Steamlessness Companion

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Podobne narzędzia już są w sieci, ale pomysł, żeby wszystko mieć w jednym miejscu jest więcej niż dobry ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ja bym bardziej celował w platformę do handlu kartami via platformy do handlu itemami z TF - via backpack.tf czy outpost.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Np mam gotowy skrypt, który wyznacza najtansze set'y kart na markecie.

Zaciekawiłeś mnie tym :) Jaki set jest najtańszy i ile na niego trzeba wydać ? W sumie możesz wrzucić coś takiego. Fajnie że naprawiłeś i można teraz sobie obczajać jakie osiągnięcia zostały do zrobienia. :macha: Wielkie dzięki za stronkę :tak:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

gardlo2 pisze:
Np mam gotowy skrypt, który wyznacza najtansze set'y kart na markecie.

Zaciekawiłeś mnie tym :) Jaki set jest najtańszy i ile na niego trzeba wydać ? W sumie możesz wrzucić coś takiego. Fajnie że naprawiłeś i można teraz sobie obczajać jakie osiągnięcia zostały do zrobienia. :macha: Wielkie dzięki za stronkę :tak:
Do CS:go, w okolicach 36 centów, jak masz trochę cierpliwości i chcesz zrobić 5 lvl to przez kupno boosterów nawet mniej.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

ceny setów łatwo sprawdzić można nahttp://ehsankia.com/steam/cards/ ale mieć wszystko w jednym miejscu byłoby świetnie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Nie wykrywa mi, że mam Skyrima i Killing Floor.

Czy zakładka "User Games'" ma pokazywac wszystkie gry usera? IMHO to średnio potrzebne. Wolałbym, żeby odfitrowywało tylko te z aktywnymi nagrodami Playfire.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Kontakt:

Nie wykrywa mi do zrobienia stealth bastard może dlatego, że mam wersję deluxe a na playfire wrzucili niby zwykłą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Kontakt:

odnośnik w Steamlessness Companion jest zamiast do stealth bastard to do dlc, może dla tego nie wykrywa, a u mnie jeszcze nie wykrywa killing floor i skyrima :<
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jakiś dziwny błąd mam z grą "Stellar Impact", na Twojej stronce mam info na zielono, natomiast nie mam jej w bibliotece Steam, nie mogę jej uruchomić, a z ceny wnioskuję, że jest F2P.
http://i57.tinypic.com/15d9bar.jpg

Fajnie byłoby, jak dodałbyś informację czy są karty do wydropienia :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Bruner pisze: Jakiś dziwny błąd mam z grą "Stellar Impact", na Twojej stronce mam info na zielono, natomiast nie mam jej w bibliotece Steam, nie mogę jej uruchomić, a z ceny wnioskuję, że jest F2P.
http://i57.tinypic.com/15d9bar.jpg

Fajnie byłoby, jak dodałbyś informację czy są karty do wydropienia :)
Sprawdzasz tu http://stc.jacekhuta.pl/index.php bądź w odznakach na swoim profilu steam.

Stellar Impact odpal przez sklep steama. Jak się zainstaluje to sobie zagrasz i ci nabije.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Hej,

Często jedem pytany czy ja to ręcznie wprowadzam :) Odpowiadam zatem: nie. To się dzieje automagicznie. Automat raz na godzinę zczytuje gry z bloga playfire i próbuje dopasować do gier na steam. Ze względu m.in na literówki, niepełne nazwy albo bałagan w bazie Steam'a (np Dishonored jest dwa razy, z czego jedna pozycja jest usunięta ze sklepu !?!) czasami się nie dopasuje i pojawiają się wtedy ?.?? jako cena. No i niestety muszę ręcznie dopisywać regułę.

Doszedłem teraz do poziomu "klęski urodzaju", tzn mam tyle wejść na stronkę, że wyczerpuję limity narzucone mi przez hosting. Dlatego wczoraj w nocy stronka była niedostępna. Rozważam powiększenie limitów ale muszę za to zapłącić, dlatego jedyne o co mogę Was prosić, to klikajcie w reklamy :)

I ostatni temat, czyli obecne gry F2P, to theHunter - uwaga, czasami steam nie loguje czasu gry. Ja odpaliłem na godzinę i się udało. @PiccoloPL @PiccoloPL Stellar Impact - czy Wy też tak macie, że nie da się gry sciągnąć? Wszedłem tam jak sugerujecie przez sklep ale nie ma przycisku do odpalenia. Czyżby jakiaś blokada regionalna??
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Stellar Impact- u mnie tak samo, nie da się ściągnąć. Z tego co widzę to tylko moi zagraniczni znajomi w to grali.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ja te tytuł mam z zeszłego roku pewnie z jakiegoś bundla czy coś, bo ostatnie uruchomienie 08.2013 r i 2h godziny, więc jak to teraz wygląda dla innych to nie wiem.
Dzięki wielkie za męczenie się z tą stroną bo ułatwia strasznie ogarnąć ten chaos z playfire. Postaram się klikać częściej w te reklamy.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Sprawdzasz tu http://stc.jacekhuta.pl/index.php bądź w odznakach na swoim profilu steam.

albo ja jakoś źle z tego korzystam, albo nie wiem, ale dużo więcej i przejrzyściej oraz z łatwym wyszukiwaniem tekstu oraz filtrowaniem posiadanych gier i kart znajduję na http://ehsankia.com/steam/cards/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Może nie napisałem tego "składnie", przez co nie zostałem zrozumiany. Chodziło mi o to, aby przy grach z których dostajemy karty, było jakieś oznaczenie.
mrmahon pisze: ...
albo ja jakoś źle z tego korzystam, albo nie wiem, ale dużo więcej i przejrzyściej oraz z łatwym wyszukiwaniem tekstu oraz filtrowaniem posiadanych gier i kart znajduję na http://ehsankia.com/steam/cards/
Stronka działa wyśmienicie i trafia do ulubionych :) Tamtej nie ogarniałem :?

@ynleborg: ze strony http://blog.playfire.com/2014/06/playfi ... ecial.html nie pobiera informacji o "Dishonored" i "The Elder Scrolls V: Skyrim", być może jest to ten sam problem o którym napisałeś, jednakże za pierwszym razem widziałem obie gry na liście.

edit:
Dishonored kupiłem w wersji GotY, na stronce jest ID: 205100, natomiast moja wersja to: 217980
Na stronce wskazuje Skyrim z ID: 72869 u mnie zaś po kliknięciu w link jest: 72850 (kupiłem wersję Legendary)
Dziwne, że Steam na stronie nie pokazuje mi w ogóle, że mam Dishonored, również na wyszukiwarce.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

o problemach z rozpoznawaniem Dishonored RHCP była wiele razy mowa. między innymi dlatego kupiłem wersję obcojęzyczną...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Jeśli gra nie jest wykrywana przez Steamlessness Companion to Playfire nie nagradza za zdobyte osiągnięcia ? Mam tak przykładowo ze Skyrim. Dishonored mam wykryte zapewne dlatego, że mam wersję obcojęzyczną
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Kontakt:

Steamlessness nie wykrywa mi Skyrim a w poprzednim rzucie zaliczyło achievmenty z tej gry - więc nie, nie ma to nic wspólnego z zaliczaniem bądź nie aczików na playfire.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Mi odrzuciło Dishonored GOTY i Falout:NW GOTY. Obie wersje PL z muve. Skyrim LE z ubishopu wersja PL zaliczyło bez problemu.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Może to przez to, że Skyrim ROW i RHCP nie są dwoma oddzielnymi produktami w bibliotece steam. Po aktywowaniu u siebie RHCP po prostu dodało język polski do wyboru na wcześniejszej wersji ROW. Fallout NV i Dishonored mam w bibliotece jako dwa tytuły obok siebie. W jednym da się wybrać PL a w drugim nie. Tak samo jest też z Darksiders 1.
Zablokowany