Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Steam 100% #10 - A Bird Story [1/1] - Ogólnie rzecz biorąc spodziewałem się dużo więcej po tym jak skończyłem genialne To The Moon tego samego studia. Aczik wpada za skończenie fabuły. Jak ktoś chce więcej poczytać to zapraszam tutaj. Obrazek
Steam 100% #11 - VIscera Cleanup Detail: Santa's Rampage [13/13] - Niesamowicie przyjemna gra na święta. Sprzątamy chatkę świętego Mikołaja, w której sam święty dokonał maskary na swoich elfach. Osiągnięcia są o tyle trudne, że często niektóre z przedmiotów do utylizacji zapadają się pod ziemię, przez co trzeba powtarzać cały etap od początku (jedno sprzątnięcie to koło godziny gry). No ale udało się, wigilia spędzona bardzo klimatycznie. Polecam.
Obrazek
Wesołych świąt, Łowcy!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Steam 100% #12 - Incredipede - Zostałem bardzo zaskoczony achievmentami w tej grze, ponieważ wykonuje się je.. w prawdziwym życiu, i żeby zdobyć 100% należy tylko być uczciwym i mieszkać w miejscu w którym jest chociaż trochę robactwa. Coś świetnego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Stuknął mi 66 calak - Psychonauts. Wszystkie osiągnięcia oprócz jednego zdobyłem już jak przechodziłem grę kilka miesięcy temu, ale czekałem do 25 grudnia z osiągnięciem "Buy an item from the Camp Store on Christmas." ;) Nie chciałem "oszukiwać" zmianą czasu w systemie więc sobie poczekałem do Świąt :D Calakowanie gry to była czysta przyjemność chociaż nie było to aż takie łatwe, bo dużo tego było. Gra jest bogata w content więc zeszło mi około 25h na tym ;) Jednak nie wyobrażam sobie ukończenia tej gry i nie zdobycia w niej 100%.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Reus - dla mnie to dopiero 3 calak. Część osiągnięć teoretycznie nie dało się zrobić w tzw. alt mode (opcję nieco ułatwiające grę). U mnie jednak wbijały się wszystkie mimo to :gwizdany: . Na alt mode wbijanie osiągnięć jest umiarkowanie trudne, a grało mi się przyjemnie stąd też 100%.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

To też się pochwalę najnowszym calakiem. Dopiero dzisiaj chciało mi się dozbierać brakujące kasety.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

tylko 2 gry studia duble fine stacking i costume quest
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Ostatnio wpadła mi setka w Hero of the Kingdom. Zdobycie wszystkich osiągnięć zajęło mi około 4 godzin, nie było to trudne, aczkolwiek trochę żmudne.

PS. Znalazłem wykaz gier, w których szybko można zdobyć komplet osiągnięć, może komuś się przyda: http://astats.astats.nl/astats/Steam_Ga ... nts&Sort=9
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Właśnie wbiłem 100% w DMC: Devil May Cry przy odrobinie samozaparcia (grę trzeba przejść 5 razy na różnych poziomach trudności) bez problemu każdy to wbije. Przy tym udało mi się zrobić parę fajnych wyników pkt z czego jestem zadowolony.
PS. Jakby ktoś się czepiał to brakujące parę osiągnięć pochodzi z DLC które trzeba sobie dokupić. Jednak przy ostatniej promocji -50% (czyli defacto 5 euro) to jak za jakieś 1,5h gry ciut drogo jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

7. gra u mnie - Brothers - A Tale of Two Sons.

Niecałe 4h gry, bardzo miło spędzone. Nie przepadam za grami indie ale to takie indie AAA więc bardzo mi się podobało. Grafika, sterowanie padem, ogólny relaks. Świetny zakup na Winter Sale. Do tego acziki nie są fabularne, tylko trzeba po każdy gdzieś odbić lekko od głównej drogi. Polecam
Załączniki
hdunmgg.jpg
hdunmgg.jpg (21.63 KiB) Przejrzano 4170 razy
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Sam czekam, aż kupię / pożyczę pada aby w to zagrać. A "ślinka" cieknie :D
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

BasketBelle - wystarczyło to przejść i powtórzyć ostatni level parę razy dla różnych zakończeń, gra jest na tyle krótka,że nie było problemu.

Spoiler Alert - a tu to już w ogóle szczyt, jak chodzi o długość. Przeszedłem całe + dodatkowe poziomy, wszystkie achievementy zdobyte, a na liczniku dopiero 0.7h i tylko 1 z 3 kart w ekwipunku :D
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Nowe calaki:

-Larry Reloaded - nie jest to gra pokroju Larry 7, ale całkiem przyjemnie było ją wymaksować. Niestety jeden aczik wymaga przejścia gry drugi raz tylko po to, żeby jedną rzecz zrobić inaczej, więc trochę namotałem z sejwem, który jest zapisany w czystym xmlu. Niestety aż tak gra mi się nie podobała, żeby ją jeszcze raz przechodzić.
-Real Boxing - sam boksuję, więc grę połknąłem. Dość uboga, ale całkiem fajna i dość realistyczna (choć w życiu haki nie wchodzą tak często :) )
-Neverending Nightmares - niezły indyczy horror. Całość z trzema zakończeniami 4h
-Reversion 2 - kolejna część niezłej przygodówki, całość zajmuje około 1.5h
-Imagine Me - dramat. Nie wiem jak coś takiego można nazwać grą. Dosłownie wszystko tutaj nie gra. Calak w ~1h
-Type Rider - w końcu wbiłem brakujące osiągnięcie związane z przejściem jednego levelu bez śmierci. Sama gra genialna.

W sumie nazbierało się 29.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2015, o 13:22 przez g-t, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Lekko straciłem rachubę, a na liczniku pojawił się dziś 36 calak.

Chwilę temu dobiłem do setki w Papo & Yo, wcześniej nie bardzo chciało mi się szukać wszystkich kapeluszy, ale dziś się zebrałem.

Wcześniej, choć też dziś ukończyłem wreszcie To the Moon ;D Straszna męka, choć muzyka bardzo dobra, to jednak historia mimo wszystko dość banalna, nawet jeżeli nie można jej odmówić pewnego uroku.

Brothers: A Tale of Two Sons - zakupione dawno, ale ograne dopiero koło tygodnia temu. Bardzo przyjemna rozgrywka, zdobywanie osiągnięć było rzeczywiście przyjemnością.

Free to Play - ściągnięte wyłącznie dla aczików, nie kłopotałem się nawet oglądaniem tego.

Among the Sleep - nie wytrzymałem, wziąłem w czasie Winter Sale i od razu ograłem. Klimatyczne, choć oczywiście krótkie i banalnie proste. Mimo wszystko nie żałuję zakupu - ostatecznie poszła na to tylko kasa z kart.

Przed Winter Sale na bank dobiłem też do setki w LEGO: The Movie. Teraz klepię Beyond Gotham w kooperacji z dziewczyną (co to za LEGO, w które nie można grać we dwoje?), ale na razie nie mamy do tego serca - The Movie podobało nam się bardzo, a ten Batman na razie do nas nie trafia. Mamy za sobą jak na razie trzy poziomy, więc liczę, że będzie lepiej.

Wcześniej były też dwie przygodówki od Artifex Mundi - Szepty w mroku: Statek widmo i Tajemnice czasu 3: Ostatnia zagadka.

Aktualnie celuję w setkę w drugim Wiedźminie. Lekko nie ma - już raz załatwił mnie Kejran i cała zabawa zaczęła się od początku ;D 80 godzin na liczniku, ciekawe, czy uda mi się załatwić ten tryb nagłej śmierci poniżej 120 godzin. Na bank pójdę ścieżką Iorwetha ze względu na możliwość grindu na harpiach. Co do umiejętności - pewnie szermierka z odrobiną magii (Quen) i ulepszonymi petardami.
PiccoloPL pisze: Właśnie wbiłem 100% w DMC: Devil May Cry przy odrobinie samozaparcia (grę trzeba przejść 5 razy na różnych poziomach trudności) bez problemu każdy to wbije. Przy tym udało mi się zrobić parę fajnych wyników pkt z czego jestem zadowolony.
PS. Jakby ktoś się czepiał to brakujące parę osiągnięć pochodzi z DLC które trzeba sobie dokupić. Jednak przy ostatniej promocji -50% (czyli defacto 5 euro) to jak za jakieś 1,5h gry ciut drogo jak dla mnie.
Jak poziom trudności? Kupiłem dość dawno, ale siostra jakiś czas temu uraczyła mnie wiadomością, że najwyższy poziom trudności w DmC nawet nie zbliża się do tego, co było obecne w Devil May Cry 3. Rzeczywiście jest tak łatwo, czy jednak jest jakieś porównanie do starszych części? Wiem, że to inne studio, stąd może inne podejście do tej kwestii.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Panie i panowie - 67 calak Boson X ;) Wystarczy ukończyć każdy poziom (łącznie 18), ale już samo ich ukończenie stanowi nie lada wyzwanie. Ta gra to Dark Souls runnerów ;) Polecam, zabawa przednia :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

8. gra ode mnie The Wolf Among Us :)

Wymaga przejścia gry oraz powtórzenia niektórych fragmentów w celu wybrania innych decyzji (dzięki temu odkryłem zupełnie inny przebieg jednej z sytuacji)

Sama gra to gdzieś 10h myślę, polecam dla fanów Telltale i/lub Fables :)
Załączniki
unhebjq.jpg
unhebjq.jpg (19.98 KiB) Przejrzano 3811 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mój pierwszy calak (w sumie trzeci, licząc oba TWD, ale tak się składa, że część musiałem przechodzić offline i nie zaliczyło mi osiągnięć :() i nie żałuję ani chwili przy nim spędzonej. Najlepszy visual novel w jakiego grałem i @Jerry może mnie cmoknąć. W nos. :macha:
Załączniki
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (54.06 KiB) Przejrzano 3710 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

11 gra -> Pixel Puzzles: Japan (czas: 10.2 h)
12 gra -> Puzzler World (czas: 4.6 h)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wpadły mi kolejne 3 calaki i stuknęło mi ich łącznie już 70 ;)

68 to Sinister City. Gra jest bardzo, bardzo słaba i ukończyłem ją jakiś czas temu, ale wtedy achievementy były zepsute i nie dało się calaka zrobić. Zauważyłem, że je naprawili więc wystarczyła godzinka na powtórzenie gry i voila ;)

69 to Alchemy Mysteries: Prague Legends. Gra twórców Sinister City, ale o wiele lepsza. Tutaj również było łatwo, standardowe osiągnięcia jak to w grach hidden object bywa.

70 to Left In The Dark: No One On Board. I po raz kolejny gra hidden object, ta wydana przez Artifex Mundi. Bardzo łatwy calak.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

U mnie:
10. Year Walk: przyjemne, krótkie (spokojnie można wymaksować w <2h)
11. Blackwell Epiphany: wymagane 2pt, sama gra jest świetnym zwieńczeniem pentalogii Blackwell
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Nowe setki to :

Depth Hunter 2: Deep Dive - wszystkie osiągnięcia są bardzo proste do zdobycia, poza ostatnim. "Captain Nemo" bo o nim mowa wymaga spędzenia pod wodą 24h. Jeśli jest się cierpliwym to można spróbować. Mnie osobiście pod koniec brakowało już nawet chęci do odpalania tej gry. Koniec końców jednak dopiąłem swego. Zegar gry zatrzymał się na 27h.

Braveland - ten tytuł to dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Trafił się w jakiejś paczce od Groupees. Strategia przypominająca walką i klasami postaci Heroes of Might and Magic III. Gra nie jest trudna, ale jednak te 9h trzeba było jej poświęci.

Z innej beczki. Te 2 linki poniżej prowadzą do stron, które mogą się przydać tym, którzy lubią zdobywać osiągnięcia.

http://astats.astats.nl/astats/Steam_Ga ... nts&Sort=9 - tu macie wskazane ile czasu trzeba poświęcić na zdobycie 100% w danej grze

http://a.steam.justarchi.net/ - tu podajemy nasz Steam ID wysyłamy zapytanie i w odpowiedzi otrzymujemy zestawienie odnośnie naszych osiągnięć.
ODPOWIEDZ