Gry na podstawie jakich filmów/książek wam się marzą?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tak jak w temacie, na podstawie jakich, jak sobie ją wyobrażacie i dlaczego akurat taka?

Mi bardzo marzy się gra "Teksańska masakra piłą mechaniczną". Każdy film z serii posiada świetny klimat, który łatwo byłoby odwzorować w grze. Single Player wiadomo na czym by się opierał, byłoby się jakimś bohaterem/Leatherfacem (byłyby dwa tryby do wyboru, dobra strona i zła strona). W przypadku pierwszego naszym zadaniem byłoby przetrwać i zniszczyć całą rodzinę kanibali, zaś w przypadku Leatherface zadaniem, które byśmy otrzymali byłoby złapanie grupki znajomych podróżującej gdzieś po pustkowiu. W grze mogłoby być wiele lokacji takich jak: amerykańskie "samotne" drogi, farma Leatherface'a, las, stacja benzynowa itp. W przypadku multiplayera byłoby bardzo podobnie, jako jeden tryb mielibyśmy taki deathmatch: grupka znajomych kontra rodzina kanibali, zaś drugi byłby powiedzmy tak do ośmiu graczy, polegałby na tym, że jedna osoba byłaby Leatherface'm a reszta uciekinierami. Zadaniem głównym dla Leatherface byłoby zabicie wszystkich osób, zaś zadaniem pozostałyh byłoby zniszczenie Leatherface'a (który miałby trochę więcej HP niż oni) oraz zniszczenie jego farmy.

Ode mnie to wszystko, czekam teraz na wasze posty :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja to bym z miłą chęcią zagrał w grę na podstawie Podziemnego kręgu. Jeśli tytuł zachował by fabułę na podstawie książki czy też filmu, jedna i druga wersja byłaby pewnie przyjemnie grywalna.

(Na Xklocka wyszedł "Fight Club", ale z prawdziwym Fight Club'em, nie ma to nic wspólnego)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Pożeracz myśli - świetnie nadaje się na grę ze względu na ciekawy świat jaki otacza autora. Nie chcę za dużo zdradzać bo mógłbym zepsuć niespodziankę. Zostawię tylko dobrze oddający ducha książki cytat:
"Wyobraź sobie połączenie Szczęk i Alicji w Krainie Czarów. Ta sama magia, to samo przerażenie. Pomyślmy, jak by to było, gdyby ktoś pozbawił was wspomnień. Zabrał tożsamość, zostawił bezsilność. Do czego bylibyście zdolni, żeby odzyskać swoje JA? Co można odkryć, kiedy szuka się zbyt uparcie? "
Jedyne zastrzeżenie miałbym do potencjalnej gry to takie, że nie powinna być wiernym odwzorowaniem fabuły książki tylko co najwyżej luźno na niej oparta.
Awatar użytkownika
Łowca

Wiedźmin, tylko nie aktorski, ale animowany majstersztyk Bagińskiego.
Poza tym dziwię się że nie ma dobrej ekranizacji Zeldy.

Jeśli chodzi o książki to myślę, że każda Roberta Ludluma wyszłaby świetnie, co najmniej tak dobrze jak wszystkie części Bourne'a.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Co prawda to nie film, a serial i są już na jego podstawie gry, ale
chciałbym, aby było ich więcej - mowa tu o The Walking Dead.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Zdecydowanie chciałbym zobaczyć grę na podstawie filmu Vabank. Marzy mi się rodzima wersja Ojca Chrzestnego i Mafii.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Space sim osadzony w realiach cyklu uniwersum Przestrzeni objawienia Alistaira Reynoldsa, chociaż RPG też mógłby być.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Point 'n' click z elementami platformówki jako gra na podstawie "Kodu Leonarda da Vinci"; jakiś dramat psychologiczny na podstawie "Trzynastu powodów" Ashera.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A mi się marzy znaleźć w świecie Inkwizytora spod ręki Jacka Piekary. Myślę, że taki projekt ma bardzo duży potencjał. MMO można by z tego zrobić bez problemów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

"Kroniki Czarnej Kompanii" Glena Cooka - jako RTS(?) w stylu pierwszych dwóch części Myth.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

"Ksin" albo "Gildia Magów" - było świetnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Może trochę inne ale - z Mang - The Breaker oraz DOGS :)
a z książek - porządna gra na Grze o Tron, Trylogia Husycka jako klasyczna przygodówka i w.w. Inkwizytor
Awatar użytkownika
Łowca

RPG MMO w uniwersum "Nekroskopa" Briana Lumleya - 2 równoległe światy - współczesny i wampirzy, wojny wywiadów z wampirami, wojny tych drugich między sobą itd. Oczywiście mógłby być też normalny RPG z jakimś fajnym wątkiem :)
Awatar użytkownika
Łowca

Gra multi na podstawie Igrzysk Śmierci. Kilkunastominutowe rundy, połączenie shootera i skradanki z elementami survivalu. Walka o przetrwanie, zakładanie pułapek, polowanie na innych graczy, zawieranie sojuszy. Myślę, że coś takiego mogłoby się sprawdzić :}
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Gra na podstawie "Dnia Tryfidów". Byłby to idealny odpoczynek od tych wszystkich zombie, a surwiwal jeszcze ciekawszy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

RPG na podstawie Diuny... Nie jestem fanem serii, ale wydaje mi sie, ze giera bylaby przednia!
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

b4ry pisze: RPG na podstawie Diuny... Nie jestem fanem serii, ale wydaje mi sie, ze giera bylaby przednia!
Była taka z 1992 r. Nadal najlepsza gra o Diunie. Może nie do końca taki rpg jak dziś ale na tamte czasy powalało bardziej niż Skyrim.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

RPG w świecie Metra 2033 z otwartym światem i nic więcej nie byłoby mi trzeba :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Gra akcji/strategiczna na podstawie książki Orsona Scotta Carda ''Gra Endera''. W obu gatunkach gra sprawdziłaby się przednio, jestem tego pewny!

lub gra rpg na podstawie Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy i Olimpijskich Herosów Ricka Riordana. Gdyby gra powstała, postawiłbym tu na mocną fabułę, otwarty świat i dużo walk z legendarnymi potworami. Może i jakiś czas na romansik by się też znalazł :trollface:

Lub jeszcze gra na podstawie serii T.A. Barron ''Merlin: nieznane lata''

I jeszcze więcej by się tego uzbierało. Chciałbym też ''odświeżenie'' serii gier Harrego Portfela, bo dotychczasowe gry mnie odrzucają. Chętnie bym też zagrał w Mitologię Jana Parandowskiego (w sensie fragmenty, wojny i słynne bitwy)...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Ja chciałbym zobaczyć grę rpg ze świata dysku Terryego Pratchetta. Co prawda wyszło kilka przygodówek - bodajże 3 z tego świata, ale chodzi mi o jakiś porządne rpg.
ODPOWIEDZ