Bezprzewodowa mysz i klawiatura

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Możecie coś polecić w miarę przystępnej cenie? Najlepiej w granicach 150 - 170 zł za cały zestaw. :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

delirein
Awatar użytkownika
delirein

Zdecydowanie polecam @up. Mam taki zestaw od kilku lat i sprawuje się świetnie, bardzo długo trzyma na bateriach, ma spory zasięg. Mysz jest średnia, 1k dpi, do profesjonalnego grania się raczej nie nada, lecz okazyjnie będzie wystarczająca
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A czy opłaca się w ogóle brać bezprzewodowe rzeczy?

Zdecydowanie szukam zestawu do takiego częstego grania. :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Też szukam zestawu bezprzewodowego chociaż raczej celowałem w niższy pułap cenowy.

Mój zakup to będzie najprawdopodobniej Modecom Volcano MC-WGC1 MK-MC-WGC1-150
http://www.morele.net/klawiatura-mysz-m ... 50-549523/

Zestaw logitecha z pewnością jest super do pracy biurowej - ale granie na myszce, która ma tylko 3 przyciski mocno mija się z celem. Przynajmniej moim założeniem było min. 5 przycisków.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

delirein pisze: Zdecydowanie polecam @up. Mam taki zestaw od kilku lat i sprawuje się świetnie, bardzo długo trzyma na bateriach, ma spory zasięg. Mysz jest średnia, 1k dpi, do profesjonalnego grania się raczej nie nada, lecz okazyjnie będzie wystarczająca
1k do profesjonalnego grania to aż za dużo. Wszelkie prosy i tak lecą na 400 dpi czy to w CSie czy w innych grach (precyzja), brak interpolacji na niskich rozdziałkach, chociaż wszelkie bezprzewodowe myszy to mają nieprawdopodobną nieraz interpolacje nawet i na takim DPI.

Najważniejsze pytanie jest jednak inne - czy do profesjonalnego grania bezprzewodowa technologia będzie w sam raz? Dla casuala pewnie i wystarczy, jednak ktoś chce mieć jednak jakieś wyniki (np CS) to nie tyle mysz musi być na kablu co mieć też dobry sensor.

Polecam się więc zastanowić bo bezprzewodowa klawiatura do jeszcze pół biedy, ale do długiego grania w gry to jednak kabel na myszy potrzebny. Wolę nie wiedzieć jakie odświeżanie mają tanie myszki bezprzewodowe, ale zapewne prawie 10x mniejsze niż inna mysz w tej cenie, ale z kablem, nie mówiąc o sensorach (w tanich zestawach montują sensory niczym nie różniące się od myszek esperanzy będących obecnie w promocji w carrefourze za 5,99 zł).
Zestawy mają też to do siebie, że albo cały zestaw jest do *zady*, albo przynajmniej jedna rzecz jest do wymiany (najczęściej mysz). Polecam jednak poszukać osobno myszy i klawiatury, może wyjść taniej i lepiej, a ten modemcom do grania się w ogóle nie nadaje. To jest kolejny zestaw/mysz, którego brać nie należy jeśli nabiera się na dopisek "gaming" a klawiatura wygląda na "czadersko gejmingową". Nie jest to warte nawet tych 80 zł, chyba, że ktoś gra w mahjonga wbudowanego w Windows 7 ;)

Do tego zestawy mysz+klawiatura posiadają myszkę w rozmiarze xxs, do gier to się nie nada.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Ja polecam zestaw Logitech MK270. http://www.ceneo.pl/23661131
Tani i dobry, nadaje się do grania (wiem bo na nim obecnie gram). Rozważałem MK330, ale ma ściśnięty układ klawiszy.
Jedyne minusy to według mnie krótki shift i enter oraz odbiornik który nie tak dobrze sobie radzi z przeszkodami,
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ok - to jaki zestaw bezprzewodowy polecicie? warunek mysz musi być rozsądnych rozmiarów, żeby leżała dobrze pod ręką i mieć przynajmniej 5 przycisków (3-shot i zmianę DPI nie liczyć jako przyciski)
Komunikacja NIE radiowa ani nie na podczerwień

P.S.
To że klawiatura, którą chciałem kupić miała czerwony WSAD, to kompletny przypadek ;-)
ODPOWIEDZ