który CoD?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Chciałem obadać jakiegoś nowszego CoD'a (nie grałem w żadnego od czasów CoD2 :mrgreen: ). Którego polecacie? głównie do rozgrywki sieciowej. BO2? MW3? i jak CoD ma się do Battlefieldów?

dzięki za odp, pozdrówki i buziaki
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Obecnie BO2 ma najwięcej graczy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Najlepszy do multi to będzie CoD4. Klasyka z nowoczesnością pod postacią rang, perków, modyfikacji broni i killstreak'ów. Jeśli jednak nie chcesz wracać tak daleko wstecz to Black Ops 2 to dobry wybór. Black Ops to taki gepard jeśli chodzi o styl rozgrywki, szybki respawn i zabijasz dalej. Nie ma sensu go przyrównać do dzieła DICE, BF i CoD to kompletnie inne gry.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

BO2 ma najlepsze multi póki co, najtańszy jest pierwszy MW (polecam szukać wersji na Maca na steam, dodaje się teraz wersja windowsowowa) ale nie wiem czy MW teraz to dobre wyjście, żeby znaleźć normalny serwer trzeba dużo szukać, ogrom cheaterów
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ok, dzięki ziomeczki. to będę polował na BO2 w jakiejś niższej cenie!
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ja ostatnio w avansie kupiłem BO2 za 30 złotych jak masz gdzieś blisko to zobacz może jeszcze będzie
rdy
Awatar użytkownika
rdy
Łowca
Kontakt:

W BO2 i MW3 gra sporo osób, w Ghosty i MW2 gra średnia ilość osób, a w BO1 gra mało osób(około 2000 dziennie). Coda4 nie ma w statystykach steama, ale pewnie w niego gra najwięcej ludzi

MW2 i MW3 ja bym odpuścił, to są porty z konsoli, z idiotycznym lagotwóryczym matchmakingiem p2p i przesadzonymi perkami i killstreakami. 99% gier to kto szybciej dojdzie do harriera i wezwie nuke/moab

BO1 i MW1 ma moim zdaniem najlepsze multi, broń miała odrzut i kopa, perki nie były jakoś przesadzone no i były tryby skill only - bez perków, bez KS i bez dodatków do broni

BO2 nie jest złe, ale ma jedną wielką wadę. W grze się liczą tylko pistolety maszynowe, bo strzelają praktycznie bez odrzutu wypluwając tonę naboi jednocześnie. No chyba że to jakoś znerfili, dawno nie grałem
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

Dla MW1 stoją teraz praktycznie same pirackie serwery. Trzeba się trochę napocić, żeby znaleźć taki z weryfikacją klucza, do tego w jakiś sposób zapełniony (bo piraty nie są w żaden sposób oznaczone).
Inna sprawa, że przynajmniej serwery stoją a mecz nie jest hostowany przez jednego z graczy :P
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Hostowane i tak są chyba tylko w jednej części - w MW2. Przez 2 miesiące było to zmienione, ale znowu wrócili do hostowania przez graczy :/
rdy
Awatar użytkownika
rdy
Łowca
Kontakt:

A MW3 i Ghosty nie mają p2p?

W BO1 były normalne serwery z wyszukiwarką, a w BO2 są serwery dedykowane, ale połączli je z matchmakingiem
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

szpak18 pisze: ja ostatnio w avansie kupiłem BO2 za 30 złotych jak masz gdzieś blisko to zobacz może jeszcze będzie

dzięki za info, będę dzisiaj przejeżdżał właśnie obok avansu to zajrzę :tak:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

smugglersun pisze: Hostowane i tak są chyba tylko w jednej części - w MW2. Przez 2 miesiące było to zmienione, ale znowu wrócili do hostowania przez graczy :/
Z tego co pamiętam (nie grałem) w MW3 dedyki mogą być tylko nierankingowe. Nie wiem, jak w innych częściach.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

silwerowicz pisze:
szpak18 pisze: ja ostatnio w avansie kupiłem BO2 za 30 złotych jak masz gdzieś blisko to zobacz może jeszcze będzie

a właśnie, jak kupie w sklepie to będę mógł sobie aktywować na steamie? :?: :?:
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

silwerowicz pisze:
silwerowicz pisze:

a właśnie, jak kupie w sklepie to będę mógł sobie aktywować na steamie? :?: :?:
tak
Awatar użytkownika
Łowca

Grałem w MW, MW2, BO.

Osobiście uważam ze Modern Warfare to klasyk i najlepszy CoD w jakiego grałem :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

COD MW1, najlepszy FPS do multi, grałem we wszystkie ale żaden z nich nie może się z nim równać, po prostu gra ideał :D, około 1500h grałem i czasem do niego wracam i niestety przez niego mam spaczony obraz na każdego innego fps-a w multi ^^
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ostatni najlepszy cod to Mw1 no i jeszcze WOW a po balck ops przestałem kupować tasiemsa bo to bylo nadzwyczajne nudne i jeszcze bf4 po nim już nigdy nie kupie co zrobili ze serią niestety.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Obrazek
Zacznij pisać z sensem i ogólnie przyjętymi zasadami.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja BO2 nie polecam, szybko mi się znudziło ;/ W MW3 przegrałem masę godzin, ale teraz tam pełno cziterow :D
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Grałem we wszystkie, ale najwięcej w MW1 i MW3 (po 400h każda). I te dwie części pod multi były moim zdaniem najlepsze. Oba Black Opsy niby niczego sobie, ale jakoś szybko mi się znudziły. W Ghosts grałem tylko przy darmowym weekendzie, ale po 1 dniu stwierdzam, że to faktycznie najgorsze multi wszechczasów.
ODPOWIEDZ