X360 - Audio do monitora PC

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Zakupiłem ostatnio X360, ponieważ domownicy nie interesują się grami ustawienie go przy TV jest nie możliwe zawsze znajdzie się ktoś kto chce obejrzeć TV i mogę liczyć tylko na rwane granie w wielu krótkich sesjach. Poszedł więc do biurka pod monitor 24' od kompa. I tu jest problem, podłączyłem (hdmi) i obraz jest ale z racji że monitor jak to monitor głośników nie ma audio brak :( Obejrzałem dokładnie konsolę i nie znalazłem wyjścia mini-jack żeby podłączyć słuchawki/głośniki.
Jakie jest wyjście z takiej sytuacji ?
A podobno konsole to takie bezproblemowe urządzenia :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Ja z tego właśnie względu kupiłem monitor specjalnie pod konsolety z tunerem TV. Mój kolega natomiast, użył przejściówki na kable video i audio. Z tymże on nie używa kabla HDMI tylko componentowego. Niestety jak to zrobić z HDMI to nie wiem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja również podpinałem poprzez component z użyciem przejściówki, aby podpiąć głośniki. Z HDMI się chyba nie da.
Awatar użytkownika
Łowca

Rozwiązanie jest tak głupie, że jak sam w pewnym momencie musiałem z niego skorzystać to myślałem, że ktoś mnie w balona robi. Do monitora podłączasz obraz przez HDMI - HDMI. Następnie bierzesz kabel Component (teraz najlepsze :trollface: ) musisz go rozebrać bo producent nie przewidział opcji, że ktoś będzie chciał mieć oba kable na raz podpięte i nie mieszczą się obok siebie. Następnie kupujesz za grosze przejściówkę 2 x chinch żeński - mini jack i cieszysz się dźwiękiem i obrazem. Jakby co podsyłam temat do forum z dokładnym opisem (na PW).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Możesz też kupić mikser z słuchawek przeznaczonych do xboxa i używać go razem z hdmi (przykładowo SteelSeries Spectrum lub Mad Catz Tritton). Dodatkowo dostajesz możliwość regulacji głośności voicechatów na multi i głośności gry przy padzie.
ODPOWIEDZ