FAQ

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Planujemy stworzysz podstronę, która ma wyjaśniać niektóre wątpliwości, np. co do dołączania do grupy, reflinków i mnóstwa innych drobiazgów. Jeśli macie jakieś pytania, to tu będzie dobre miejsce na nie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Podbijam, serio nic nie chcecie wiedzieć?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Teoretycznie można zebrać wszystko w jednym miejscu, ale fajnie byłoby jeszcze jakoś wymusić na ludziach zapoznanie się z tym. Smutne jest widzieć tłumaczenia, że się nie przeczytało, że się jest nowym (ktoś oficjalnie przyznaje się, że jest "...").
Najważniejsze to jak dostać się do grupy, podstawowe zasady panujące na SG (bo ludzie chyba nie umieją czytać regulaminów w czasie rejestracji, więc trza im przypomnieć), zasady panujące w grupie. Całość pewnie pisana czcionką 48 aby ludzie to widzieli, dodatkowo najważniejsze kolorem czerwonym, a miłym dodatkiem byłaby czytająca IVONA bo niektórzy nie umieją czytać. Oczywiście każdy punkt wyjaśniony na 3 różne sposoby łopatologicznie dla pewności (taki sarkazm w tym akapicie całym).
FAQ to jedno, bo to tylko odpowiedzi na najczęstsze pytania (trza by uzupełniać regularnie), ale taki dział zasady których nie można łamać bardziej by się przydał. Chwilowo mam zaćmienie co bym tam widział, więc jak mnie olśni to spróbuję pokrótce opisać.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

No dobra, ja chcę coś wiedzieć. Jak mogę przyznać komuś karmę (reputację)? Nigdzie nie widzę "plusika" czy innej opcji, która by mogła do tego służyć.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Reputację daje administracja :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Kontakt:

Kumam. Dzięki
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Jest gdzieś w regulaminie, że możesz zgłosić czyjś post do zapunktowania i wtedy zostaanie ta prośba rozpatrzona ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Może trochę odkopuję, ale...
Co oznacza wiadomość w "Do wysłania"? Czy to oznacza, że wiadomość została wysłana, ale nie otworzona przez adresata?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dokładnie tak
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Mam takie pytanie związane z giveaway'ami na stronce. Jako nazwa kanału na youtube należy rozumieć to co w adresie jest po youtube.com/user/ czy nick powiązany z google+?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

compas1010 pisze: Mam takie pytanie związane z giveaway'ami na stronce. Jako nazwa kanału na youtube należy rozumieć to co w adresie jest po youtube.com/user/ czy nick powiązany z google+?
dokładnie to co znajduję się po user/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Dzięki, czyli od początku wpisywałem źle. Mam nadzieję że nic mnie przez to nie ominęło :P
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Pisanie postów w pchlim targu wymaga min. 10 postów.
Zauważyłem jednak, że nie wszystkie posty na forum są zliczane do liczby postów użytkownika.
Na przykład wszystkie posty w tematach Hyde Parku.
Czemu tak jest?
Jakie posty / w których działach zliczają się do liczby postów ogółem, żeby móc się kwalifikować do pchlego targu?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Zeby wyeliminować spamerów co chcą na szybko dostać się do Pchliego Targu ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To rozumiem, z drugiej strony jednak gdzie pisać od rzeczy jak nie właśnie w hyde parku... A sytuacji, że ktoś się rejestruje na forum i zaraz potem spamuje posty przecież też nie wykorzysta bo jest dodatkowe wymaganie, że konto musi być aktywne przynajmniej od 30 dni.
Tak czy inaczej dziękuję za wyjaśnienie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Kontakt:

vwootchekey pisze: A sytuacji, że ktoś się rejestruje na forum i zaraz potem spamuje posty przecież też nie wykorzysta bo jest dodatkowe wymaganie, że konto musi być aktywne przynajmniej od 30 dni.
Tylko nie każdy czyta ten regulamin. Co jakiś czas widzę jak ktoś nabija te 10 postów w przeciągu 5 minut po czym dostaje zwykle ostrzeżenie za spamowanie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

@vwootchekey, bo Pchli Targ jest ukłonem w stronę stałych bywalców forum, członków społeczności Łowców. To nie miejsce dla przyjezdnych handlarzy. Jeśli zarejestrowałeś się na tym forum tylko po to by handlować, to myślę, że nie masz tu czego szukać.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie wiem skąd takie przypuszczenie Jerry.
Zarówno na steam jak i na Łowcach jestem od raptem 2 miesięcy, kiedy to uległem naciskom kolegów - gdyż jak do tej pory byłem zagożałym zwolennikiem gier pudełkowych - prawdę mówiąc nadal niektóre kultowe (dla mnie) tytuły lub franchise'y wolę kupować w pudle (np. Assassin's Creed) - ale to takie moje zboczenie.
Na pchli targ liczę, że będę mógł sobie poszerzyć bibliotekę steamową, aby grać ze znajomymi online. Więc nie - nie jestem przyjezdnym handlarzem - raczej kupcem z niemal pustą biblioteką i ambicjami jej poszerzenia :P
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

No więc Jerry o tym napisał. Stały bywalec forum ma już odpowiednio dużo postów niespamowych. Stały bywalec nie równa się ten co wejdzie na stronę i za chwilę wyjdzie. Wtedy to ewentualnie bywalec strony, ale forum jest po to, żeby na nim pisać.
ODPOWIEDZ