Nie mam zdania, ale kupię Heavy Rain.
9 post.
Beyond, Heavy Rain, Fahrenheit, Omikron - gry Quantic Dream
Dla mnie absolutne cudo. Jedna z najlepszych gier, jakie odpalałem na PS3. Nie mogłem się oderwać dopóki nie skończyłem. Jedna z tych perełek dla których cieszę się, że kupiłem konsolę.
Kwestia tego, co kto lubi. Jak ja byłem mały, marzyłem o interaktywnym filmie - takim, w którym można poruszać kamerą i mieć wpływ na decyzje bohaterów i rozwój fabuły. Produkcje QD i Telltale mi to wreszcie umożliwiły.
Jak dla mnie gra bije na głowę Heavy Rain, głównie za sprawą znacznie polepszonego sterowania, lepszej obsady aktorskiej, sympatycznej głównej bohaterki, ciekawie opracowanego sjużetu i różnorodności poszczególnych epizodów.
Jeżeli lubisz gatunek - bierz koniecznie.
Niepokoi cię coś szczególnie? Jak podasz jakieś argumenty przeciw (które do tej pory wyczytałeś), mogę ci opisać, jak to wygląda w grze.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Sprawdzić demo bo o ile Fahrenheit i Heavy Rain miały swoje wady to nie uważam czas spędzony z tymi tytułami za stracony. Jednak demo Beyond mnie odrzuciło nie przez samo wykonanie co nacisk na sceny akcji.
No tak, scen akcji jest sporo, ale co innego mieli dać do demka? Mi się bardzo podoba jak Beyond momentami grała na emocjach - ale tego w demku nie dało się pokazać. Fahrenheita i HR też uważam za świetne gry, ale HR - po tych wszystkich pochwałach - trochę mnie zawiódł.