GamesPlus - serwis o grach

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam! Chciałbym wszystkich zaprosić na serwis o grach - http://gamesplus.com.pl
Strona w założeniach ma informować o wszystkich najważniejszych informacjach w świecie gier dużych (PC i konsole) i małych (smartfony, tablety) jak i o urządzeniach mobilnych.
Chcę publikować tylko potwierdzone, oficjalne info, gdyż sam osobiście nie przepadam za "przeciekami", "pogłoskami", "wyciekami", jak zwał tak zwał :P
Obecnie na stronie przodują głównie newsy ale pracuję również nad działem artykułów. Na stronie można znaleźć kilka recenzji gier jak i urządzeń (obecnie tylko Nexus 7, jednak pracuje nad kolejnymi) :P
Według mnie strona powinna mieć "lekki" wygląd i łatwy dostęp do najnowszych informacji. Myślę, że to zrealizowałem ostatnią aktualizacją wyglądu ;)
Zapraszam do komentowania jak i rad. Jestem otwarty na nowe propozycję, w końcu chcę aby serwis był jak najlepszy i spełniał potrzeby użytkowników :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Administracja pozwoliła na reklamę? :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jest to twórczość użytkownika :P
Jakiś czas temu (dość dawno, jednak mam nadzieję, że wciąż to pamięta) pisałem z remike o reklamie i zaproponował najpierw napisanie tematu w tym właśnie dziale.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2014, o 20:09 przez KamilAdam, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Administracja pozwoliła na reklamę? :trollface:
O to samo chciałem zapytać :D

Natomiast co do serwisu to przyjże się jemu ;)
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 0
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

W założeniach chcę dawać krótkie info, gdyż w kilku mailach czy wiadomościach od użytkowników byłem chwalony za krótkie, treściwe info bez rozbudowywania newsów.
Jednak dzięki za radę, myślę, że czasem może być coś dłuższego :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

KamilAdam pisze: Jest to twórczość użytkownika :P
A jak w tym "wyhaczy" jakąkolwiek konkurencję to inaczej będziesz śpiewać :E
Nie no, żarcik.
MadHunter pisze: O to samo chciałem zapytać :D
:trollface:
shav pisze: http://gamesplus.com.pl/gry/microsoft-kupil-mojang/

Krócej się nie dało?;>
KamilAdam pisze: W założeniach chcę dawać krótkie info, gdyż w kilku mailach czy wiadomościach od użytkowników byłem chwalony za krótkie, treściwe info bez rozbudowywania newsów.
Jednak dzięki za radę, myślę, że czasem może być coś dłuższego :)
To, iż Notch z ziomami opuścił studio nie napisałeś, a informacja godna uwagi.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Takie newsy można poczytać WSZĘDZIE. Jeśli myślisz o tym serio, to musisz dać coś od siebie. Nikt nie będzie wchodził na stronę, na której wiadomości są długości nagłówków. Zresztą, już same serwisy oparte na przepisywaniu newsów z innych stron nie mają sensu bytu.

Do tego, przejrzałem kilka newsów i trafiają się literówki i inne błędy. Razi też reflink do G2A.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hemiq pisze: To, iż Notch z ziomami opuścił studio nie napisałeś, a informacja godna uwagi.
Racja, jakimś dziwnym trafem to przeoczyłem. News poprawiony ;)
shav pisze: Takie newsy można poczytać WSZĘDZIE. Jeśli myślisz o tym serio, to musisz dać coś od siebie. Nikt nie będzie wchodził na stronę, na której wiadomości są długości nagłówków. Zresztą, już same serwisy oparte na przepisywaniu newsów z innych stron nie mają sensu bytu.

Do tego, przejrzałem kilka newsów i trafiają się literówki i inne błędy. Razi też reflink do G2A.
Co do reflinka, szczerze długo zastanawiałem się czy go wstawiać i dodałem go dzisiaj :P Skoro jednak razi zniknie ze strony głównej.

Co do długości news'ów dzięki za rady, popracuję nad tym i będę starał dodawać coś od siebie.

Co do publicystyki zastanawiam się nad tym, jednak nie jestem przekonany o tekstach "nie growych" na serwisie. Myślę nad stworzeniem bloga i ewentualnym linkowaniu pasujących tematycznie artykułów.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2014, o 20:21 przez KamilAdam, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Wygląda jak kolejny serwis o giereczkach, który padnie po trzech miesiącach. Krótko, bez polotu i do tego lets pleje z youtuba. Dodatkowo recenzje to zbiór sucharów, o których każdy słyszał. Jeśli macie się zamiar na czymś wybić to osobiście nie wiem na czym. Ogólnie nie rozumiem pomysłu zabierania się za portal o giereczkach. Rentowny to projekt nie będzie, klikający się też nie. Brakuje tu ciekawych treści, materiałów, a same newsy można przeczytać gdzieś indziej szybciej. Tak na moje to trochę marnujecie swój czas.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Serwis utrzymuję się od początku roku i liczba stałych użytkowników powoli ale stale rośnie z miesiąca na miesiąc. Akurat z tego jestem zadowolony ;)
Co do "portalu o giereczkach" serwis ma w założeniach informować o wszystkim ciekawym dla osób zainteresowany nowinkami technicznymi a także grami, co w teorii ma nas wyróżniać. W praktyce cały czas pracuję nad różnorodnością newsów jednak faktem jest, że dominują newsy o grach.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Nie masz jakichś konkretnych zainteresowań? Lepiej zrobić stronę poświęconą jednemu tematowi (pisanie o grach i elektronice i rozrywce i czort wie o czym jeszcze to nie jest jeden temat - to wór) niż taki nadmuchany balon, który w środku ma tylko powietrze. Znajdź niszę, na której się dobrze znasz i w niej działaj.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

UP@ Przemyślę propozycję.
Na razie zamierzam wziąć się do roboty i rozwinąć strefę recenzji/publicystyki czyli tego co najciekawsze dla odwiedzających ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dobry blog o rybkach neonkach czy o lakierowaniu motocykli będzie miał więcej regularnych czytelników niż kolejna strona z recenzjami gier i przemyśleniach o grach - tego akurat nie brakuje w internecie i szczerze mówiąc niewielu ludzi interesuje, co masz do powiedzenia o grach komputerowych (może to jest brutalne, ale prawdziwe).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

A ja trzymam kciuki za ten projekt. Wygląda bardzo obiecująco.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Po wpisaniu w google frazy "strona o grach" wyświetla się 15 milionów wyników. Serio myślisz, że ta strona będzie jakaś niesamowicie wyjątkowa?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Po wpisaniu "upperi" wyświetla się 612 tysięcy wyników.

Stary, idź na piwo. Gdyby każdy myślał jak ty, wszystkie strony internetowe powstałyby w latach 90tych i nikt nie zakładałby nowych bo "już przecież ktoś o tym pisze".

Ja podziwiam że autorowi się chce i jest w to zaangażowany na tyle, że planuje sukcesywny rozwój serwisu. Do boju!
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Po prostu radzę mu, żeby skierował swoją pozytywną energię i chęci w jakąś ciekawą i perspektywiczną stronę. O grach też można zrobić fajną stronę skupiającą się na jakiejś serii czy na jakimś konkretnym zjawisku. Żaden nastolatek w wolnej chwili nie zrobi strony z newsami o grach, sprzęcie, muzyce, filmie i co tam jeszcze, która będzie na czasie i z ciekawymi materiałami - po prostu nie da się tego zrobić za darmo między pracą domową z matematyki, a wypracowaniem z polskiego.

Taka "strona o grach" to prawie jak zaczynanie przygody z tworzeniem gier od projektu MMORPG - i to oczywiście na autorskim silniku pisanym w Turbo Pascalu. Kończy się na tym, że powstaje (albo i nie) tech-demko, w które nikt normalny nie będzie chciał grać dłużej niż 5 minut (i to tylko dlatego, że zna twórcę).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Powiem tylko tyle: jeśli bym twierdził, że na 100% nie dam rady bo tym za to się nie zabierał.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Czyli to jest jakieś większe przedsięwzięcie z kilkuosobową redakcją, której płaci się wierszówkę? Bo jeżeli to ma być komercyjne przedsięwzięcie, to oczywiście zupełnie inna para kaloszy - w takim wypadku wszystko zależy od tego, ile jesteś w stanie dosypać do interesu.
ODPOWIEDZ