Jestem świeżo po przeczytaniu książek z serii StarCarrier Ian Douglas'a, ostatnio bardzo spodobały mi się książki w tym klimacie, mam za sobą już:
- Seria Jacka Campbella
- około 50 książek SW (najlepsze Trylogia Thrawna)
- Przebudzenie Lewiatana
- Dominium Solarne
- Kilka tytułów od Stanisława Lema (m.in Powrót z gwiazd, Solaris, Opowieści o pilocie Pirxie)
Macie jakieś tytuły warte polecenia?
Kosmiczne SF
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Cykl Honor Harrington (czysty wypas) David Weber a oraz inne jego książki.
Bill Bohater Galaktyki, Wojna starego człowieka, Planeta Śmierci (parę pozycji), cykl Kobra Timothy Zahn a, cykl Dorsai Dicksona (to bardziej military SF). Wieczna Wojna z klasyków klasyki jeszcze oraz Gra Endera ! Z naukowych sf to Asimov a cykl Fundacja.
Bill Bohater Galaktyki, Wojna starego człowieka, Planeta Śmierci (parę pozycji), cykl Kobra Timothy Zahn a, cykl Dorsai Dicksona (to bardziej military SF). Wieczna Wojna z klasyków klasyki jeszcze oraz Gra Endera ! Z naukowych sf to Asimov a cykl Fundacja.
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
To serio trzeci tom? Z opisu to nawet nie brzmi jak część tego cyklu.MDA pisze:"Zaginiona rasa" wydawnictwo Amber.
http://www.empik.com/zaginiona-rasa-zah ... ,ksiazka-p
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Mało powiedziane. No najlepsza Space opera jaką do tej pory czytałem (i bardzo dobrze przedstawione universum, które żyje już własnym życiem

Dune to klasyka. Mam ogromny sentyment, ale tylko do pierwszej powieści. Reszta cyklu to już nie to samo.