Moimi ulubionymi grami na Androida, są zdecydowanie "kapselki", czy jak to by inaczej nazwać (dokładnej nazwy nie pamiętam). W skrócie piłka nożna, tylko zamiast piłki, i piłkarzy, kapsle. Bardzo przyjemne, przy grze w trybie multiplayer.
Ja polecam:
większość gier Kairosoftu (szkoda tylko, że mocno żrą baterię)
Super Hexagon (na androidzie jest o wiele ciężej niż na PC)
New Star Soccer (dla fanów piłki nożnej jest świetny)
BastekPlayer pisze:
New Star Soccer (dla fanów piłki nożnej jest świetny)
this
Ale z racji tego, że pracuję w mobilnym GameDevie i gierki mobilne są suabe to powiedzieć, że jest "moją ulubioną" grą to trochę na wyrost, bo generalnie grać na mobilkach nie lubię
Na smartfonie gram tylko wtedy, gdy nie mam nic innego, ale jak już na nim gram, to polecam m.in: Subway Surfers, Wisielca, Jetpack Joyride i 8 Ball Pool jeżeli jest połączenie z internetem.
Ogólnie nie gram w gry na telefon, lecz ostatnio wciągnęła mnie dość prosta gra... Cow Evolution. Jest to gra o mnożeniu i mutowaniu a także tworzeniu nowych rodzajów krów poprzez przeciąganie jednej na drugą. I właściwie to tyle, lecz gra wciąga cholernie. To właściwie taki clicker, ale w ładniejszej i interaktywnej oprawie, a także mamy tu o wiele więcej do roboty niż klikanie w opcje. Poza tym gram w tą grę głównie dla humoru, ponieważ kolejne ewolucje krów są po prostu absurdalne i komiczne, w dodatku do naszej ''książeczki o krowach'' dodawane są też ciekawe opisy. Na razie najlepsza krowa jaką udało mi się wytworzyć to 'Triangus' - Krowa z ''Trzema głowami, jednak tylko z jednym mózgiem, który rozciąga się przez całe ciało''. A, krowa ma dokładnie 2000 metrów. Taka mutacja, co poradzić.