Pochwal się w którym zespole jesteś na Steam Summer Sale.

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Rewil pisze: @Góra.
Dodali nagrody dla 2 i 3ciego zespołu.
Kolejno dla 20 zawodników po 2 gry z list życzeń i dla 10 zawodników po 1 grze z listy życzeń.

@Topic
Ja niestety jestem w niebieskich, którzy są zawsze na szarym końcu. :(
Acha, czyli Gabe jednak wymyślił sposób żeby rozwalić tą konspiracyjną działalność graczy i znowu zacząć trzaskać kasę na odznakach... Też jestem w niebieskich więc ta promocja może być dla mnie jedynie źródłem irytacji :evil:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja też jestem w niebieskim zespole. Żałosny był ten podział na zespoły. Jeszcze żeby była choć jedna darmowa zmiana... zresztą, tam na Steamie zawsze miałem najsłabszy drop i we wszystkich grach w które grałem spadały mi najgorsze przedmioty...i tak jest cały czas. Przez 2 lata grania w TF2 (grałem ostatnio minimum z rok temu) spadły mi tylko 3 czapki o wartości 1,33ref. Sądzę, że te wszystkie rzeczy mogą być ze sobą powiązane (słaby drop, słaba drużyna itp.). Ale przyjmuje to wszytko z dystansem. Nie zamierzam z tego powodu sobie żył podcinać ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

To dzisiaj znów czerwoni wygrywają? :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Emkas pisze: To dzisiaj znów czerwoni wygrywają? :D
Zgaduję że tak ale to by było trochę chamskie ze strony starutkiego grubaska :trollface: .
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Oj tam - to taki niewinny trolling na te zarzuty, że zespół i tak jest z góry ustalony :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mam dla was niespodziankę! tra tra jutro też wygrają czerwoni :macha: .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

i zobaczcie teraz na zespoly :D nie mozliwe by to bylo realne :D ladna jedna wielka sciema
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ale co konkretnie jest teraz nie tak? (że na razie idą po równo?) Co to za ściema? Bo widzę, że te ściemy dopasowują się do panującej sytuacji (także ściema znana jest po fakcie, nie wcześniej).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

to jest nie-realne zeby wszystkie teamy mialy praktycznie tyle samo pkt (patrzac na poprzednie dni) ostatni dzien i sadze ze steam chce by wszyscy crafcili bo (niby kazdy ma szanse) wedlug mnie ustawiony ostatni dzien i to konkretnie przez GabeNa

Po drugie widac jak punktacja rosnie. W jednej chwili wszystkie druzyny ida powoli pare sekund pozniej wszystkie naraz przyspieszaja 10x szybciej
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

zethaiks pisze: to jest nie-realne zeby wszystkie teamy mialy praktycznie tyle samo pkt (patrzac na poprzednie dni) ostatni dzien i sadze ze steam chce by wszyscy crafcili bo (niby kazdy ma szanse) wedlug mnie ustawiony ostatni dzien i to konkretnie przez GabeNa
Bo to jest ustawka codziennie. Najpierw ludzie narzekali, że ustawione 2 razy każdy team ma mieć swój dzień, to ustawiono 3x z rzędu czerwonych, a teraz równie nierealistyczne łeb w łeb wszyscy tak samo. To akurat najmniej mi się podoba, bo nie wiem na którym koncie wycraftować odznakę. Zobaczymy jak będzie jutro około 18:30.

BTW:
Patrząc na Twoją stopkę i profil z ugranymi ~9h: Działa Ci ten Bulletstorm OK na Steamie pomimo znanych problemów z GFWL? Jaki OS i co z sejwami? Pytam bo u mnie ta summer sale stanęła pod znakiem "Teraz Polska" (poza Bulletstormem kupiłem też GoJ Gunslingera i nowego Shadow Warriora mimo że niemal na pewno trafi do bundla bo to Devolver i Flying Wild Hogs). Dwa ostatnie uruchamiałem dla kart i zrobienia odznaki, ale Bulletstorma nawet nie pobierałem i z tego co czytam na Win 8 x64 są z tym same problemy - trzeba chyba odinstalować i pobrać inną wersję GFWL z Xbox Marketplace. Grajac w demo Bulletstorma na na Win7 x64 nie było jednak żadnych problemów.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, o 01:23 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

no strasznie nierealistyczne, az dziwie sie ze ktos mysli ze to faktycznie tak rowno ludzie craftuja odznaki, no ale kazdy ma prawo myslec,pisac i mowic co chce :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

zethaiks pisze: Po drugie widac jak punktacja rosnie. W jednej chwili wszystkie druzyny ida powoli pare sekund pozniej wszystkie naraz przyspieszaja 10x szybciej
To fajne jest jak ludzie wierzą w to co widzą ;-) Więc akurat argument, powiedziałbym, mocno średni.

Zauważ, że przeglądarka odpytuje o wyniki raz na jakiś czas (3-5 sekund). W tym czasie lecą aktualne wyniki (można przecież podejrzeć, że tak jest), a javascript dba o to żeby cyferki się zmieniały. Tempo jest różne i dla całości, i dla pojedynczego zespołu ponieważ skrypt musi się wyrobić do kolejnego odświeżenia. Nie mówiąc już o tym, że Bóg jeden wie jak to jest tam trzymane np. czy to nie są wyniki sprzed 20 minut albo czy to nie jest jakaś estymacja. Generalnie powiedziałbym, że można na te wyniki patrzeć tylko przez pryzmat tego, że jedna drużyna jest mocno z przodu. Jeśli tak nie jest to IMO wszystkie są równo tj. nie należy się zupełnie sugerować tym, która drużyna jest na czele.

Co więcej, od kiedy patrzę na wyniki (czyli od tego tyg, bo wcześniej byłem na wyjeździe) to zawsze jest tak, że przez kilka pierwszych godzin zespoły lecą raczej równo. Fakt, że oczywiście można wietrzyć jakieś szachrajstwa w tym, że akurat ostatni dzień i akurat są po równo, ale jeszcze kilka dni temu ludzie daliby sobie uciąć obie ręce za "ustawkę z reddita", dzisiaj jakoś nie widzę wielu obrońców. Po prostu nie doszukiwałbym się wszędzie teorii spiskowych... Serio, oni zarabiają na tych kartach tyle zielonych, że trudno mi wierzyć w to, że Gaben (szczególnie "konkretnie Gaben") siedzi i myśli jak tu zrobić akcję żeby tych wszystkich ludków zrobić w ..., on chce tych wszystkich ludków zrobić na hajs, a to jednak są różne rzeczy ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Emkas pisze:
zethaiks pisze: Po drugie widac jak punktacja rosnie. W jednej chwili wszystkie druzyny ida powoli pare sekund pozniej wszystkie naraz przyspieszaja 10x szybciej
To fajne jest jak ludzie wierzą w to co widzą ;-) Więc akurat argument, powiedziałbym, mocno średni.
Nie tylko średni ale wręcz mocno ograniczony do postrzegania tej "szczurzej" rywalizacji poprzez pryzmat drużyn, które zbierają punkty przez pieczołowite klepanie odznak +1 (lub +10 SAC). Problem polega na tym, że nie tak to działa.
Tutaj kluczowe punkty zdobywa się przez kradzież i pierwsi tą metodę masowo zastosowali czerwoni.
Emkas pisze: Zauważ, że przeglądarka odpytuje o wyniki raz na jakiś czas (3-5 sekund). W tym czasie lecą aktualne wyniki (można przecież podejrzeć, że tak jest), a javascript dba o to żeby cyferki się zmieniały...
Wyniki wyświetlane u klienta są niczym innym jak ekstrapolowaną animacją odzwierciedlającą aktualny stan rywalizacji
na podstawie dostarczanych okresowo danych.
Emkas pisze: Co więcej, od kiedy patrzę na wyniki (czyli od tego tyg, bo wcześniej byłem na wyjeździe) to zawsze jest tak, że przez kilka pierwszych godzin zespoły lecą raczej równo. Fakt, że oczywiście można wietrzyć jakieś szachrajstwa w tym, że akurat ostatni dzień i akurat są po równo, ale jeszcze kilka dni temu ludzie daliby sobie uciąć obie ręce za "ustawkę z reddita", dzisiaj jakoś nie widzę wielu obrońców.
W pewnym momencie po starcie rywalizacji w każdym dniu jest przeprowadzany zmasowany atak "steal" na drużyny realnie rywalizujace (relacja w użyciu tych przedmiotów przekracza 5-6:1 na stronę przyszłego lidera). Można sobie to dokładnie obejrzeć w szczegółach "daily break points" (dostępny cały tydzień). Efektem tego działania jest zniechęcenie 1-o punktowych klepaczy w drużynach tracących dystans (załamanie następuje średnio przy różnicy 50-60 tyś.) oraz całkowicie odwrotne działanie w drużynie lidera.
Reddit wbrew pozorom miał spory wpływ na aktualną sytuację, tylko że nie taki jaki by chciał.
W wyniku ich "bs-everybody-wins" zachwiali dzienną równowagą steal/boost na rynku (ograniczyli rywalizację drużyn poniżej oczekiwanej), co doprowadziło do zalania marketu oraz ich prawie 5-o krotnej dewaluacji.
To wszystko = 3 dni zwycięstw czerwonych...
W tej chwili jest w miarę wyrównana rywalizacja bo ludzie wygalają z rynku "steal-e" i atakują każdą ekipe, która próbuje oderwać się od reszty. Tak będzie, aż do momentu jak cena tych pierdółek wzrośnie powyżej akceptowalnej dla ich klientów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Stan na chwilę obecną to trolling na całego, powinni zrobić jeszcze tak, że będzie remis i ta sama ilość pkt wszystkich zespołów :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

Skapiradlo pisze: ...
Bo to jest ustawka codziennie. Najpierw ludzie narzekali, że ustawione 2 razy każdy team ma mieć swój dzień, to ustawiono 3x z rzędu czerwonych, a teraz równie nierealistyczne łeb w łeb wszyscy tak samo. To akurat najmniej mi się podoba, bo nie wiem na którym koncie wycraftować odznakę...
Na wszystkich.
Revan pisze: Stan na chwilę obecną to trolling na całego, powinni zrobić jeszcze tak, że będzie remis i ta sama ilość pkt wszystkich zespołów :P
Podejrzewam, że właśnie ex aequo będzie. Jak dla mnie jest to dowód na to, że Valve ustawiało tablicę wyników a nie jakieś ustawki użytkowników :).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Jaka była kolejność ? Zieloni na jakim miejscu ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Jaka była kolejność ? Zieloni na jakim miejscu ?
W dniu dzisiejszym?
1.róznowi, 2. fioletowi, 3.niebiescy, 4.czerwoni, 5zieloni. Wygrali całą rywalizacji czerwoni i dostali 150PD za odznakę, reszta dostała 100PD i odznakę.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dobrze, że przynajmniej odznakę dali za bycie w niebieskim zespole ;)
Nie wiem czy ktoś przeglądał te gry co wygrali 'wybrani' ale są tam takie tytuły jak Calibre 10 Racing (alpha, która była za darmo rozdawana), Tomb Raider 1 (1996), Terrarria, Sniper Elite v2 (ta część co za darmo dawali), Lucius, dodatki do Max Payne 3 (które są nic nie warte bo multi martwy).
Pewnie te osoby żałują, że nie zaktualizowały sobie listy życzeń.
Wolałem tę wyprzedaż co można kiedyś było nawet gry zdobywać. Ta była słaba. Tylko jakieś przedmioty do gier o których nawet nie słyszałem.
ODPOWIEDZ