Po ponad godzinie gry mogę jedynie pokusić się o tzw. "first impressions" niż o konstruktywną opinię, ale chętnie podzielę się spostrzeżeniami.
Grafika bardzo ładna, kolega dwa posty wyżej narzeka, ale ja mam możliwość grania na full ultra i wygląda naprawdę dobrze. Ładne niebo, fajne efekty po wjechaniu w wodę, droga przyzwoita, budynki dobre, jedynie niektóra roślinność jakby liście na kształt rombów miała, ale poza tym naprawdę jest dobrze.
Wspomniany w poście wyżej i na poprzednich stronach model jazdy jest w moim odczuciu bardzo dobry. Dla mnie w grach mogą występować 3 modele jazdy. Model zbliżony do realistycznego (np. Test Drive Unlimited, GRID: Autosport, F1), Model jazdy arcadowy- ścigankowy (Need for Speedy, Burnout) i model jazdy do *zady* (Watch Dogs >_<). W tym przypadku mamy do czynienia z typową ściganką i do niej ten model jest jak najbardziej przyjazdy i odpowiadający. Można gnać full speedem i na ręcznym wchodzić w zakręty? TAK! Oto ściganka

Zrób tak w Gridzie Autosport to auto będziesz miał poza stratosferą. Mi osobiście to bardzo pasuje, dzięki temu gra nie jest aż tak wymagająca i nie każe okrutnie za popełnione blędy.
Dodatkowo na plus cutscenki (mają goście rozmach), ładnie przygotowane w hollywoodzkim stylu (te NOOOO!)
Jakby ktoś nie grał, a nie boi się spoilerów (tym razem nie tych samochodowych) to można obejrzeć tu
https://www.youtube.com/watch?v=-Y5ieqrIaas
Polecam 2:27 moment jak gościu zaciera odciski palców 2 sekundowym fap ruchem o swoje spodnie, myślałam, że padne.
Na te chwilę polecam, ale później może się zrobić nudniejsza, więc muszę spędzić z nią więcej czasu.