Cdp.pl - oficjalny temat
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
W tym wątku możecie uzyskać bezpośredni kontakt z przedstawicielem sklepu Cdp.pl. Prosimy o kulturalne wypowiedzi - jest to oficjalny wątek pod szczególną moderacją.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Witam, Co z waszym programem lojalnościowym? Od zamknięcia ostatniego (punkty na gry z GoG uważałem za świetny pomysł, szkoda że się nie przyjął w szerszej świadomości) uzbierałem sporo pudełek z waszego katalogu i umknął przyjemny element rejestracji i odkładania punktów na upatrzonego klasyka.
Z programów lojalnościowych to ja w tej chwili kojarzę tylko żenującą karteczkę wkładaną do pudełkowych wydań np. Klątwy Wron. Jest na tych karteczkach, że dają w prezencie za darmo gry - jest kod specjalny, który należy wpisać po założeniu konta na cdp.pl. Zakładam konto, wpisuję ten niedorzeczny kod i co dostaję? Gry, które można sobie za darmo dodać do konta bez przepisywania tego całego bzdurnego kodu z karteczki (np. Teenagent i reszta darmówek z ich katalogu).
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
ottoto. kupilem ostatnio dirt3. pierwsza od lat pecetowa gra cdp ktora kupilem w pudelku (nie liczac wiedzminow). a tam jakis swistek i 'gry'upperi pisze: Z programów lojalnościowych to ja w tej chwili kojarzę tylko żenującą karteczkę wkładaną do pudełkowych wydań np. Klątwy Wron. Jest na tych karteczkach, że dają w prezencie za darmo gry - jest kod specjalny, który należy wpisać po założeniu konta na cdp.pl. Zakładam konto, wpisuję ten niedorzeczny kod i co dostaję? Gry, które można sobie za darmo dodać do konta bez przepisywania tego całego bzdurnego kodu z karteczki (np. Teenagent i reszta darmówek z ich katalogu).
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Bardzo mi się podobają wasze akcje typu cyfrowy giermasz i jednodniowe wyprzedaże, zwłaszcza, że za przysłowiową dychę dajecie bardzo fajne tytuły i to w wielu przypadkach aktywujące się na platformie Steam, co dla mnie ze względu na wygodę jest ogromnym plusem, no i wasza największa konkurencja na polskim rynku czegoś takiego nie oferuje. Czy planujecie tego typu akcje prowadzić cyklicznie i uczynić z nich swój znak firmowy (zwłaszcza z cyfrowego giermaszu)? Czy wzorem konkurencji wprowadzicie w przyszłości sezonową wyprzedaż na tzw. tytuły AAA?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Póki co nie ruszamy z programem lojalnościowym jako takim. Wprowadziliśmy system zapraszania znajomych do serwisu, który działa już od jakiegoś czasu - aktualne zadania można znaleźć w "Moje konto" w zakładce "Zaproś znajomych". Póki co testujemy tą funkcjonalność, ale obiecujemy że już niebawem pojawią się nowe zadania z nowymi nagrodami.kamil_999666 pisze: Witam, Co z waszym programem lojalnościowym? Od zamknięcia ostatniego (punkty na gry z GoG uważałem za świetny pomysł, szkoda że się nie przyjął w szerszej świadomości) uzbierałem sporo pudełek z waszego katalogu i umknął przyjemny element rejestracji i odkładania punktów na upatrzonego klasyka.
Ulotka, o której mówisz, nie ma nic wspólnego z żadnym programem lojalnościowym. Jest to przede wszystkim informacja dla wszystkich osób, które nie wiedzą o naszej platformie cyfrowej dystrybucji - ulotka ta ma zapoznać zupełnie nowych użytkowników z naszym serwisem, zachęcić do zajrzenia na cdp.pl i zapoznania się z ofertą.upperi pisze: Z programów lojalnościowych to ja w tej chwili kojarzę tylko żenującą karteczkę wkładaną do pudełkowych wydań np. Klątwy Wron. Jest na tych karteczkach, że dają w prezencie za darmo gry - jest kod specjalny, który należy wpisać po założeniu konta na cdp.pl. Zakładam konto, wpisuję ten niedorzeczny kod i co dostaję? Gry, które można sobie za darmo dodać do konta bez przepisywania tego całego bzdurnego kodu z karteczki (np. Teenagent i reszta darmówek z ich katalogu).
Cdp.pl to polski serwis dla polskich graczy. Blokada regionalna na tytuły z naszej oferty wynika z umów licencyjnych jakie podpisujemy z wydawcami - dzięki temu możemy negocjować lepsze oferty i promocje.
Dzięki za miłe słowa. Zarówno Cyfrowy Giermasz jak i oferty dnia cieszą się dużą popularnością wśród Was, naszych użytkowników, i właściwie już wpisały się na stałe w cdp.pl. Wypatrujcie codziennie o 12 nowej oferty dnia, no i bądźcie czujni by nie umknęły Wam Cyfrowe Giermasze (jeśli obserwujecie nasz profil na FB, to będziecie zawsze na bieżąco).RoyKeane pisze: Bardzo mi się podobają wasze akcje typu cyfrowy giermasz i jednodniowe wyprzedaże, zwłaszcza, że za przysłowiową dychę dajecie bardzo fajne tytuły i to w wielu przypadkach aktywujące się na platformie Steam, co dla mnie ze względu na wygodę jest ogromnym plusem, no i wasza największa konkurencja na polskim rynku czegoś takiego nie oferuje. Czy planujecie tego typu akcje prowadzić cyklicznie i uczynić z nich swój znak firmowy (zwłaszcza z cyfrowego giermaszu)? Czy wzorem konkurencji wprowadzicie w przyszłości sezonową wyprzedaż na tzw. tytuły AAA?
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
1. Macie zamiar wydać Eador: Masters of the Broken World w pudełkowej edycji?
2. Dlaczego wyżej wymieniona gra z oferty cdp.pl wymaga konta w usłudze Steam, a nie jest jak na GOG.com w wersji DRM-Free?
3. Czy udostępnicie polską wersję językową Eador: MotBW na GOG.com?
4. Macie w planach wydać Eador: Genesis na cdp.pl lub w pudełkowej wersji? (Najlepiej w polskiej wersji językowej).
5. Ty w tym temacie odpowiadasz na pytania dotyczące głównie e-dystrybucji czy o pudełkowych wersjach możemy rozmawiać i zadawać pytania?
6. Painkiller: Hell & Damnation i ArcaniA: The Complete Tale w waszym katalogu wydawniczym na cdprojekt.pl mają podane kinowe wersje językowe, a ich odpowiedniki PCtowe miały pełne polskie wersje językowe. Jak to będzie na konsolach? Nordic Games mi na Fb pisał że obie gry będą miały pełne polskie wersje, a Wy piszecie że kinówka. I można już zgłupieć od tych informacji.
7. Kiedy Painkiller: Hell & Damnation PC trafi do Gamebooka? Takową informację dostałem od Nordic Games.
8. Serious Sam HD: Złota Edycja z Topsellera aktywuje tylko wersję HD na Steam czy Classic również?
2. Dlaczego wyżej wymieniona gra z oferty cdp.pl wymaga konta w usłudze Steam, a nie jest jak na GOG.com w wersji DRM-Free?
4. Macie w planach wydać Eador: Genesis na cdp.pl lub w pudełkowej wersji? (Najlepiej w polskiej wersji językowej).
5. Ty w tym temacie odpowiadasz na pytania dotyczące głównie e-dystrybucji czy o pudełkowych wersjach możemy rozmawiać i zadawać pytania?
6. Painkiller: Hell & Damnation i ArcaniA: The Complete Tale w waszym katalogu wydawniczym na cdprojekt.pl mają podane kinowe wersje językowe, a ich odpowiedniki PCtowe miały pełne polskie wersje językowe. Jak to będzie na konsolach? Nordic Games mi na Fb pisał że obie gry będą miały pełne polskie wersje, a Wy piszecie że kinówka. I można już zgłupieć od tych informacji.
7. Kiedy Painkiller: Hell & Damnation PC trafi do Gamebooka? Takową informację dostałem od Nordic Games.

8. Serious Sam HD: Złota Edycja z Topsellera aktywuje tylko wersję HD na Steam czy Classic również?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, o 19:55 przez Hemiq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Wszystko fajnie, ale dlaczego gracze nie mogą również pobrać już zakupionych gier będąc poza granicami kraju, pomimo posiadania ich na swoim koncie?Cdp.pl to polski serwis dla polskich graczy. Blokada regionalna na tytuły z naszej oferty wynika z umów licencyjnych jakie podpisujemy z wydawcami - dzięki temu możemy negocjować lepsze oferty i promocje.
- Kontakt:
W takim wypadku - jesteście jedynym sklepem w Polsce, który podpisuje takie umowy licencyjne? I na jakiej zasadzie działa 'negocjować lepsze oferty i promocje' - lepsze dla graczy, czy dla Was? Ile % stanowi marża w danych cenach sprzedażowych?
:ugeek:
I naprawdę ciekawi mnie jak to wygląda, choćby z przykładu ostatnich wyścigów na prześciganie się z muve w cenach Lary - U was nie dało się kupić, u nich dało, a przecież gra od jednego wydawcy no i ceny spadały. I broń Boże nie oceniam czy nie przechylam się na czyjąś stronę - czysta ciekawość.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Ja mam do was trochę inne pytanie. Czy działacie dalej z poprawą działania waszego downloadera? Bo na chwilę obecną przykro mi bardzo, ale jest do niczego - już lepiej przeglądarka ściąga. Ale większe gry [ typu wiedźmin 2 ], żeby od was "zassać" to jest naprawdę mega problem - pisałem już na waszym forum o tym, i zero odzewu było. Tak się chwaliliście tym, że macie wersje drm free, bez blokad, a po czasie wprowadzacie w końcu wersje steamworksowe. I bardzo dobrze, bo niczego innego, przykro mi, ale u was nie kupie. Łącze mam dobre, nigdy nie miałem problemów z pobieraniem. U was jedna paczka wystarczy, że ma błąd przy pobieraniu to już ściąganie jej na nowo. Szczerze, żałuje zakupu wiedźmina 2 u was, kiedy za taką samą cenę mogłem mieć tą grę pod steama i się nią już dawno cieszyć. Rozważcie poważnie, przy takich tytułach które mają po 20giga, żeby jednak miały możliwość ściągnięcia ich z innego źródła niż wasze, przynajmniej dopóki sobie z tym nie poradzicie.
Wielka mi "wojna cenowa" - przez kilka godzin późno w nocy (i do tego w piątekhotszot pisze: I naprawdę ciekawi mnie jak to wygląda, choćby z przykładu ostatnich wyścigów na prześciganie się z muve w cenach Lary - U was nie dało się kupić, u nich dało, a przecież gra od jednego wydawcy no i ceny spadały. I broń Boże nie oceniam czy nie przechylam się na czyjąś stronę - czysta ciekawość.

- Podziękował: 32 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Podbiję pytanie. Nie jest to problem jednej osoby. Ja ostatnio prawie tydzień walczyłem ze ściągnięciem wymienionego Wiedźmina 2 i teraz boje się ściągnąć darmowego Afterall. Szczerze powiedziawszy, to kupon na minus 10zł przy zakupie za min. 20zł średnio mnie zachęca do kupna czegokolwiek, bo jak mam się męczyć ze ściąganiem. A tytuły z kluczem steamowym są w bardzo nieatrakcyjnych cenach podstawowych na których ten kod działa. Łatwiej instalkę ściągnąć z "rapida" niż przy użyciu waszego downloadera. A nie chcę już przytaczać haseł jakie go reklamują. Ktoś to chociaż testował?
Całe szczęście wszystkie gry jakie u was mam dostałem za darmo, bo jak bym kupił dawno próbowałbym innych środków, nazwijmy to perswazji.
Całe szczęście wszystkie gry jakie u was mam dostałem za darmo, bo jak bym kupił dawno próbowałbym innych środków, nazwijmy to perswazji.
- Kontakt:
Tu nie chodzi o to, czy mogli dokładać, czy nie, tylko na jakich zasadach działa licencja, skoro jeden sklep sprzedaje na cały świat, a drugi dla graczy tylko z Polski.upperi pisze: Wielka mi "wojna cenowa" - przez kilka godzin późno w nocy (i do tego w piątek). Zanim się o niej ktoś dowiedział, to było po wszystkim. Można sobie było o tym poczytać na poligamiach i innych gamezilach jako tzw. "news z d.py". Przez te kilka godzin mogli nawet dokładać do każdego sprzedanego egzemplarza - ot, koszt reklamy następnego dnia na stronach z newsami.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Jasne, że to nie jest problem jednej osoby - wielu. Ale żeby z dobroci dali steamkeye, albo chociaż możliwość dopłacenia paru złotych za nie, to pewnie mowy nie ma? Bo tak naprawdę to o was świadczy, to że ludzie mają takie problemy ze ściągnięciem waszego flagowego tytułu... I nie próbujcie mnie tu do supportu odsyłać, tylko napiszcie jakie są możliwości.
A apropo kodu zniżkowego, dlaczego on nie działa na puzzle?
Edit: No nie fajnie. Przedstawiciele innych sklepow bez problemu odpowiadają, a tu cisza od wczoraj...
A apropo kodu zniżkowego, dlaczego on nie działa na puzzle?
Edit: No nie fajnie. Przedstawiciele innych sklepow bez problemu odpowiadają, a tu cisza od wczoraj...
- Kontakt:
Na chwilę zniknąłem, ale musieliśmy przygotować wszystko żeby odpalić EA!
btw. zapraszam wszystkich do sprawdzenia oferty!
Wracając do Waszych pytań, już odpowiadam.
2. Neistety są to kwestie licencyjne :/
3. Nie jestem w stanie powiedzieć co zrobi GOG - jest to zupełnie inna firma, działająca autonomicznie.
4. Niestety na tą chwilę nie mogę podać Ci takiej informacji.
5. Ja pracuje w dziale cyfrowym więc pytajcie przede wszystkim o cyfrę.
6, 7 i 8 - muszę sprawdzić/spytać w "pudełkach"
Co do procentów i marż to wybacz ale jest to tajemnica handlowa i nie mogę Ci nic zdradzić.
Nie wiem w czym Twój problem, bo nie napisałeś o co konkretnie chodzi jeśli chodzi o downloader - chodzi o powolne ściąganie czy o jakieś błędy samej aplikacji? Pamiętaj proszę, że sam downloader jest w wersji beta i może nie działać do końca poprawnie.

Wracając do Waszych pytań, już odpowiadam.
1. Tak, Eador wyjdzie również w wersji pudełkowej.Hemiq pisze: 1. Macie zamiar wydać Eador: Masters of the Broken World w pudełkowej edycji?
2. Neistety są to kwestie licencyjne :/
3. Nie jestem w stanie powiedzieć co zrobi GOG - jest to zupełnie inna firma, działająca autonomicznie.
4. Niestety na tą chwilę nie mogę podać Ci takiej informacji.
5. Ja pracuje w dziale cyfrowym więc pytajcie przede wszystkim o cyfrę.
6, 7 i 8 - muszę sprawdzić/spytać w "pudełkach"

Ponieważ będąc za granicą, pobierasz je z zagranicznego IP, a to jest przez nas blokowane.Tom Stone pisze:Wszystko fajnie, ale dlaczego gracze nie mogą również pobrać już zakupionych gier będąc poza granicami kraju, pomimo posiadania ich na swoim koncie?Cdp.pl to polski serwis dla polskich graczy. Blokada regionalna na tytuły z naszej oferty wynika z umów licencyjnych jakie podpisujemy z wydawcami - dzięki temu możemy negocjować lepsze oferty i promocje.
Niestety nie wiem jakie umowy licencyjne podpisuje konkurencja. Chodzi o negocjowanie jak najlepszej oferty, dostosowanej do naszego rynku - żeby była atrakcyjna cenowo dla polskich graczy i opłacalna dla nas jako sklepu.hotszot pisze: W takim wypadku - jesteście jedynym sklepem w Polsce, który podpisuje takie umowy licencyjne? I na jakiej zasadzie działa 'negocjować lepsze oferty i promocje' - lepsze dla graczy, czy dla Was? Ile % stanowi marża w danych cenach sprzedażowych?
:ugeek:
I naprawdę ciekawi mnie jak to wygląda, choćby z przykładu ostatnich wyścigów na prześciganie się z muve w cenach Lary - U was nie dało się kupić, u nich dało, a przecież gra od jednego wydawcy no i ceny spadały. I broń Boże nie oceniam czy nie przechylam się na czyjąś stronę - czysta ciekawość.
Co do procentów i marż to wybacz ale jest to tajemnica handlowa i nie mogę Ci nic zdradzić.
[/quote]Killjoy pisze: Ja mam do was trochę inne pytanie. Czy działacie dalej z poprawą działania waszego downloadera? Bo na chwilę obecną przykro mi bardzo, ale jest do niczego - już lepiej przeglądarka ściąga. Ale większe gry [ typu wiedźmin 2 ], żeby od was "zassać" to jest naprawdę mega problem - pisałem już na waszym forum o tym, i zero odzewu było. Tak się chwaliliście tym, że macie wersje drm free, bez blokad, a po czasie wprowadzacie w końcu wersje steamworksowe. I bardzo dobrze, bo niczego innego, przykro mi, ale u was nie kupie. Łącze mam dobre, nigdy nie miałem problemów z pobieraniem. U was jedna paczka wystarczy, że ma błąd przy pobieraniu to już ściąganie jej na nowo. Szczerze, żałuje zakupu wiedźmina 2 u was, kiedy za taką samą cenę mogłem mieć tą grę pod steama i się nią już dawno cieszyć. Rozważcie poważnie, przy takich tytułach które mają po 20giga, żeby jednak miały możliwość ściągnięcia ich z innego źródła niż wasze, przynajmniej dopóki sobie z tym nie poradzicie.
Nie wiem w czym Twój problem, bo nie napisałeś o co konkretnie chodzi jeśli chodzi o downloader - chodzi o powolne ściąganie czy o jakieś błędy samej aplikacji? Pamiętaj proszę, że sam downloader jest w wersji beta i może nie działać do końca poprawnie.