Steamlessness Companion

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Czy dałoby się, żeby przy nazwie achievmentóe były wpisane wymagania? IMHO jakoś to jest do zrobienia. Byłoby to kolejne wielkie ułatwienie.

@down - O kurcze. Rzeczywiście! Niech teraz jeszcze Nordic Skyrima wykupi!
Ostatnio zmieniony 9 cze 2014, o 11:45 przez raistand, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

sergeron pisze: W jednym da się wybrać PL a w drugim nie. Tak samo jest też z Darksiders 1.
Darksiders 1 WW od momentu przejścia do Nordic Games ma język polski w standardzie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kiedy stronka ma być znów dostępna?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Rozumiem że obciążenie teraz takie że stronka nie wyrabia? :) Przyznam że sam się przyzwyczaiłem...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wiesz, możemy się zrzucić na jakiś tani hosting :) gdzie płatności przyjmują za SMS'y, które i tak się marnują :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Nagle strona przestała pokazywać część nowych nagród z wczoraj. Min. Super Toy Cars czy Beat Trip Flux.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Hej, znów uzbierało się tematów:

1) wydajność stronki i przekroczenie limitów - tak jak pisałem serwis się rozbujał i wyczerpałem darmowe limity. Wczoraj jednym okiem oglądając E3 wprowadziłem kilka zmian, mających na celu polepszenie wydajności i włączyłem płatny hosting. Opłata jest zmienna i zależna od zużycia zasobów. W tej chwili stronka zjada zasoby w tempie ok 100zł na miesiąc. Tak że na razie jedyne wparcie o jakie proszę to klikanie w reklamy. Jeżeli reklamy nie pokryją kosztów to będziemy myśleć co dalej.

2) Różne wersje gier i regiony - W tej chwili jest tak, że gierka na playfire dopasowuje się do jednej gierki steam. Nie jest problemem, żebo to uogólnić na inne wersje ale musze mieć pewność, że Playfire robi to samo :) Dlatego z jednej strony zadałem im pytanie https://forums.playfire.com/suggestions ... st-4006455 a z drugiej mam pytanie do Was, czy ktoś stwierdził u siebie taki przypadek, że Steamlessness nie pokazał mu na zielono gry którą ma, a następnie zrobił rewardsa i dostał kasę od Playfire?? Wiem, że to może być trudne do prześledzenia bo gier mających wiele wersji nie jest dużo, np Dishonored taki jest.

3) Opisy pod osiągnięciami: podoba mi się ten pomysł bo sam robię tak, że klikan na osiągniecie i przechodzę do steam, żeby przeczytać co trzeba zrobić. Mogę dodać opis np w dymku po najechaniu na nazwę osiągnięcia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ynleborg pisze: 2) Różne wersje gier i regiony - W tej chwili jest tak, że gierka na playfire dopasowuje się do jednej gierki steam. Nie jest problemem, żebo to uogólnić na inne wersje ale musze mieć pewność, że Playfire robi to samo :) Dlatego z jednej strony zadałem im pytanie https://forums.playfire.com/suggestions ... st-4006455 a z drugiej mam pytanie do Was, czy ktoś stwierdził u siebie taki przypadek, że Steamlessness nie pokazał mu na zielono gry którą ma, a następnie zrobił rewardsa i dostał kasę od Playfire?? Wiem, że to może być trudne do prześledzenia bo gier mających wiele wersji nie jest dużo, np Dishonored taki jest.
Co do wykrywania, to miałem tak w przypadku Skyrima (zwykłego, kupionego w polskim UbiShopie), program nie wykrywał, ale po zdobyciu rewardsy naliczyło na playfire. A program nadal pokazuje jakbym gry nie miał.
Podobnie ma brat, który ma Skyrim Legendary Edition, kupioną na STEAM.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dzięki za info, przyjrzę się temu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Gra Age of Empires II HD jest błędnie wykrywana jako darmowa, a link ukryty pod nazwą gry prowadzi do Empires Mod.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Wyłączyłam blokowanie reklam na tej stronce, żeby na nie klikać, bo nawet nie wiedziałam, że tam są, a że ze stronki korzystam, szczególnie ostatnio, to reklamy zacznę "przeglądać" :) Keep up the good work! :tak:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Bardzo dobra robota, podziwiam Cię i życzę jak najlepiej, oby nadal się rozwijało i przynosiło Ci jakieś korzyści z tego :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hej. Sporo zmian w działaniu stronki zmierzających w kierunku oszczędzana cennych zasobów :) Teraz pobieranie profilu nie blokuje przeglądarki. Wystraczy odswieżyć stronę po kilku, kilkunastu sekundach.

Dodałem tez opisy osiągnięć pojawiające się po najechaniu na opis nagrody. W sumie proste ale przydatke, skorzystałem wczoraj jak czochrałem osiągnięcia z Giana Sisters i Portala. Nie musiałem otwierać dodatkowych stronek, tylko miałem steamcomapnion pod ręką i o to właśnie chodziło :)

Aktualnie pracuje nad poprawieniem wydajności oraz dopasowywaniem wielu wersji/edycji tej samej gry. Wszystko wskazuje na to,że playfire też bierze to pod uwagę. Zgłaszajcie zatem sytuacje, gdy macie grę ale nie pojawia się wam w SteamCompanion.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

U mnie po najechaniu na nazwę osiągnięcia pojawia się "null". Jedynie przy pierwszym uruchomieniu gry jest opis, wszystkie osiągnięcia na "zero".
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

z nowych paczki osiągnięć z playfire nie wykrywa mi Overlorda II (tj. jest na biało ani na czerwono ani na zielono).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Coś się popsuło z wykrywaniem aczików. Wyświetla na zielone także te acziki, które już wykonałem (a dziwniejsze jest, że nie dotyczy to wszystkich). Wczoraj było ok.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

PiccoloPL pisze: Coś się popsuło z wykrywaniem aczików. Wyświetla na zielone także te acziki, które już wykonałem (a dziwniejsze jest, że nie dotyczy to wszystkich). Wczoraj było ok.
U mnie piętnaście minut temu wszystko było ok. Ale teraz coś się Steam sypie...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wrzuciłem dzisiaj dość istotną zmianę polegającą na tym, że wykrywam gry z wielu regionów. Oczywiście może to psuć coś, co do tej pory dobrze się pojazywało. Dlatego dzięki bardzo za zgłoszenie, jeśli możecie to wklejajcie też linka, z jakiego korzystanie, pomoże mi to w znalezieniu błędów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

http://steamlessness.appspot.com/?someS ... =StgWasser

http://screenshu.com/static/uploads/tem ... htwqbt.jpg
Wykrywa F1 race stars za 0.00 ojro i nie przekierowuje po kliknięciu na steamowe osiągnięcia.

Wykrywa aczki, które już mam wbite, problem jest przy np. Spec Ops: The Line, Portal, L.A. Noire, F1 RACE STARS, Postal, Magicka, Giana Sisters: Twisted Dream.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

i przy GTA 3, VC i SA to samo u mnie
Zablokowany