Forum o grach i nie tylko (+konkurs)

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam, dosyć niedawno powstało DForum - wielotematyczne forum internetowe.

Są tam prowadzone dyskusje o grach, nowinkach technologicznych i innych wszelkiego rodzaju tematach.
Napisałem ten post tutaj aby zachęcić nowe osoby do rejestracji na DForum aby forum się rozwinęło i żyło swoim życiem :) .
Na forum panuje bardzo miła i niespotykana atmosfera, często można wygrać coś w konkursach lub wychwycić Giveaway'a ;) .

Dla zachęty to wspomnę o konkursie z 21 cennymi nagrodami (w tym Sims 4).

Link do strony głównej forum --> http://www.dforum.pl
Link do konkursu --> http://dforum.pl/viewtopic.php?f=115&t=42

Jestem moderatorem powyższego forum i oficjalnie je reprezentuję.
Na zamieszczenie tego posta otrzymałem zgodę od Remike.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do rejestracji :macha: .

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 lis 2014, o 17:40 przez David Draiman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Również polecam. Kiedyś ją znalazłem i naprawdę jest dobre :). Warto tam wejść ^^

A i oni również polecają nas ^^ http://dforum.pl/viewtopic.php?f=28&t=1 ... gier#p1015
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Cóż, ja również polecam. Jak pewnie się domyślacie, forum jest nowe, więc panuje na nim miła i kameralna atmosfera; nie ma mowy o "trollowaniu" czy zwyczajnym chamstwie. Sam miałem pewne obawy, gdyż na większości forów spotykałem się z wymienionymi wyżej zachowaniami i przez to nie brałem aktywnego udziały w życiu forumowym. Ale to forum okazało się inne i mam nadzieję spędzić tam wiele godzin na dyskusjach. Co prawda użytkowników nie jest jeszcze wielu, niemniej jednak, z każdym można porozmawiać o czymś interesującym; czy to w tematach czy na czacie. Dla przykładu, ostatnio miałem przyjemność rozmowy o historii starożytnej Grecji. Pewnie niewiele osób się tym interesuje, ale pokazuje to tylko wachlarz tematów, na których można porozmawiać z forumowiczami. Sam zacząłem prowadzić kącik o zapomnianych i niedocenianych pisarzach SF, na który zapraszam.
Innym powodem, dla którego warto zainteresować się forum, jest jego zaplecze techniczne - admin zna się na rzeczy, często wprowadza aktualizacje, więc nie ma mowy o zwieszeniach, "muleniu" czy niedoskonałości pod tym względem forum. Ponadto moderatorzy są sprawiedliwi i mili, co nie zawsze się zdarza.
Cóż, mógłbym perorować w ten sposób przez długi czas, ale sądzę, że lepiej będzie dla Was po prostu się zarejestrować i przekonać samemu. Nic nie stracicie, a możecie zyskać wiele fajnych znajomości i miejsce dysput. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Ktokolwiek robił działy na forum powinien puknąć się w głowę, wrzucenie gier typu moba, hack & slash czy karcianki do MMO, albo GTA w dziale FPP/FPS jest po prostu genialne.
Awatar użytkownika
Łowca

strategos pisze: Cóż, ja również polecam. Jak pewnie się domyślacie, forum jest nowe, więc panuje na nim miła i kameralna atmosfera; nie ma mowy o "trollowaniu" czy zwyczajnym chamstwie. Sam miałem pewne obawy, gdyż na większości forów spotykałem się z wymienionymi wyżej zachowaniami i przez to nie brałem aktywnego udziały w życiu forumowym. Ale to forum okazało się inne i mam nadzieję spędzić tam wiele godzin na dyskusjach. Co prawda użytkowników nie jest jeszcze wielu, niemniej jednak, z każdym można porozmawiać o czymś interesującym; czy to w tematach czy na czacie. Dla przykładu, ostatnio miałem przyjemność rozmowy o historii starożytnej Grecji. Pewnie niewiele osób się tym interesuje, ale pokazuje to tylko wachlarz tematów, na których można porozmawiać z forumowiczami. Sam zacząłem prowadzić kącik o zapomnianych i niedocenianych pisarzach SF, na który zapraszam.
Innym powodem, dla którego warto zainteresować się forum, jest jego zaplecze techniczne - admin zna się na rzeczy, często wprowadza aktualizacje, więc nie ma mowy o zwieszeniach, "muleniu" czy niedoskonałości pod tym względem forum. Ponadto moderatorzy są sprawiedliwi i mili, co nie zawsze się zdarza.
Cóż, mógłbym perorować w ten sposób przez długi czas, ale sądzę, że lepiej będzie dla Was po prostu się zarejestrować i przekonać samemu. Nic nie stracicie, a możecie zyskać wiele fajnych znajomości i miejsce dysput. ;)
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, na forum panuje bardzo przyjemny klimat i można porozmawiać z interesującymi osobami.
Specialnie założyłem tutaj konto, żeby napisać komentarz :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

GThoro pisze: Ktokolwiek robił działy na forum powinien puknąć się w głowę, wrzucenie gier typu moba, hack & slash czy karcianki do MMO, albo GTA w dziale FPP/FPS jest po prostu genialne.
Cóż, nic nie szkodzi na przeszkodzie, byś zaproponował własny podział. Personalnie się nie znam, ale skoro jest źle, to admin pewnie to zmieni. Nie jest to powód, by skreślać forum. :)
Awatar użytkownika
Łowca

GThoro pisze: Ktokolwiek robił działy na forum powinien puknąć się w głowę, wrzucenie gier typu moba, hack & slash czy karcianki do MMO, albo GTA w dziale FPP/FPS jest po prostu genialne.
Z drugiej strony jeżeli byłoby zbyt wiele kategorii to forum stałoby się mniej czytelne.
Jeżeli masz ochotę to możesz się zarejestrować i napisać posta, w którym przedstawisz swoją krytykę.
Awatar użytkownika
Łowca

Wyluzuj trochę stary, musisz zmienić podejście :)
Masz jakiś problem napisz do Admina a te kategorie według mnie nie wyglądają źle.

PS GTA można zaliczyć jako FPP.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Sepultura95 pisze:
Wyluzuj trochę stary, musisz zmienić podejście :)
Masz jakiś problem napisz do Admina a te kategorie według mnie nie wyglądają źle.

PS GTA można zaliczyć jako FPP.
Chyba tylko GTA V na PC, które jeszcze nie wyszło.

Nagrody bardzo fajne. Trochę zaskoczyło mnie to, że wśród nagród są także skiny z cs go :D
btw. to ak czarny laminat kosztuje 13€?! przecież to wygląda słabo ;o
Widać dla niektórych bardziej liczy się rzadkość skina niż jego wygląd ;d
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hueueue pisze: Nagrody bardzo fajne. Trochę zaskoczyło mnie to, że wśród nagród są także skiny z cs go :D
btw. to ak czarny laminat kosztuje 13€?! przecież to wygląda słabo ;o
Widać dla niektórych bardziej liczy się rzadkość skina niż jego wygląd ;d
To akurat prawda stara jak internet. W każdym razie polecam się zarejestrować i wziąć udział w konkursie. :P
Awatar użytkownika
Łowca

@Wasser

Widzę, że dzisiaj ci humor dopisuje. Jak chcesz coś sensownego wnieść do tematu to uzasadnij swoją odpowiedź.

PS Nie ładnie jest kłamać, założyłeś tam konto jako "Ressaw".
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 lis 2014, o 19:02 przez David Draiman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Również pozdrawiam!
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

śmiem twierdzić, że konto http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... le&u=15603 zostało stworzone tylko do polecania swojego forum
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: śmiem twierdzić, że konto http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... le&u=15603 zostało stworzone tylko do polecania swojego forum
napisał, że właśnie po to założył konto
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

aa, nie czytałem calych komentarzy bo mi się niedobrze robi od takiego "polecania". Dobre forum samo się obroni i nie będzie trzeba go reklamować.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

smugglersun pisze: aa, nie czytałem calych komentarzy bo mi się niedobrze robi od takiego "polecania". Dobre forum samo się obroni i nie będzie trzeba go reklamować.
Też nie przepadam za wazeliną, ale żeby forum się obroniło, ktoś musi się o nim dowiedzieć. ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Początki są zawsze trudne. Takie forum potrzebuje nowych użytkowników żeby się rozrosnąć :).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Sepultura95 pisze: Wyluzuj trochę stary, musisz zmienić podejście :)
Ale ja jestem w pełni na luzie, pamiętaj, że bardzo łatwo w internecie przypisać komuś zupełnie inny ton wypowiedzi.
David Draiman pisze: Z drugiej strony jeżeli byłoby zbyt wiele kategorii to forum stałoby się mniej czytelne.
Sęk w tym, że tam już jest TONA kategorii, może nie głównych, ale subfor i tak czy siak jest natłok. Na Waszym miejscu zredukowałbym bym w ogóle wszystkie subfora odnośnie gier i tworzył je dla konkretnego tytułu dopiero gdy zbierze się większa ilość aktywnych tematów o danej pozycji. Co do samego podziału - to ciężki orzech do zgryzienia, najbardziej ogólne są chyba gry akcji, sportowe, strategie, rpg, inne. Ze względu na ogromną popularność można wydzielić moba i mmo do swoich przegródek.
David Draiman pisze: Jeżeli masz ochotę to możesz się zarejestrować i napisać posta, w którym przedstawisz swoją krytykę.
Wybacz, ale nie chce mi się zakładać kolejnego konta, tylko po to, żeby napisać jedną rzecz, a skoro mam już tutaj konto to mogę to zrobić tu, w końcu forum po to jest, aby wypowiedzieć się na dany temat. Nie mam na celu żadnego hejtu czy flejmu, zwróciłem po prostu uwagę na, moim zdaniem, spore niedopatrzenie.

Btw. nieładnie jest wycinać stopkę z szablonu :U
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

GThoro , dzięki za rzeczowy komentarz. Nie reprezentuje w żaden sposób forum, ale sądzę, że ktoś do tego upoważniony weźmie Twoje sugestie pod uwagę. W każdym razie, na forum zapraszam - a nuż się spodoba. ;)
ODPOWIEDZ