W sumie to ciężko powiedzieć, z tych co już były to Wolfenstein był całkiem przyjemny, a czekam jeszcze na GTA, Far Cry, Mirrors Edge i może jakąś miłą niespodziankę
No i ten rok nie był jakiś szalenie udany. Rok temu zarządziło GTA V i Last of Us. W tym roku ciężko o podobnego killera. Jak dla mnie jedynym pretendentem do gry roku jest Dark Souls 2 (a i to tylko dlatego, że widzę, że dostaje same dychy, a sam w to nie grałem - powtarzam slogany:P).
dKc pisze: No i ten rok nie był jakiś szalenie udany. Rok temu zarządziło GTA V i Last of Us. W tym roku ciężko o podobnego killera. Jak dla mnie jedynym pretendentem do gry roku jest Dark Souls 2 (a i to tylko dlatego, że widzę, że dostaje same dychy, a sam w to nie grałem - powtarzam slogany:P).
Najwięcej gier wychodzi w ostatnim kwartale, jeszcze zobaczymy
No i na listę moich "najbardziej oczekiwanych" właśnie niespodziewanie wskoczył Silent Hills ^^, ale w 2014 roku raczej nie wyjdzie już . Za to coraz bardziej czekam na Assassin's Creed Unity.
A i Risena 3 chętnie wypróbuję, chociaż po dwójce mam lekkie obawy.
Wastelands niestety nie spełniło oczekiwań. Może to wina konfrontacji ze wspomnieniami...? Cały rok śledziłem za to Alien: Isolation, którego nawet brak w ankiecie...
wasteland jak na gre tego pokroju wypada dobrze, nie rozumiem hejtu na ta gre. Chociaz w jednym musze przyznac to ze optymalizacja lezy i kwiczy ale to ze wzgledu na unity...
Niektóre gry wymienione w ankiecie to raczej śpiewka roku 2015 niż 2014. W tym roku pańskim czekam na Styx: Master of Shadows. Ma on szansę być przyzwoicie skonstruowaną skradanką po porażce Dishonored czy też przede wszystkim Thiefa (na dodatek - o zgrozo - dowiedziałem się, że to jednak jest to samo uniwersum, co Trylogii Strażników, tylko kilkaset lat później...), choć nie sądzę, żeby był w stanie choćby dorównać klasycznym Thiefom. Jednakże słyszałem, że ma kosztować tylko 40 zł i być wydany przez CDP.pl w ramach serii Gamebook. W tym przypadku to nic tylko kupować.
Czekam też na Hotline Miami 2, ale jakoś bez entuzjazmu, nawet nie wiem, czy zagram. Jedynka była bardzo fajnym tytułem, ale warstwa fabularna mi przeszkadzała. Mam nadzieję, że tutaj nie popsują gry postaciami pokroju Bikera, bo od strony rozgrywki Biker leżał i kwiczał i był rozczarowaniem po kampanii Kurtałki.