Do tej pory korzystałem z przeglądarki Google Chrome, no właśnie.. korzystałem.
Od pewnego czasu zaczęły mi się pojawiać na każdej niemal stronie takie oto reklamy ( jak w załączniku )
Z tą różnicą że czasem są one jeszcze większe, czasem.. jeszcze bardziej dosadne.
Nasuwa mi się pytanie, czym to może być spowodowane. Przeglądarka zaktualizowana, a tej konkurencyjnej problem nie dotyczy.
Irytujące ' ruskie " reklamy
Pobierz AdBlocka ;P https://chrome.google.com/webstore/deta ... fddb?hl=pl
- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
A na serio zainfekowałeś przeglądarkę i system adwarem.
Edit: Sry ale na pewno.
Ostatnio zmieniony 7 sie 2014, o 22:36 przez morganpl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 40 razy
- Kontakt:
Kubaku4
W dodatkach nie mam niczego szczególnego, jeśli o to Ci chodziło. Poczta o2, gmail, norton, adblock, asmagicplayer.
Wasser
U mnie admin Remigiusz jest ' incognito " więc i reklamy są
W dodatkach nie mam niczego szczególnego, jeśli o to Ci chodziło. Poczta o2, gmail, norton, adblock, asmagicplayer.
Wasser
U mnie admin Remigiusz jest ' incognito " więc i reklamy są

- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
Imho wyłącz adblocka skopiuj adres reklamy(tylko tej "ruskiej") i w google.
Powinno wyjść z czym obcujesz i jak usunąć.
Antywirus raczej nic nie da.
Tego można użyć przy usuwaniu AdwCleaner(choć 100% może nie usunąć).
Masz adware albo coś gorszego.
Możesz spróbować ręcznie to wywalić ale musiałbyś babrać się nawet w procesach windowsa, a jeśli się na tym nie znasz, to możesz zrobić krzywdę kompowi.
Metody podane powyżej są też niezłe, ten adcleaner itp. ale nie są w 100% pewne.
Jeśli masz czas, a chcesz mieć pewność, to ściągnij sobie kaspersky virus removal tool stąd http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html , wejdź w tryb awaryjny (sorry, mam win xp, tu jeszcze jest taki bajer, jeśli w nowszych nie ma) i odpal w zaawansowanej heurystyce, głębokim skanowaniu itp. Po kilkunastu godzinach będziesz miał czysty komp.
Ważne - zaznacz automatyczne usuwanie wirusów itp. Nic ważnego nie zniknie ale przeoczysz jeden komunikat i możesz mieć parę godzin w plecy.
Ogólnie radzę podejść do tego poważnie, bo w uproszczeniu może w przyszłości sczytywać Ci hasła, które wbijesz z klawiatury. Przede wszystkim google- sprawdź czy już ktoś się tym nie zajął fachowo.
Możesz spróbować ręcznie to wywalić ale musiałbyś babrać się nawet w procesach windowsa, a jeśli się na tym nie znasz, to możesz zrobić krzywdę kompowi.
Metody podane powyżej są też niezłe, ten adcleaner itp. ale nie są w 100% pewne.
Jeśli masz czas, a chcesz mieć pewność, to ściągnij sobie kaspersky virus removal tool stąd http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html , wejdź w tryb awaryjny (sorry, mam win xp, tu jeszcze jest taki bajer, jeśli w nowszych nie ma) i odpal w zaawansowanej heurystyce, głębokim skanowaniu itp. Po kilkunastu godzinach będziesz miał czysty komp.
Ważne - zaznacz automatyczne usuwanie wirusów itp. Nic ważnego nie zniknie ale przeoczysz jeden komunikat i możesz mieć parę godzin w plecy.
Ogólnie radzę podejść do tego poważnie, bo w uproszczeniu może w przyszłości sczytywać Ci hasła, które wbijesz z klawiatury. Przede wszystkim google- sprawdź czy już ktoś się tym nie zajął fachowo.
- Kontakt:
Koshara niestety nie mogę wejść do ustawień zaawansowanych, czy też trybu awaryjnego, z racji tego że mam ósemkę.
Spróbuję użyć programu Adcleaner.
Program przestał działać w decydującym momencie, więc zapewne niczego nie zdążyło usunąć..
Ogólnie było trochę syfu w obu przeglądarkach i w głównym folderze Windowsa.
Spróbuję użyć programu Adcleaner.
Program przestał działać w decydującym momencie, więc zapewne niczego nie zdążyło usunąć..
Ogólnie było trochę syfu w obu przeglądarkach i w głównym folderze Windowsa.
Ostatnio zmieniony 7 sie 2014, o 23:53 przez noj89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
' Możesz spróbować ręcznie to wywalić ale musiałbyś babrać się nawet w procesach windowsa, a jeśli się na tym nie znasz, to możesz zrobić krzywdę kompowi "
Wołałbym się tym nie bawić. Przy starszych systemach jeszcze sobie jakoś radziłem..
Wołałbym się tym nie bawić. Przy starszych systemach jeszcze sobie jakoś radziłem..