Na jaki procesor zmienić? (CoD: Advanced Warfare problem)

dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam, chciałem odpalić sobie przed chwilą Call of Duty: Advanced Warfare, ale przywitał mnie komunikat, że mój komp nie spełnia wymagań sprzętowych. Dziwne, bo Black Ops 2 śmigał całkiem nieźle. Ghosts nie testowałem.
Komunikat dotyczył też tego, że mam za słaby procesor. Czy to prawda? Jeśli tak to czy ktoś poleciłby mi coś w atrakcyjnej cenie (jakoś do 700-800 zł max)?

Mam takie parametry: Asus Radeon HD 6670 1GB DDR5 (trochę lepsza niż 5700)
4GB GOODRAM PAMIĘĆ RAM DDR3 4GB 1333MHz
No i procesor dwurdzeniowy:
Intel Celeron G550 2.6GHz, 2MB LGA1155 (3150905285) ("trochę" gorszy niż jakikolwiek i5 :P)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Jaką masz płytę główną?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

dKc pisze: Witam, chciałem odpalić sobie przed chwilą Call of Duty: Advanced Warfare, ale przywitał mnie komunikat, że mój komp nie spełnia wymagań sprzętowych.
I co dalej?
To tylko komunikat. Klikasz na "Tak" i grasz.
Niby gra ma wymagania kosmiczne, a mi multi działa bezproblemowo na 3 rdzeniowym AMD.

Teoretycznie w tej cenie mógłbyś kupić np. i5 3470, tylko należy zadać sobie pytanie czy jest sens wydać tyle na procesor z "martwą" od przyszłego roku podstawką.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Na tej stronie masz wyjaśnione dlaczego Ci nie dział: http://pclab.pl/art58906.html
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

dKc pisze: Mam takie parametry: Asus Radeon HD 6670 1GB DDR5 (trochę lepsza niż 5700)
4GB GOODRAM PAMIĘĆ RAM DDR3 4GB 1333MHz
No i procesor dwurdzeniowy:
Intel Celeron G550 2.6GHz, 2MB LGA1155 (3150905285) ("trochę" gorszy niż jakikolwiek i5 :P)

6670 nie jest lepszy od 5750
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood

Nom czytałem tamtego linka z pclaba.

Z tymi dwoma rdzeniami to sciema, ale już z RAMem podobno nie i gra czasem potrafi konsumować 6,5 GB RAM, więc dokupię dla bezpieczeństwa RAMu i zobaczę czy to + crack mi coś pomoże.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wtrącę swoje 3 grosze: jak procesor to tylko 4 rdzenie. Przesiadłem się niedawno na nowy laptop z i7-4710HQ i mimo, że laptopy nie są do gier (no ale kurde, pokażcie mi kogoś żonatego, kto może sobie pozwolić na osobny pc do grania i laptop do pracy), wszystkie gry działają aż miło. Gram głównie w BF4 i SW: tOR. Do CoDa się przymierzałem, ale "growa" część małżeńskiego budżetu mi niestety nie pozwala na taki zakup.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

elferen pisze: Wtrącę swoje 3 grosze: jak procesor to tylko 4 rdzenie. Przesiadłem się niedawno na nowy laptop z i7-4710HQ i mimo, że laptopy nie są do gier (no ale kurde, pokażcie mi kogoś żonatego, kto może sobie pozwolić na osobny pc do grania i laptop do pracy), wszystkie gry działają aż miło. Gram głównie w BF4 i SW: tOR. Do CoDa się przymierzałem, ale "growa" część małżeńskiego budżetu mi niestety nie pozwala na taki zakup.
Trafny argument, większość moich znajomych jak i ja gramy na lapkach :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

elferen pisze: i mimo, że laptopy nie są do gier
Od zawsze laptopy były do gier, z tym że przez bardzo długi okres takie modele kosztowały fortunę w stosunku do PC.
Dzisiaj już za 2500 zł można kupić laptopa na którym da się grać, a za 3500-4000 z to już pełny komfort.

I jeszcze jedno i7 nie jest procesorem do gier bo praktycznie wcale nie wykorzystują one HT więc po co przepłacać jak taniej można mieć i5, a reszta powinna być przeznaczona na model z wydajniejszą grafiką.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
elferen pisze: i mimo, że laptopy nie są do gier
Od zawsze laptopy były do gier, z tym że przez bardzo długi okres takie modele kosztowały fortunę w stosunku do PC.
Dzisiaj już za 2500 zł można kupić laptopa na którym da się grać, a za 3500-4000 z to już pełny komfort.

I jeszcze jedno i7 nie jest procesorem do gier bo praktycznie wcale nie wykorzystują one HT więc po co przepłacać jak taniej można mieć i5, a reszta powinna być przeznaczona na model z wydajniejszą grafiką.
Jeśli ktoś gra w Futbol Manger to i7 robi różnicę :E

Ale i tak uważam że do gier najlepszy jest stacjonarny :)
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood

Oni chyba też tak uważają, ale wybór laptopa motywują małżeństwem (laptop zajmuje mniej miejsca).

RAM do mnie idzie, zobaczymy czy to coś da.

Jak możecie to polećcie mi jakieś tanie/lepsze od mojego procesory pod LGA 1155, bo w sumie po to ten temat założyłem ;)

A płytę główną mam nie pamiętam jaką - na pewno nie do podkręcania, jakaś tania MSI za 200 zł:P
ODPOWIEDZ