Wybór laptopa

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Witam. Mam pewien dylemat, poszukuję laptopa dla kobiety i mój wybór padł pomiędzy te dwa:
http://www.toshiba.pl/laptops/satellite ... c50-b-10p/

http://www.toshiba.pl/laptops/satellite ... c50-a-1jq/

Laptop będzie wykorzystywany przede wszystkim do przeglądania netu, oglądania filmów itp. itd. (studia). Czasami odpali pewnie jakąś grę. Chodzi o to, aby laptop działał płynnie i sprawnie i żeby pochodził bez szwanku minimum te 4-5 lat.

Pytanie do was drodzy, który z nich jest po prostu lepszy.
Z tego co ja wyszperałem, obstawiałbym przy tym drugim (Satellite C50-A-1JQ), ale dla pewności wolę się was poradzić.
Z góry dziękuje za pomoc. :)

/edit

Do puli laptopów doskoczył jeszcze ten.
https://www.maxelektro.pl/rtv/laptop-le ... 0-739.html
Ostatnio zmieniony 1 gru 2014, o 21:40 przez Esmer, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Polecam laptopa bez Win 8.0 i dalsze wersje. Mam takiego i nie jestem zadowolony. Po za tym całkiem dobry sprzęt. Pytanie tylko jaka kwotę chcesz przeznaczyć na laptopa ,aha i radzę nie kupować od producentów laptopów,bardzo lubią wystawiać towar po wygórowanej cenie. Polecałbym laptopy Samsunga,są wytrzymałe dość,nieźle trzymają na baterii i można znaleźć ciekawe oferty z wartościowymi komponentami tzn. procesor,karta graficzna,ram w przystępnej cenie
Ostatnio zmieniony 1 gru 2014, o 19:35 przez Kamell, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Polecam laptopa z Win 8.1 albo bez systemu, żeby sobie wgrać Win 8.1. Co do Toshiby, to słyszałem, że ostatnio niezbyt dobre lapki produkuje i chyba bym szedł w chińszczyznę (czyli Lenovo) lub ewentualnie MSI, ale tylko wtedy, gdy chciałbym jakiegoś droższego. Jak chcesz wytrzymały, to może na jakiś Thinkpad popatrz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy

Właśnie sam najchętniej wybrałbym jej tego Lenovo. W sobotę mamy udać się razem do sklepu, więc sam się przekonam co mają dokładnie na stanie (zakup musi być dokonany dokładnie w tym sklepie, takie wymogi :roll: )
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

nie wiem jak aktualnie ale jak jeszcze pracowalem na sklepie 90% toshib ktore wracalo na serwis poprosto sie grzaly cholernie, ale nie sadze by w ciagu roku cos sie u nich zmienilo. zwlaszcza ze na forach ludzie dalej marudza na to samo
jak juz to lenovo z tego co wymieniles

ewentualnie zobacz sobie to co ja kupilem 4 tygodnie temu DELL_Inspiron_3542_i5_4210U_4GB_500GB_820M_NoOS.html

wklejam koncowke zeby nie bylo ze strone reklamuj, bardzo zadowolony jestem jak za takie pieniadze ktore mozna kupic (nie liczac plastikowej gownianej obudowy - tylko taka wada - ale nadrabia specyfikacja)

bynajmniej za duzo przez kilka lat pracy w handlu mialem problemami z toshiba (i szczerze osobiscie nie polecam tej firmy)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Bierz tego lenovo
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ostatnie (2 letnie) Toshiby psują się na potęgę (przegrzewają najczęściej), szwagierki lapciak z i5 już 2 razy w naprawie, w pracy też Toshiby i nie ma kwartału aby coś się nie działo złego. Z koleji w domu mam starego Lenovo i odpukać nadal ok. Generalnie, większość producentów stoczyła się z jakością, ale Dell, Lenovo jeszcze się trzymają.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dobrze się ostatnio Acer i Dell pokazały. Wszystko zależy czy szukasz komputera ultrabooka - z nowymi, energooszczędnymi prockami - czy zwykłego. Z tymi drugimi, za normalne pieniądze, coraz trudniej. Lenovo trzyma klasę. Sam się na tego z g510 szykuję.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja mam laptop Lenovo G510 od około pół roku, i jestem zadowolony z zakupu. Gry chodzą przyzwoicie, przeglądanie internetu, obsługa programów nie sprawia problemów ( ogólnie wszystko chodzi bez zarzutu). Moim zdaniem jest to najlepsza opcja ze wszystkich laptopów podanych powyżej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

@Jaka grafike masz w tym g510 ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

A ja polecam MSI CX61. Pełny i5-4210M, a nie żadne niskonapięciówki, w miarę wydajna karta graficzna i matowa matryca. Wprawdzie nie jest doskonały (plastikowa obudowa, trochę głośny), ale jest chyba najlepszy w swojej cenie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

mormakill pisze: @Jaka grafike masz w tym g510 ?
AMD Radeon™ HD8750M
ODPOWIEDZ