Cdp.pl - oficjalny temat
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Dziękuję za odpowiedź. Pojawiło się również coś o nazwie "Gramy w kryminały" - na grafikach koncepcyjnych wygląda jak trójpak zawierający Broken Sworda 5, nowego Sherlocka i Zaginięcie Ethana Cartera. Chciałbym dopytać o szczegóły tego wydania. Czy są to trzy pudełka wydań premierowych wymienionych gier zapakowane w zbiorczą obwolutę, czy może jest to jakieś przepakowane wydanie bez np. książeczki "making of" z Zaginięcia?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Są to trzy pudełka zapakowane w zbiorczą obwolutę. Wszystkie będą w pełnych wersjach, jakie są teraz dostępne pojedynczo.upperi pisze: Dziękuję za odpowiedź. Pojawiło się również coś o nazwie "Gramy w kryminały" - na grafikach koncepcyjnych wygląda jak trójpak zawierający Broken Sworda 5, nowego Sherlocka i Zaginięcie Ethana Cartera. Chciałbym dopytać o szczegóły tego wydania. Czy są to trzy pudełka wydań premierowych wymienionych gier zapakowane w zbiorczą obwolutę, czy może jest to jakieś przepakowane wydanie bez np. książeczki "making of" z Zaginięcia?
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Szkoda, że nie to: http://store.steampowered.com/app/292910/
Deponie są tylko Steam, czy na DVD jest wersja DRM-Free a klucze Steam są dodatkowo?
I jak z tymi grami (link + tytuły poniżej)? Wszystko Steam?
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php ... 60#p164860
Blackguards 2
- Kontakt:
The Complete Journey nie jest niestety w wersji PL. Deponia w wersji na Steam.Hemiq pisze: Szkoda, że nie to: http://store.steampowered.com/app/292910/
Deponie są tylko Steam, czy na DVD jest wersja DRM-Free a klucze Steam są dodatkowo?
Blackguards 2
Co do innych Gamebooków to: wszystko Steam poza PES 2014.
- Kontakt:
cdp.pl pisze:
Przykro mi to co Pan pisze nie jest prawdą. Po zgłoszeniu się do Was otrzymałem taką odpowiedź (poniżej). Najciekawsze jest, bo sami sprzedajecie Państwo wersję steam z jezykiem polskim.Jednak egzemplarz jaki Pan posiada pochodzi z platformy Steam, gdzie polski język jest nieobsługiwany
Gra Talisman w naszym sklepie jest dostępna w polskiej wersji językowej. Jednak egzemplarz jaki Pan posiada pochodzi z platformy Steam, gdzie polski język jest nieobsługiwany. Zgodnie z umową zawartą z producentem gry, kod do polskiej wersji mogły uzyskać osoby, które zakupiły Talismana w wersji Early Access (czyli jeszcze przed premierą gry). Kody takie były wydawane przez nasz dział do dnia 10 kwietnia 2014.
]Kiedy wysyłał Pan zgłoszenie? Podejrzewam, że jest to taka sama sytuacja jak u Hemiqa, klucze spolszczające mamy od niedawna, i widocznie wtedy jeszcze ich nie mieliśmy. Proszę zgłosić się teraz.
Ciekawostką jest to, że cytowana powyżej odpowiedź Państwa pracownika jest z dzisiaj z 8:53. Zgodnie z sugestią wysłałem zgłoszenie niedawno raz jeszcze i kod otrzymałem, za co bardzo dziękuję. Ale jeśli mogę coś zasugerować to cdp.pl nie idźcie tą drogą

- Kontakt:
To jeszcze informacje co do wersji PL i ich dostępności o których ja (i nie tylko) pisałemcdp.pl pisze:The Complete Journey nie jest niestety w wersji PL. Deponia w wersji na Steam.Hemiq pisze: Szkoda, że nie to: http://store.steampowered.com/app/292910/
Blackguards 2
Co do innych Gamebooków to: wszystko Steam poza PES 2014.

- Kontakt:
To bardzo dziwne, że taką odpowiedź otrzymał Pan dzisiaj, musiało wyniknąć jakieś nieporozumienie, za co serdecznie przepraszam.Torquemada pisze:cdp.pl pisze:Kiedy wysyłał Pan zgłoszenie? Podejrzewam, że jest to taka sama sytuacja jak u Hemiqa, klucze spolszczające mamy od niedawna, i widocznie wtedy jeszcze ich nie mieliśmy. Proszę zgłosić się teraz.Ciekawostką jest to, że cytowana powyżej odpowiedź Państwa pracownika jest z dzisiaj z 8:53. Zgodnie z sugestią wysłałem zgłoszenie niedawno raz jeszcze i kod otrzymałem, za co bardzo dziękuję. Ale jeśli mogę coś zasugerować to cdp.pl nie idźcie tą drogą
Ostatnio zmieniony 23 gru 2014, o 15:18 przez cdp.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
Dzięki. Tyle na ten temat. Chociaż mówiąc szczerze szkoda, że Deponia 3 (aka Goodbye Deponia) nie otrzyma tak jak poprzednie części osobnego wydania w wersji DRM-Free.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 44 razy
- Kontakt:
Mam 2 pytania:
Jeśli dobrze zrozumiałem, to jeśli mam już na steamie Goodbye Deponia (3 część serii) to w momencie premiery Gamebooka z serią również na steamie pojawi się spolszczenie do niej i nie będę musiał kupować jej drugi raz (czyli gamebooka właśnie) by ukończyć w końcu całą trylogię po polsku?
I drugie pytanie odnośnie Broken Sword 5: Klątwa Węża. W pierwotnej wersji gra pudełkowa miała wymagać steam (o czym pisali Państwo nawet w tym temacie). Zakupiłem wtedy ją bezpośrednio na steamie jeszcze przed premierą wersji pudełkowej, głównie przez to że miała być w końcu w polskiej wersji. Jak wiemy gra niestety zamiast klucza steam była drm-free, a spolszczenie na steam nie trafiło, co mnie zmartwiło. I tutaj moje pytanie: czy jest jakaś możliwość by to spolszczenie trafiło do wersji steam, może zakup jakiegoś dodatkowego klucza? Bo jakoś niezbyt uśmiecha mi się zakup gry po raz drugi...
Czekam cierpliwie na odpowiedzi, pozdrawiam
Jeśli dobrze zrozumiałem, to jeśli mam już na steamie Goodbye Deponia (3 część serii) to w momencie premiery Gamebooka z serią również na steamie pojawi się spolszczenie do niej i nie będę musiał kupować jej drugi raz (czyli gamebooka właśnie) by ukończyć w końcu całą trylogię po polsku?
I drugie pytanie odnośnie Broken Sword 5: Klątwa Węża. W pierwotnej wersji gra pudełkowa miała wymagać steam (o czym pisali Państwo nawet w tym temacie). Zakupiłem wtedy ją bezpośrednio na steamie jeszcze przed premierą wersji pudełkowej, głównie przez to że miała być w końcu w polskiej wersji. Jak wiemy gra niestety zamiast klucza steam była drm-free, a spolszczenie na steam nie trafiło, co mnie zmartwiło. I tutaj moje pytanie: czy jest jakaś możliwość by to spolszczenie trafiło do wersji steam, może zakup jakiegoś dodatkowego klucza? Bo jakoś niezbyt uśmiecha mi się zakup gry po raz drugi...
Czekam cierpliwie na odpowiedzi, pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 27 gru 2014, o 15:12 przez Noir, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
1. Jest szansa na Kuźnię Przeznaczenia i Dzikie Hordy (dodatki do HoMM V) w polskiej wersji językowej na cdp.pl?
2. W jaki (legalny) sposób można zdobyć łatkę polonizującą do Lost Planet: Extreme Condition? Gra na Steam nie ma PL, a z tego co pamiętam (i z tego co pisze na GOLu) gra ma PL.
2. W jaki (legalny) sposób można zdobyć łatkę polonizującą do Lost Planet: Extreme Condition? Gra na Steam nie ma PL, a z tego co pamiętam (i z tego co pisze na GOLu) gra ma PL.
Na obrazku jest pierwszy Fallout po polsku w kartonowym pudle od CD Projektu. I nie, nie mają już tego w ofercie.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Z tego co wiem pierwsze LP nie miało łatki a było w PL od razu na płycie z grą. Bardzo długo grę można było kupić w pudełku w PL za 10 zł i to chyba jedyny sposób na zagranie w PL. Biorąc pod uwagę że gra na steam (w edycji CE) wymaga GfWL granie w nią przy użyciu dodatkowego DRM-a jest jeszcze bardziej uciążliwe. Sprawdź na allegro a jak tanie nie znajdziesz to zdaje się że gdzieś mam zafoliowaną z jakiegoś giermaszu, pisz na priv to ci wyślę.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Nie wiem czy jest sens bo mi nie udało się tej gry ukończyć. Dzięki kochanemu GfWL byłem regularnie wywalany z gry a, że nie ma zapisu w trakcie misji poza checkpointami to za każdym razem musiałem sobie rozpoczynać misję od początku (w połowie gry dałem sobie spokój). Mówię o wersji pudełkowej Lost Planet Extreme Condition Colonies Edition, którą mam jak dobrze pamiętam z giermaszu, więc pewnie masz to samo.kamil_999666 pisze:Z tego co wiem pierwsze LP nie miało łatki a było w PL od razu na płycie z grą. Bardzo długo grę można było kupić w pudełku w PL za 10 zł i to chyba jedyny sposób na zagranie w PL. Biorąc pod uwagę że gra na steam (w edycji CE) wymaga GfWL granie w nią przy użyciu dodatkowego DRM-a jest jeszcze bardziej uciążliwe. Sprawdź na allegro a jak tanie nie znajdziesz to zdaje się że gdzieś mam zafoliowaną z jakiegoś giermaszu, pisz na priv to ci wyślę.