Co wolicie kupować?

Co wolicie Kupowac?

Czas głosowania minął 13 paź 2014, o 10:23

PC Digital
245
75%
PC Retail
80
25%

Liczba głosów: 325
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Digital, nie zajmuje miejsca na półce, kupuję i mam nie czekam na przesyłkę, taniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Digital, nie muszę się martwić o uszkodzone nośniki i instalowanie gigabajtów aktualizacji.
Awatar użytkownika
Łowca

digital szybciej i taniej
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Wolę wersje dygitalne, a jeśli kupuję grę w pudełku i można ją podpiąć np. pod Steam, to pudełko z płytą wyrzucam do kosza.
Awatar użytkownika
Łowca

Wersja cyfrowa. Pudełka tylko zbierają kurz na półce. Poza tym cyfrowe można dostać szybciej i taniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Na konsole wolę pudełka. Można grę sprzedać po przejściu. Oczywiście nie pogardzę cyfrowymi grami jeżeli ich cena jest dużo niższa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Lepiej Digital, ale są takie gry do których pudełka powinno się mieć pudełka (Diablo 3 czy też Starcraft 2). Pudełka wyglądają olśniewająco :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Digitale są tańsze oraz w przypadku steama jest możliwość dostępu do gier na różnych komputerach. Pudełka za to ładnie wyglądają na półce i masz pewność, że twoja kolekcja jest w domu fizycznie, a nie jako dane na jakiejś platformie
Awatar użytkownika
Łowca

Zazwyczaj robię tak, że kupuje key np. do Steam z grą po jakiejś przecenie,a potem dokupuję samo pudełko z płytą i wszystkimi dodatkami do tej gry na allegro (zazwyczaj wychodzi około 10 zł).Więc mam grę po przecenie i pudełeczko na półce :D
Awatar użytkownika
Łowca

kiedyś detal, detal, detal.. teraz digital bo większość gier wymaga kont steam no i są jednorazowe ewentualnie zainstaluj z płyty jak masz słaby net i dossaj patcha... obecnie tylko klucze:]
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Nie widzę sensu kupowania pudełek kiedy prawie każdą nowszą grę trzeba podpinać do jakiegoś klienta internetowego. Do niedawna byłem przeciwnikiem steam i temu podobnych. Teraz jednak zauważam ich zalety takie jak np. szybciej spadające ceny gier, dostęp do biblioteczki gier z wielu miejsc etc.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Pudełko;) Kiedy steam dawno podanie ja będe instalował gierki które fizycznie posiadam;)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2014, o 02:14 przez orygothic, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

orygothic pisze: Pudełko;) Kiesy steam dawno podanie ja będe instalował gierki które fizycznie posiadam;)
Tia, "wsystkie tsy", bo reszta pudełkowych i tak wymaga dziś Steam, Origin, Uplay itp. Większe zagrożenie widzę w wyłączaniu serwerów multi jak w przypadku EA i 50+ gier za parę dni czy dalej świetnemu FEAR, bo o platformę jestem spokojny. A jakby nastąpił koniec świata i Steam zniknął z rynku to po pierwsze Gabe i spółka zapowiadali że wypuszczą na koniec klienta nie wymagającego połaczenia z ich serwerami (czyli co masz w bibliotece to będziesz miał nadal), a nawet gdyby tego nie zrobili, to na wyciągnięcie ręki masz modyfikacje gier steamworks nawet przed ich rynkową premierą jak w GameCopyWorld gdzie do singla nie potrzeba Steama wcale. To po prostu kwestia pojdejścia i uczciwości, a nie technicznego braku możliwości. Jak dla mnie pudełka mają sens TYLKO w przypadku gier porządnie wydanych w wersjach standardowych (a nie kolekcjonarekach za 500 zł) - tak jak ma to miejsce np: w przypadku obu Wiedźminów - ich wersje pudełkowe warto po prostu mieć. No i jeśli te pudełkowe są DRM Free, bo np: świetnego pudelkowego Silent Huntera III z mapą itp. musiałem odstawić, bo zastosowane tam Starforce w starej wersji nie dogaduje się z WindowsNT 6.* x64. W przypadku pozostałych gier które ograniczają się do pudełka DVD-BOX, płyty i kartki instrukcji albo 2-stronnej okładki gdzie szybciej instaluje się z serweró steam niż archaicznych płyt DVD (byłem pod wrażeniem jak to śmiga u kumpla mającego szybką wersję UPC chyba 250 mbps, choć i na zwykłym łączu xDSL 20-80 mbps działa to bardzo dobrze).
No chyba że ktoś ma "net z Aero2" to co innego - sam sobie zgotował taki los to niech teraz płaci za pudełka.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: No chyba że ktoś ma "net z Aero2" to co innego - sam sobie zgotował taki los to niech teraz płaci za pudełka.
Taa, kolejny który myśli że jak on ma możliwość korzystania z netu 20-80 mbps to absolutnie każda osoba w kraju i na całym absolutnie świecie też ma taką możliwość i tylko dlatego mają inne nety bo są ekscentryczni albo głupi. Idź pan sobie to przemyśleć jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Przepraszam za offtop
Skapiradlo pisze: No chyba że ktoś ma "net z Aero2" to co innego - sam sobie zgotował taki los to niech teraz płaci za pudełka.
Co do Aero. Właśnie przez to "cudo" oraz super "szybki" internet od operatorów komórkowych u nas statystycznie dostęp do internetu jest na ponad 85% powierzchni kraju. Chciałbym zobaczyć realną mapę z dostępem do minimum 2 download 2upload mb/s. 25 km do Rzeszowa, facet rozprowadzający sieć netową się wycofuje bo walnęli światłowody i moje dziewczę (oraz kilkanaście innych domostw) nie ma dostępu bo operatorom się nie opłaca dać również radiówki (a dociągnięcie światłowodu jest również nieekonomiczne) i zostają tylko takie cudaki.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Pan skąpiradło i jego ignorancja jest już sławna w całej Polsce.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Można być sknerą, ale bez przesady. Ludzie jadący na Aero2 robią to nie dlatego, że nie mają możliwości technicznych, tylko dlatego że sępią na normalnej opłacie za sieć, a potem się rzucają okłamując samych siebie. Bo nawet zakładając że jest się na kiepsko zurbanizowanym terenie gdzie nie ma normalnego kabla, to wszędzie tam gdzie jest przycięte do 512 kbps z captcha i rozłączeniami co godzinę Aero2, jest też Plus i to zazwyczaj w wersji LTE. Nawet w centrum gdzie są stare kamienice i tym samym kable, a nie nowo budowane blokowiska nie ma większego problemu z VDSL2 u absolutnie wszystkich ludzi których znam. ADSL2 jest teraz nawet chyba nawet w każdej wiosce gdzie dociągnięto kable telefoniczne, no chyba że ktoś mieszaka w lesie. To już nie początek lat 90 gdy biegało się do CIUW z samego rana by zaklepać siebie na terminalach łącze do Szwecji bo potem wszystko siadało. Teraz ludzie z własnej woli robią sobie coś takiego na "sieci za darmo" nie zważając na jej ograniczenia (bo za darmo) i potem warczą gdy wytknie się, że to nie nadaje się do normalnego używania AD2014. Ale to już zupełnie poboczna kwestia - bo znowu skończy się na froncie obrony Aero2 i Biedronek. Chcecie - to korzystajcie - każdy może się umartwiać w ten czy inny sposób.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Ludzie jadący na Aero2 robią to nie dlatego, że nie mają możliwości technicznych, tylko dlatego że sępią na normalnej opłacie za sieć
Korzystaj przez miesiąc z Aero2 a woziłbyś każdy nielimitowany internet o podobnej prędkości choćby za 7 dych miesięcznie.
Skapiradlo pisze: jest też Plus i to zazwyczaj w wersji LTE.
http://www.plus.pl/indywidualna/pomoc/MapaZasiegu/ Jak tak patrze na tą mapkę to będzie jakieś 10 max 20% powierzchni kraju, rzeczywiście każdy ma. A teraz zdradzę ci małą tajemnicę taki internet (H+ które rzeczywiście dużo ludzi ma) jest objęty limitami na pobierane dane w okolicach 8 gb za 50 złotowy abonament na miesiąc, wybieraj albo pobierzesz sobie grę ze steama i nie używa internetu do końca miesiąca albo zero pobieranie jedynie komfortowe przeglądanie neta. A wiesz co jest po tych 8 gb 16 kb/s.
Skapiradlo pisze: Nawet w centrum gdzie są stare kamienice
Zrozum, nie wszyscy mieszkają w mieście a w nie każdym mieście są kamienice, ignorancja poziom hard.[/quote]
Skapiradlo pisze: no chyba że ktoś mieszaka w lesie.
Wszyscy mieszkamy w lesie, Polska (Dokładniej okolice Puszczy Białowieskiej) to tzw. zielone płuca europy, mamy wysoki procent zalesienia kraju a w dodatku więcej u nas się sadzi niż wycina a Polska gospodarka leśna jest jedną z najlepszych o ile nie najlepszą w Europie. Założę się że jak wyjdziesz na dach najwyższego budynku w swojej okolicy zobaczysz lasy po horyzont. Ciekawe że są ludzie którzy nawet z tego zrobią obrazę.
Skapiradlo pisze: Teraz ludzie z własnej woli robią sobie coś takiego na "sieci za darmo"
Śmiałby się w niebo głosy gdybym nie przypuszczał że to tak na serio, ba tak zwyczajnie jest mi przykro że ktoś może tak myśleć.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

kamil_999666 pisze:
Skapiradlo pisze: Teraz ludzie z własnej woli robią sobie coś takiego na "sieci za darmo"
Śmiałby się w niebo głosy gdybym nie przypuszczał że to tak na serio, ba tak zwyczajnie jest mi przykro że ktoś może tak myśleć.
Prawdę mówiąc nie rozumiem, dlaczego tak bronisz darmowych sieci. Korzystałem z tego, z pewnej sieci bezprzewodowej, z Neo, z netu kablowego (UPC)... Prawda jest taka, że przy darmówce i przy tej płatnej sieci bezprzewodowej (której nazwy wole nie wspominać) jakość usługi przypominała mi pierwszy modem, jaki miałem zamontowany - wiecie, taki podpinany do telefonu co wył wniebogłosy (nawiasem mówiąc tak wygląda poprawna pisownia) gdy się łączyło z netem. Gdybym teraz miał wrócić do tego dziadostwa to chyba sprawdzałbym maila przez komórkę a po większe rzeczy jeździł do znajomych lub kafejki internetowej.
Inna sprawa jak ktoś musi, bo na przykład nie ma możliwości podpięcia normalnego łącza, ale żeby tak z własnej woli... ?!
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Komuś wydaje się że ludzie wybierają taki internet z własnej woli a nie z konieczności. Sam jesteś przykładem że każda inna forma nielimitowanego dostępu do neta jest lepsza. Niczego nie bronię przecież sam napisałem: "Korzystaj przez miesiąc z Aero2 a woziłbyś każdy nielimitowany internet o podobnej prędkości choćby za 7 dych miesięcznie." po prostu ktoś tu sugeruje że ludzie używają go ze skąpstwa (ironia losu:)) a nie z konieczności, bo przecież każdy może sobie podłączyć kabel albo używać nielimitowanego H+/LTE. Ktoś ewidentnie nie wie o czym mówi mimo to zabiera głos.

Wracając do meritum, co ma szybkość i sposób w jaki dostarczany jest internet do preferencji digital/retail ? Pudełka się kupuje bo się je woli, nie dla tego że wybrałem sobie Aero2 na dostawcę internetu i teraz jestem zmuszony nabywać pudełka, Absurd.
ODPOWIEDZ