WoT: Maksymalne ustawienia

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam, witam. Zostałem przed chwilą "obdarowany" pilną prośbą, której nie mogę w tej chwili wykonać (uziemiony na pipidówie z telefonem + brak czasu). Dlatego proszę was o pomoc.
Mianowicie, z tego co zrozumiałem to chodzi o zmodernizowanie jak najmniejszym kosztem komputera tak, aby WoT śmigał na maksymalnych ustawieniach (nie pytajcie czemu, nie mam pojęcia).
Nie grałem w WoT'a, więc nawet na oko nie mogę nic mu pomóc. Specyfikacja komputera:
GeForce 520
Intel Pentium G620 (2,60GHz)
8GB ramu, jedna rzecz mnie zdziwiła, (informacje podawał mi telefonicznie), że dostępnego ramu ma 3,39 czy coś koło tego.

Z góry dzięki za pomoc, w razie jakichś pytań, piszcie, to postaram się zadzwonić (jeśli złapie zasięg) i dopytać o pełną specyfikację lub tym podobne. ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

abuyin95 pisze: 8GB ramu, jedna rzecz mnie zdziwiła, (informacje podawał mi telefonicznie), że dostępnego ramu ma 3,39 czy coś koło tego.
Bo ma 32-bitowy system. Czyli pomimo włożonego 8 giga, komputer używa tylko 3,12 gb ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

abuyin95 pisze: 8GB ramu, jedna rzecz mnie zdziwiła, (informacje podawał mi telefonicznie), że dostępnego ramu ma 3,39 czy coś koło tego.
tutaj wersje systemu z 32bitowego trzeba zmienić na 64bit.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

O tym nawet nie pomyślałem na początku. Więc jak na razie mam już jedną rzecz do przekazania, dzięki Panowie. ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Ew. może uaktywnić PAE w systemie i wtedy ten limit obowiązuje jedną aplikację, a nie cały system.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

WoT używa 1 rdzenia jakby coś :) Ja w kompie za 2,8k zł którego kupiłem 3tyg temu na max ustawieniach mam tylko 70-80fps, strasznie malutko na tak wyglądającą grę.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A na co komu w tej grze maksymalne ustawienia graficzne?
Ja tam zawsze wyłączam niepotrzebne rzeczy byleby tylko zwiększyć fps'y. Szczerze to mnie to zwisa czy liście są w hd czy nie, bo i tak je wyłączam :E
Jeśli chodzi o WoT'a, to ustawienia graficzne dla mnie schodzą na drugi plan.
Ale jeśli chodzi o RAM to powtórzę to co pisali koledzy wyżej - zmiana systemu z 32 bit na 64.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Grafika do wymiany. W starym komputerze miałem ten sam układ (GT610) i po wprowadzeniu patcha 9,0 miałem 15-20 fps na minimalnych.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

z wotem jest ten problem, że wyłączenie wodotrysków ułatwia grę. co jest niesprawiedliwe.
napędza go staruśki silnik obsługujący 1 rdzeń więc liczy się zegar
nawet mocna grafika może nie zapewnić sukcesu bo są różne jazdy pomimo świetnych konfiguracji
bo twórcy gry są dyletantami w kwestii programowania, a druga sprawa, że 90% obliczeń robi serwer więc jak nei wyrabia to fpsy i tak chrupią:)

inna sprawa, że to życzenie jest deczko śmiechu warte ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

BLooDek pisze: WoT używa 1 rdzenia jakby coś :) Ja w kompie za 2,8k zł którego kupiłem 3tyg temu na max ustawieniach mam tylko 70-80fps, strasznie malutko na tak wyglądającą grę.
Z tego co mi wiadomo, to WoT obsługuje wielordzeniowe. Tylko w tak inteligentny sposób, że jeden rdzeń liczy cała grę, a drugi odpowiada za dźwięk.
Co nie zmienia faktu, że zegar w zegar i5 będzie znacznie szybsza od tego pentiuma 620.

Proc do wymiany, grafa do wymiany.
i3 powinno dać już kopa - koszt jakieś 200zł, czyli odliczając sprzedaż starego procka trzeba dołożyć koło stówki.
Z grafiką - kwestia tego, czy ma być tylko do wota, czy do jeszcze innych gier. Od biedy radek 4850 powinien sobie dobrze radzić, koszt koło 100zł. To chyba takie rozsądne minimum, kwestia tego ile funduszy chce przeznaczyć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Właśnie gdy sam usłyszałem tą prośbę, to lekko się uśmiałem. No ale osobiście nie znam człowieka, może jakiś komputerowy maniak grafiki z WoT'a. :E

"z wotem jest ten problem, że wyłączenie wodotrysków ułatwia grę."

Gdybym mu to przekazał, to koleś wpadłby w depresję. :trollface:

Wracając do tematu, polecacie więc i3 (lub wyżej). A jak z grafiką? Bo jak podejrzewam w inne gry pewnie też gra.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

No z tymi innymi grami to bym nie był taki pewien bo sam osobiście znam dużo graczy WoT'a którzy grają tylko w WoTa i nic poza tym :) Lepiej dopytaj.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

abuyin95 pisze: "z wotem jest ten problem, że wyłączenie wodotrysków ułatwia grę."

Gdybym mu to przekazał, to koleś wpadłby w depresję. :trollface:
W tego typu grach wodotryski powinny być najmniej istotne. Najważniejsza jest płynność gry i szybka reakcja. Chyba, że chce się z kimś naparzać sam na sam przy 10 klatkach na sekundę to życzę powodzenia :E
No chyba,że ewentualnie gościu stoi cały czas w krzakach i podziwia roślinność (a takich jest pełno w tej grze) to rozumiem, że chce mieć wszystko w największych detalach
O Wargaming zbyt dobrze nie świadczy też to, że trzeba dodatkowych modyfikacji do grafiki by gra działała lepiej i płynniej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

BLooDek pisze: No z tymi innymi grami to bym nie był taki pewien bo sam osobiście znam dużo graczy WoT'a którzy grają tylko w WoTa i nic poza tym :) Lepiej dopytaj.
Dopytałem i miałeś rację. Koleś gra tylko w WoTa. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Silnik graficzny World of Tanks jest mocno zacofany. Przyrównując go do np. War Thundera to grafika wot jest żenująca. I wcale nie hejtuję wot'a bo gram w to 3,5 roku lub nawet dłużej (od zamkniętych beta testów, zęby na tej grze zjadłem). Taka jest prawda. Ich modele czołgów w pseudo HD to też śmiech na sali. To co oni nazywają u siebie HD to w takim War Thunderze jest jako SD i wygląda o niebo lepiej. Niestety, wot się kończy. Każdy kolejny update to jedna wielka ściema, drobne zmiany w czołgach i na mapkach i już mamy super update, można zmieniać cyferkę w wersji gry i okrzyknąć, że ciągle pracujemy nad tą grą - cały Wargaming. Cóż trzeba odpocząć od tych tanków i poczekać na lepsze czasy, gdy update będzie updatem, a nie drobnym patchem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Oraz nie potrafią zrobić wsparcia dla więcej niż jednego rdzenia...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

O tym upadku WoTa to ja od 2 lat czytam, czytam i co najwyżej serwery padają z przeciążenia :) Ma to wiele powodów, np 40% graczy nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych gry, inni starzy wyjadacze nie grą w nic poza wotem i inne gry ich nie kręcą. WT ma dobry silnik ale ma inną mechanike i nie każdemu sie to podoba a jak ktos wyżej napisał wodotryski w grach tego typu leżą na ostatnim miejscu.

PS: żeby zrobić wsparcie dla wiecej niż 1 rdzenia musieliby przenieś gre na nowy silnik, teraz co najwyżej fizyka ma być przeniesiona na drugi rdzeń ale nic poza tym.
ODPOWIEDZ