Bioshock 2, to trzeba wykonać pewne dodatkowe kroki np. wg fanowskich poradników dostępnych w Społeczności Steam; poza tym Bioshock 2 wydawany w pudełku przez Cenegę też da się aktywować na Steam, co daje dodatkowo to DLC Minerva's Den, a właśnie na Steam jest najnowsza wersja gry).

Poza tym Borderlands wydawany w pudełku przez Cenegę (ten z wersji podstawowej, jak i GotY) również da się aktywować na Steam, a żeby mieć najnowszą wersję gry i działający multiplayer to trzeba to zrobić, a patch polonizujący ze strony Cenegi z tą najnowszą wersją nie działa (a na pudełku podstawowej wersji Borderlands jest chyba napisane, że jest po polsku; wersja GotY zarówno pudełkowa jak i z Muve DIGITAL już jest oznaczona jako angielska).

Wydaje się, że rozwiązaniem jest ściągnięcie spolszczenia do gry opartego na tym udostępnionym patchu przez Cenegę do starszej wersji, które ktoś przerobił, aby działało w najnowszej edycji na Steam, jednak (przynajmniej jak szukałem kilka tygodni temu) znalazłem to do pobrania tylko na Chomikuj, a więc trzeba by np. zapłacić, żeby to ściągnąć.

Oprócz tego - skoro to spolszczenie jest oparte na patchu polonizującym ze strony Cenegi, to chyba nie jest to nieuczciwe czy nielegalne, gdyby ściągnęli i korzystali z niego posiadacze nie tylko podstawowej, pudełkowej wersji ze znaczkiem "PL", ale także pudełkowej GotY wydanej także przez Cenegę bez tego oznaczenie bądź cyfrowej GotY z Muve DIGITAL (sklepu Cenegi) czy nawet jakiegokolwiek innego sklepu (np. ze Sklepu Steam, pozostałych sprzedawców cyfrowych, sklepów z pudełkami zza granicy i innych)?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

kamil950 pisze: Oprócz tego - skoro to spolszczenie jest oparte na patchu polonizującym ze strony Cenegi, to chyba nie jest to nieuczciwe czy nielegalne, gdyby ściągnęli i korzystali z niego posiadacze nie tylko podstawowej, pudełkowej wersji ze znaczkiem "PL", ale także pudełkowej GotY wydanej także przez Cenegę bez tego oznaczenie bądź cyfrowej GotY z Muve DIGITAL (sklepu Cenegi) czy nawet jakiegokolwiek innego sklepu (np. ze Sklepu Steam, pozostałych sprzedawców cyfrowych, sklepów z pudełkami zza granicy i innych)?
Po pierwsze do tego by działało na steam legalnie to potrzebna by im była odpowiednia umowa (już widzę jak się pchają by gratis to zrobić). Po drugie z tego co pamiętam to podstawkę to i polonizowało ale dodatków do jedynki już nie.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

petras_36 pisze: Czy GTA V w wersji digital będzie posiadało klucz Steam?
GTA V nie będzie na Steama. Chyba że kupicie na Steamie.
Hueueue pisze: A to GTA V będzie kosztować 179,99zl w dniu premiery czy daliście taką cenę, bo jeszcze nie wiecie jaka będzie? Dla mnie 180zl za grę na PC to trochę dużo.
To już jest ta cena.

A to jest trudne pytanie. Raczej samodzielna modyfikacja, to pewnie średnio legalne.
rbj pisze: Czy zniżkę 40% na gry PC z Kompanii Graczy można wykorzystać przy zakupie gier poprzez Allegro?
Niestety nie - tylko przez sklep.
kamil950 pisze:
Hemiq pisze:

Z tego co czytałem, to jak ktoś kupił w dniu premiery lub do ok. tygodnia na Steam, to mógł wybrać normalnie język polski we właściwościach na Steam (chociaż na stronie Sklepu Steam ponoć nigdy język polski nie był wymieniony), a potem po chyba ok. tygodniu prawdopodobnie Cenega kazała go usunąć. Dopiero po chyba ok. 3 miesiącach gra wyszła w pudełkach (i może Muve DIGITAL) w wersji Steam z polskim językiem z (przynajmniej wg tego, co sprawdzałem na steamdb.info) taką blokadą regionalną, że nie da się grać poza Polską (chociaż nie jestem pewny czy ta blokada obowiązuje tylko na wersji z Muve Digital czy pudełkowej albo na obu). Wersja międzynarodowa wciąż oficjalnie nie ma języka polskiego.

Jeśli dobrze pamiętam, to dostępne oficjalnie języki da się zmieniać tylko we Właściwościach gry na Steam, nie ma takiej opcji w samej grze po jej uruchomieniu.

http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=2561599
http://forums.steampowered.com/forums/s ... stcount=11
http://forums.steampowered.com/forums/s ... st26826138
Nie sądzę, by Cenega kazała cokolwiek usuwać ze Steama. Raczej wydawca światowy. Cenega nie ma mocy, żeby interweniować na Steamie w sprawie tytułów, których jest tylko dystrybutorem.
kamil950 pisze: Przy okazji, to przydałoby się, żeby ktoś zrobił polskie napisy do DLC do BioShock 2: Minerva's Den, gdyż chyba wszystko inne z serii BioSchock ma oficjalne tłumaczenia od Cenegi (chociaż, żeby te patche polonizujące ze strony Cenegi działały z wersją Steam Bioshock 1 oraz Bioshock 2, to trzeba wykonać pewne dodatkowe kroki np. wg fanowskich poradników dostępnych w Społeczności Steam; poza tym Bioshock 2 wydawany w pudełku przez Cenegę też da się aktywować na Steam, co daje dodatkowo to DLC Minerva's Den, a właśnie na Steam jest najnowsza wersja gry).

Poza tym Borderlands wydawany w pudełku przez Cenegę (ten z wersji podstawowej, jak i GotY) również da się aktywować na Steam, a żeby mieć najnowszą wersję gry i działający multiplayer to trzeba to zrobić, a patch polonizujący ze strony Cenegi z tą najnowszą wersją nie działa (a na pudełku podstawowej wersji Borderlands jest chyba napisane, że jest po polsku; wersja GotY zarówno pudełkowa jak i z Muve DIGITAL już jest oznaczona jako angielska).

Wydaje się, że rozwiązaniem jest ściągnięcie spolszczenia do gry opartego na tym udostępnionym patchu przez Cenegę do starszej wersji, które ktoś przerobił, aby działało w najnowszej edycji na Steam, jednak (przynajmniej jak szukałem kilka tygodni temu) znalazłem to do pobrania tylko na Chomikuj, a więc trzeba by np. zapłacić, żeby to ściągnąć.

Oprócz tego - skoro to spolszczenie jest oparte na patchu polonizującym ze strony Cenegi, to chyba nie jest to nieuczciwe czy nielegalne, gdyby ściągnęli i korzystali z niego posiadacze nie tylko podstawowej, pudełkowej wersji ze znaczkiem "PL", ale także pudełkowej GotY wydanej także przez Cenegę bez tego oznaczenie bądź cyfrowej GotY z Muve DIGITAL (sklepu Cenegi) czy nawet jakiegokolwiek innego sklepu (np. ze Sklepu Steam, pozostałych sprzedawców cyfrowych, sklepów z pudełkami zza granicy i innych)?
Jeżeli patch polonizujący nie działa z najnowszą wersją gry - pisz na serwis@cenega.com i to zgłaszaj.

Poza tym - muve.pl, to już dawno nie jest sklep Cenegi, a równorzędna do Cenegi firma.
KFC
Awatar użytkownika
KFC
Łowca
Kontakt:

Kiedy będą wysyłane paczki z dopiskiem „styczeń 2015″ ? W tym tygodniu czy bardziej przyszłym? Wiem ,że na muve jest napisane połowa stycznia, ale może wcześniej skończycie inwentaryzacje.
ODPOWIEDZ