Gameminer

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Obrazek

http://gameminer.net/ to serwis bliźniaczo podobny do znanego wszystkim SteamGifts. Idea jest ta sama - bierzemy udział w losowaniu gier podpinających się do platformy Steam.

Aby się w nim zarejestrować trzeba posiadać konto steam z grami o wartości ponad 200$ lub otrzymać od znajomego invite code.

W tym celu właśnie założyłem ten temat. Niżej zamieszczam swój invite code:

<zakaz wklejania refów - remike>
Jeśli ktoś poprosi o ref - wyślij go via PW - Tom

kod ważny jest jeszcze ponad 1 dzień. Jeżeli ktoś go wykorzysta proszę dać znać w tym temacie. Zachęcam również innych aby dzielili się swoimi kodami. :)

Serwis jest w języku rosyjskim, lecz w prawym górnym rogu jest zmiana języka na angielski.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Nie wiem czy to nie podchodzi pod refkę, ale wrzucam mój kod
<zakaz wklejania refów - remike>
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Od razu musze zadac pytanie - czy otrzymuje sie korzysci jesli ktos uzyje twojego invite code?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

"For every invited person you will receive 1 gold. This person must have games on his Steam account valuead at $100 or more. If his profile is private, our system wont be able to deliver your gold."

Gold używany jest do brania udziału w tych premium giveawayach.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

skalsonPL pisze: Nie wiem czy to nie podchodzi pod refkę, ale wrzucam mój kod
Jeżeli tak to przepraszam administracje i proszę skasowanie tematu.

Info z gameminera:

"For every invited person you will receive 1 gold. This person must have games on his Steam account valuead at $100 or more. If his profile is private, our system wont be able to deliver your gold."
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Wiec tak.

Temat moze zostac jako ogolny temat o alternatywie dla steamgifts. Cokolwiek bedziecie w nim pisac, musimy sie trzymac zasad - nie wolno stosowac wlasnych refferali celem odniesienia korzysci. Rozumiem, ze moze twoja intencja byla chec udostepnienia serwisu innym, ale jak widac za kazda osobe dostawalbys golda i zwiekszal swoje zasoby w serwisie.

Przeprosiny przyjete, w sumie nie ma sprawy. Musze sie jednak trzymac regulaminu i przyznac ostrzezenie tobie i skalsonowi. Bez obaw - pierwsze (jak i drugie) jest bez zadnych konsekwencji - po prostu pamietajcie, zeby na przyszlosc zapoznac sie z regulaminem.

Apel do pozostalych - prosze nie wklejac tutaj invite code'ow!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

tak z ciekawości tylko zapytam - jaki tam jest system przybywania punktów do gry? czy taki sam jak na SG, że zależy od ilosci wrzuconych givewayow czy moze taki jak na playbink że co jakiś czas przybywają punkty?

(za gry z rosyjskiego rynku to ja podziękuję)
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Gameminer jest właśnie specyficzny, bo bez tego invite kodu nie można się tam zarejestrować, ale zawsze jak ktoś jest zainteresowany, to może pisać na privie do osób, które konta tam już mają. ;)

Sam serwis jak najbardziej polecam, wygrałem tam więcej niż na Steamgifts, w tym takie perełki jak Warhammer 40k Space Marine, Serious Sam 3, Total War Master Collection i parę indyków. Trzeba tylko pamiętać o tym, żeby sprawdzać opis przy giveawayach, bo często trafiają się tam gry RU/CIS.

//edit

@Armin, punkty są podzielone na 2 grupy - coal i gold, co godzinę dostajesz 1 coal aż do 50 (na 1 poziomie, poziomy zdobywasz za robienie gibów), golda możesz wykupić, około 10 zł to 100 golda + 5 bonusowego, w sumie całkiem opłacalne, biorąc pod uwagę, że w tych premium giveawayach zdarzają się naprawdę dobre gry, a udział bierze mało osób.

Co do rosyjskiego linku, przy giveawayach są informacje na temat tego, czy gra ma region locka. Wygrałem tam kilkanaście gier, z żadną nie miałem problemu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Generalnie masz 2 rodzaje punktów:
- gold - wspomniane wcześniej, które same nie przybywają i trzeba je kupować (lub dostawać za referali lub wystawione giveaway'e typu gold)
- coal - zwykłe punkty któe na 1 poziomie przybywają w tempie 1 cola / h, a maksymalnie możesz ich mieć 50

Link, który przedstawia różnice w cechach poszczególnych poziomów kont: http://gameminer.ru/forum/8/9986. Kolejne poziomy zdobywa się za experience, które dostaje się za wystawione gry, czyli im więcej wystawisz giveaway'ów to tym wyższy poziom możesz zdobyć i tym więcej punktów możesz gromadzić.

Jeśli miałbym coś napisać o samym gameminer to w porównaniu do steam gifts jest tam więcej bundlowych gierek w giveawayach za coal. Za to za gold czasami są konkretne gierki ale to już płatne punkty, więc nic w tym dziwnego. Sam narazie na trochę ponad 500 giveaway'ów wygrałem tak 3 gierki, 2 w postaci działających kodów i jeden w postaci giftu. Co ciekawe po wygraniu gry automatycznie dostajesz klucz (gift) w serwisie ponieważ ten klucz (gift chyba też) musisz podać już w trakcie tworzenia giveawaya. Odchodzą wiec ewentualne problemy komunikacyjne między dającym grę, a zwyciezcą, które czasem mają miejsce na steamgifts.

Edit: kolega wyżej mnie uprzedził ;), ale bez invite code można się zarejestrować chyba od 200$ albo 300$ wartości konta, teraz dokładnie nie pamiętam. Z invite code można zarejestrować nawet puste konto ale dopóki jego wartość nie przekroczy 100$ to maksymalna wartość coal jaką można akumulować to 5, a nie 50 jak normalnie na poziomie 1.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, o 15:05 przez rasz88, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

tak z ciekawości tylko zapytam - jaki tam jest system przybywania punktów do gry? czy taki sam jak na SG, że zależy od ilosci wrzuconych givewayow czy moze taki jak na playbink że co jakiś czas przybywają punkty?
Są 3 sposoby:

1. Za każdą godzinę od momentu rejestracji dodawany jest jeden punkt. Można mieć ich maksymalnie 50.
2. Jeżeli utworzysz giveaway, to po zakończeniu otrzymujesz 10% tego co inni "zapłacili" za to aby w tym losowaniu uczestniczyć. Przykład: utworzysz giveaway w którym aby uczestniczyć nalezy zapłacić 10 pkt, zagra 200 osób, otrzymujesz 200 pkt. Sam ustalasz stawki, nie ma ograniczenia w ilości otrzymanych pkt za giveaway.
3. Zdobywanie Achievements, np. Join 500 giveaways -> 50 pkt
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

dzięki Panowie za info :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Ciekawe czy takie zasady to przyszłość SG? :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wątpię, ostatnio na forum SG była ankieta czy system Contributor jest w ogóle potrzebny. Niestety zawsze jest więcej tych co chcą tylko brać, a nie dawać od siebie nic.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jeśli na koncie są gry za więcej niż 200$ to można wejść bez Invite Code tak podpowiem.

Edit: @down ... Zdecydowanie muszę zmienić soczewki ... :oops:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ta podpowiedź widnieje w pierwszym poście...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Można prosić o bliższą informację (albo linki do odpowiednich gibów) jak rozpoznać gry region locked? Przy żadnej grze nie znalazłam tego typu informacji.

[Paranoja mode on]Jaka jest szansa, że Steam zareaguje zbyt gwałtownie na aktywację na koncie rosyjskich kluczy (bo takich jest tam zapewne z 90%), albo czy ktoś na minerze będzie miał coś przeciwko, jeśli wygrany kluczyk aktywuję na koncie zapasowym?[/paranoja]
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Na pierwsze pytanie nie umiem odpowiedzieć, nie wiem jak rozpoznać region lock, ale z tego co zaobserwowałem to bardzo dużo gier jest z bundli (przynajmniej w giveawayach zwykłych), a z nimi problemu nie ma. Można jedynie łatwo rozpoznać czy dawany jest klucz czy gift. Giveawaye z napisem Trust: x% oznaczają klucz, a procent oznacza wiarygodność dotychczas wysłanych kluczy. Giveawaye bez tego napisu to gifty i wiadomo, że się je dostanie (przed wystawieniem gifta trzeba go najpierw przesłać administracji gameminer)

Co do drugiego pytania to chyba nie będzie problemu bo widziałem już dużo kont gdzie ktoś wygrywał, a potem to sam wystawiał, więc chyba nie banują za to, ale głowy nie dam bo zapisu takiego nigdzie nie widziałem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Osobiście to częściej przebywam na gameminer i to z kilku powodów:
- nie ma/nie odczuwa się aż takiego tłumu,
- jeżeli ktoś patrzy na cyferki rozdanych gier w $ na koncie to tam przyjmują wszystkie gry(SG ma ten limit na ilośc gier z "*") i nie trzeba szybko zaopatrywać się w jakąś grę/bundla(od razu wiąże się to z ich małą wybrednością)
- zasady oraz różnego typu eventy(numer z Half Life 3 rozbroił mnie).

W kwestii organizowania giveaway'ów dla grup to nieciekawie wygląda. Zasada z linkiem wymusiłaby stworzenie specjalnego działu(dla zarejestrowanych?)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest jeszcze jeden sposób rejestracji na gameminer tylko wtedy potrzebujesz konto na rosyjskim FB (vk.com)
Jezeli ktoś jest zainteresowany invitami do gameminer to prosze pisać.
Odnośnie region locków. Najlepiej sprawdzać czy ta gra może być z lockiem w steam store ru jezeli jest z lockiem to 90% szansa jezeli rosdaje rosjanin bądż człowiek z CIS countries że będzie miała lock.
Ja tam już raz wygrałem gre z lockiem ale potem po prostu się zamieniłem giftami z rosjaninem z forum gameminer.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hej, mam nietypowy problem.
Osatnio wygrałem Bioshock Infinite na gameminer.ru, jednak po fakcie(chęci wzięcia udziału) okazało się, że jest to RU/CIS klucz. Co wypadałoby teraz najlepiej zrobić?
a) napisać na ich forum o jakąś wymianę(na coś innego)
b) próbować aktywować grę przez proxy(ryzykując banhammerem)
c) starać się wymienić na innym serwisie
Zablokowany