Gry aktywujące się na steam

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Patrząc na listę gry wydane przez Namco Bandai Games aktywują się z wersji retail dla krajów UE więc jakaś szansa jest.
Niesty zawsze musi być ktoś pierwszy kto sprawdzi.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Co do listy gier to można na nią wpisać Tomb Raider - grę nie zainstaluje się inaczej jak tylko poprzez aktywacje na steam ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Pytanko mam, czy jeśli posiadam w bibliotece grę Saints Row the third, a zakupię opcję full package to czy podstawka doda mi się jako gift powiedzmy, czy taki zakup nie ma zbytnio sensu?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Zakup ma sens bo będziesz miał (prawie) wszystkie dlc w niższej cenie niż jakbyś osobno kupował, ale żadnego gifta nie dostaniesz. Też miałem ten dylemat i ostatecznie zrezygnowałem. Ewentualnie jak nie zależy Ci na broniach i ubrankach to możesz wybrać te "wartościowe" (fabularne) dlc - powinno wyjść taniej troche
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Miałem Half Life Episode One. Po zakupie Orange Boxa dostałem komunikat że już tą gre posiadam i mogłem Ep One dać do ekwipunku. Jednak przy zakupie kompletu Company of Heroes nie mogłem już podstawki dodać do ekwipunku mimo że już miałem ją aktywowaną na koncie. Tak więc myśle że może być różnie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Gry od Valve chyba się da, z innymi jest problem. Nie jestem pewien co do słuszności tej teorii, jednak gry do których gifta się dostaje są w zdecydowanej mniejszości. Drugiego SR3 raczej nie dostaniesz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Users who own "Left 4 Dead" and then go on to purchase "Left 4 Dead + Left 4 Dead 2 Bundle" will receive an extra copy of "Left 4 Dead"
Users who own “Half-Life 2” and go on to purchase “The Orange Box” or the "Valve Complete Pack" will receive an extra copy of “Half-Life 2”.
Users who own “Half-Life 2: Episode One” and then go on to purchase the "Half-Life 2: Episode Pack”, “Valve Complete Pack” or “The Orange Box” will receive an extra copy of “Half-Life 2: Episode One”.
Users who own "Dawn of War II"and then go on to purchase "Dawn of War II Gold Edition" will receive an extra copy of "Dawn of War II"
To są przypadki gdzie się otrzymuje dodatkowe gifty - przy Orange Boxie też tak miałem
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Kiedyś pisałem...
https://support.steampowered.com/kb_art ... -TPJL-2656
Lecz englisza nie znać perfekcyjnie...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy XCOM enemy unknown kupiony w Polsce aktywuje sie jako ROW? Czy coś innego ;) ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Greg pisze: Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy XCOM enemy unknown kupiony w Polsce aktywuje sie jako ROW? Czy coś innego ;) ?
PL retail
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Chyba źle sprecyzowałem pytanie, rozumiem że kupienie xcoma w pudełkowej wersji w Polsce aktywuje grę jako PC Retail, a jeśli kupi się przez Steam to również będzie to PL Retail? Jeśli tak to czy zdobycie Xcom Enemy Unknown w wersji ROW (jako gift) spowoduje jakiś problem i nie będzie możliwe aktywowanie go na polskim steam, czy żadnych problemów nie bedzie i normalnie sie aktywuje ?
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2013, o 15:25 przez Greg, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

ROW można aktywować wszędzie bez problemów, jeśli o to chodzi.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Shav - no właśnie o to chodzi czy w Polsce nie bedzie problemu z aktywowaniem gry w wersji ROW, przydałaby sie również informacja czy xcom ROW posiada polskie napisy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Jeśli kupisz grę bezpośrednio przez Steam, to dostaniesz wersję ROW. Alternatywnie istnieje jeszcze tylko wersja RU i są one wzajemnie wobec siebie ograniczone regionalnie tzn. wersji ROW nie aktywujesz w Rosji itp. a wersji RU w reszcie świata - to odnośnie podarunków.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dzięki za szybkie odpowiedzi, to już wiem że z ROWem nie bedzie problemu przy aktywacji u nas na steam. A jak z wersjami językowymi, te które są wypisane na steam są dostępne wszędzie?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

100% pewności nie mam, ale XCOM wydaje się mieć wszystkie języki od razu w sobie (a nie postaci osobnych paczek jak inne gry), więc nawet rosyjski powinien być. Najlepiej by było jakby się wypowiedział ktoś, kto kupił grę i sprawdził to empirycznie :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ok wielkie dzięki. Również wydaje mi sie że powinien mieć wersje PL jak to jest w przypadku z Civilization V. Niemniej byłbym wdzięczny jeśli ktoś by rozwiał te małe wątpliwości :).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

XCOM wersja BOX, kupiona w UK, dodana do Steama, w opcjach Steama spokojnie mogę zmienić język z angielskiego na polski (nie wiem, czy tylko napisy czy full - przypuszczam, ze napisy, nie sprawdzam, bo wolę grać w oryginale)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Greg pisze: Ok wielkie dzięki. Również wydaje mi sie że powinien mieć wersje PL jak to jest w przypadku z Civilization V. Niemniej byłbym wdzięczny jeśli ktoś by rozwiał te małe wątpliwości :).
Kupowałem Xcom'a na amerykańskim Amazonie, wersja ROW, ma język polski do wyboru na Steamie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Mam pytanie, jeśli kupiłem klucz (na najnowszej promocji getloadedgo.com) Fallouta new vegas z region lockiem, gdzie przy próbie rejestracji wyszło, że moje zamówienie zostało anulowane, to klucz dalej działa i mogę go sprzedać komuś z innego kraju czy już po ptokach ?
ODPOWIEDZ