Dziwny problem z klawiaturą.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Może ktoś będzie umiał mi pomóc. Otóż, mam dosyć dziwaczny problem z klawiaturą, czasem, czy to podczas grania, czy nawet podczas surfowania po internecie moja klawiatura po prostu przestaje działać i nie mogę nią nic zrobić... Jedyne co pomaga, to restart lapka. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi... Próbowałem przeinstalowywać sterowniki, jednakże to nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Jaki system?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Jaki Laptop?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

System - Windows 7 64-bit
Laptop: Acer ASPIRE 7735ZG
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

Pytanie z tych oczywistych, ale: nie zalałeś jej niczym?
Być może taśma, którą klawiatura jest podłączona do komputera się poluzowała ewentualnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Laptop nigdy nie był niczym zalany, a taśma... nie mam pojęcia. W sumie laptopa miałem jakiś miesiąc temu w serwisie, bo mi go tam ogarniali, ale nie sądzę żeby to oni skopali robotę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Forwyn pisze: Laptop nigdy nie był niczym zalany, a taśma... nie mam pojęcia. W sumie laptopa miałem jakiś miesiąc temu w serwisie, bo mi go tam ogarniali, ale nie sądzę żeby to oni skopali robotę.

Ja miałem zalaną klawiaturę i tym nie widziałem. Powiedzieli mi w serwisie.

Stara i prosta metoda. Format C jak problem będzie nadal występował zapewne uszkodzenie mechaniczne.

Może masz jakiś syf na dysku?Wirusy, Malwerwe?

Możesz też podłączyć inną klawiaturę i zobacz czy problem także wytąpi.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ehh.. I jak już myślałem, że zażegnałem problem ogarniając lapka, to dziś powrócił. Dwa razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Live CD z linuxem jakimś odpal - nic nie trzeba instalować ani formatować tylko bootowanie zmienić w biosie, jak tam klawiatura będzie szwankować to niestety do wymiany. Btw, ostatnio sam miałem problem, nic nie wylałem, a kilka guzików nie działało jak trzeba, ale kupiłem nową i jest ok.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Sprawdź sobie czy plan zasilania nie wyłącza Ci kontrolera USB albo nie zmniejsza zasilania na nim. Przy okazji oznacz sobie w menadżerze urządzeń wyłączanie kontrolerów USB na zakładce zasilania. Nie chce mi się pisać dokładnie jak to robić. Poszukaj sobie w Google.
Nie twierdze, że to jest przyczyna, ale możesz zrobić - nie zaszkodzi na pewno.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dziękuję za sugestię, jutro popróbuję :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Forwyn pisze: Może ktoś będzie umiał mi pomóc. Otóż, mam dosyć dziwaczny problem z klawiaturą, czasem, czy to podczas grania, czy nawet podczas surfowania po internecie moja klawiatura po prostu przestaje działać i nie mogę nią nic zrobić... Jedyne co pomaga, to restart lapka. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi... Próbowałem przeinstalowywać sterowniki, jednakże to nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Problem tkwi w klawiaturze i nie jest powiedziane , że w serwisie jej nie uszkodzili. Odłącz klawiaturę od laptopa i podłącz standardową poprzez USB wtedy wykluczysz problemy z portem. Na nadłamanej taśmie nie zauważysz uszkodzenia ;) Jeszcze możesz przeczyścić styki taśmy.
ODPOWIEDZ