The Last of Us - łabędzi śpiew generacji?

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Być może będzie to najbardziej przehype'owana gra tej generacji, ale sam uważam Naughty Dog za obecnie najlepszych devów na świecie i wierzę, że im się uda. Mają ciężkie zadanie, bo ta gra musi być po prostu najlepsza, żeby nie została uznana za porażkę.

Na deser pierwszy odcinek serii "od kuchni". Ja nie oglądam, bo nie chcę sobie robić żadnych spoilerów ;).

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Kontakt:

Powiem szczerze, że również nie mogę się doczekać premiery tego tytułu, na równi z Beyond: Two Souls. Myślę, że będą one zwieńczeniem wszystkiego co dobre na obecnej generacji konsoli. Kasa już odłożona, potem tylko PS4 :)

http://www.youtube.com/watch?v=-ZJ2C6wAVpg

Wasteland is "biutiful" :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Też jestem bardzo zainteresowany tą grą szczególnie że robi ją studio odpowiedzialne za serie Uncharted !!
Awatar użytkownika
VIP

Wyciekła pierwsza recenzja (Empire Online) i choć została zdjęta z sieci, to oczywiście znalazł się ktoś, kto to skopiował ;). Dali maksymalną ocenę i nazwali The Last of Us najlepszą grą generacji oraz Obywatelem Kanem gier.
http://community.us.playstation.com/t5/ ... p/40516015#

Embargo podobno kończy się 5 czerwca.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Hehehe. Wyciek recenzji...
Awatar użytkownika
VIP

Ano, podobno Videogamer też dał maxa ;). Kilka redakcji chwaliło się już kilka dni temu, że dostali gry do recenzji. Przypadku raczej tu nie ma.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Szczerze powiem, że obecnie z rezerwą podchodzę do tytułu. Pierwsze trailery wydawały się bardziej atrakcyjne. Obecnie jakby mniej to wszystko jest sensowne. Ja liczyłem bardziej na jakiś klimat rozpadu cywilizacji ale nie koniecznie na grzybiczne mutanty. :/
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ja już chcę mojego Joel Edition...
Awatar użytkownika
VIP

Filmik z multi
http://www.allgamesbeta.com/2013/06/the ... otage.html

A tu trochę o tym, na czym będzie to wszystko polegało, a wygląda naprawdę ciekawie.
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162, ... _tryb.html

Kolejne ocenki - Official Playstation Magazine ( :lol: ) i Edge dali po dychu.

Obrazek
Awatar użytkownika
VIP

Koniec embarga, jest 15 recenzji i średnia 96 póki co. Nie wliczono jeszcze dziesiątek od Edge'a i Official PS Magazine, więc kto wie, czy nie będzie lepiej. Nawet Jim Sterling nie narzekał i dał maxa.
http://www.metacritic.com/game/playstat ... ic-reviews

Jest też sporo recenzji, które jeszcze nie zostały podliczone. IGN i Eurogamer też max.
http://uk.ign.com/articles/2013/06/05/t ... -us-review
http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... -us-review

Przyhispterzył za to Polygon i dał 7.5 ;)
http://www.polygon.com/game/the-last-of-us/3040
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Łowca

firma sony wiele zainwestowała w marketing tych gier unczarted itd heavy rain

nie ma w nich nic specjalnego, ogladałem filmiki i koszmarna wrecz automatyczna praca kamery taki auto aim camera zebys wiedział gdzie masz grac, pre recorded scenki zabijania jak i cała historia prerecorded

dziwnych mamy teraz garczy ktorzy ogladaj filmy a mysla ze graja

i ta gra kosztuje 209pln LOL
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

polikok pisze: i ta gra kosztuje 209pln LOL
A ile ma kosztować KONSOLOWA gra w premierę? Tyle co na PC?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 1000 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Jedyna gra z PS3, której naprawdę brakuje mi na Xboxie.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

StayUpForever pisze: Jedyna gra z PS3, której naprawdę brakuje mi na Xboxie.
Ja bym jeszcze dodał Heavy Rain oraz serię God of War i Uncharted. :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 1000 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Ja bym jeszcze dodał Heavy Rain oraz serię God of War i Uncharted. :)
Tak, Uncharted także ;) W GoW grałem i nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia a co do HR to jak dla mnie za mało gry w "grze".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

polikok pisze: firma sony wiele zainwestowała w marketing tych gier unczarted itd heavy rain

nie ma w nich nic specjalnego, ogladałem filmiki i koszmarna wrecz automatyczna praca kamery taki auto aim camera zebys wiedział gdzie masz grac, pre recorded scenki zabijania jak i cała historia prerecorded

Nie ma jak to oceniać grę po filmikach w internecie... Filmów też nie oglądasz wystarczy ci trailer?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

StayUpForever pisze:
Hemiq pisze: Ja bym jeszcze dodał Heavy Rain oraz serię God of War i Uncharted. :)
Tak, Uncharted także ;) W GoW grałem i nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia a co do HR to jak dla mnie za mało gry w "grze".
Z GoW'ów ograłem tylko dwie pierwsze części na PS2 (jakiś rok temu) i był świetne IMO, chętnie bym zobaczył taki porządny slasher (nie licząc Darksiders) również na innych platformach. Uncharted widziałem u kumpla, i zrobiła na mnie kolosalne wrażenie. A co do HR - musiałbym dostać w swoje łapy by szczerze ocenić, bo patrząc jak ktoś gra nie mogę powiedzieć nic. Fahrenheit był świetny, i sądzę że ten tytuł od Quantic Dream również taki jest.
Awatar użytkownika
VIP

polikok pisze: firma sony wiele zainwestowała w marketing tych gier unczarted itd heavy rain

Niby w jaki sposób ma być opowiadana historia? Poza tym to właśnie Uncharted zapoczątkowało modę na odchodzenie od filmików w grach akcji i zastępowanie ich w pełni lub na wpół-interaktywnymi scenkami. Większość dialogów toczy się normalnie podczas gry, a najbardziej widowiskowe akcje są częścią rozgrywki. TLoU idzie tą sama drogą, jeśli chodzi o narrację, tylko konwencja zmusiła twórców do ograniczenia fajerwerków. Co mieli zrobić? Dać wszystko w formie tekstu?

Poza tym niepotrzebnie wrzucasz HR do jednego worka z innymi grami, bo gra miała taka być. Nie wiem też, czemu uczepiłeś się tej kamery, która w Uncharted blokowana jest bardzo rzadko na kilka sekund i to zazwyczaj opcjonalnie. Ewidentne oddalanie kamery, jej przejazd po całej lokacji itd. nie są już tak często stosowane, może poza typowymi platformówkami 3D, których teraz się prawie nie robi. Ostatnio pamiętam to tylko z serii God of War i Prince of Persia. To, żebyś wiedział, jak masz grać, w dzisiejszych czasach załatwia się w zupełnie inny sposób, bo za pomocą kontrastujących z otoczeniem kolorów czy odpowiednim oświetleniem i jest to o wiele bardziej subtelne rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Panowie, gdzie będzie można najtaniej dorwać ten tytuł? I czy demo dla szerszego grona pojawi się w najbliższym czasie?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2013, o 21:13 przez Kraczykruk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ